tisdag 28 juni 2011

Prickklocka och värme

Ja, inte kan vi klaga på värmen, den är så efterlängtad. I rabatterna frodas det som det aldrig gjort tidigare, undrar om det kan bero på den svala våren och försommaren. Prickklockan har så många blommor och den har blivit så hög iår.

Och digitalisen är så ståtlig och dyker upp lite var den vill.
Köpte två rosor idag och har planterat ut dem ikväll och har hinkat på vatten
 för de måste klara sig. Det var en honungsros, jag har en redan men tror att den står lite för skuggigt och trädgåden är stor så det finns plats för många rosor. Den andra är en vit klätterros som jag redan glömt namnet på, måste gå ut imorgon och läsa på skylten. Jag vill ha doftande rosor och helst ska de blomma hela sommaren till långt in på hösten, det gör ju inte honungsrosen förstås - men den doftar.
Nu ska jag se på Moden i Midsomer och virka mormorsrutor!
Kram
Evaonsdag 22 juni 2011

Doftpion och midsommar

Tack alla snälla vänner för fina kommentarer! Det är så värmande med alla vänliga och roliga hälsningar, ni är så fina!
Mina doftpioner blommar nu och tänkte försöka mig på att fröså några, har hört att det inte ska vara så svårt. Är det någon som prövat? Jag har bara rosa men det är några olika sorter och de är ljuvliga, jag älskar pioner! Min dotter vill också ha pioner så vi får göra ett försök att föröka med frö från mina.

Nu vill jag önska er alla en fin midsommar och hoppas att vädret vill vara med oss! Och kära vänner - var försiktiga med sillen, man blir så törstig av den!
Kram
Eva

söndag 19 juni 2011

Ny dammsugare

Idag har det regnat hela dagen (igår eftermiddag och kväll också) så det var inget som hindrade mig att städa. Ja, det är skönt när det är gjort! För ett par dagar sedan när jag startade dammsugaren lät den förfärligt och det började lukta brandrök så jag fick inhandla en ny. När jag nu använt den nya inser jag att föregångaren hade gjort sitt, effekten var inte så god längre.
Ha en fin söndagkväll kära vänner!
Kram
Eva

torsdag 9 juni 2011

Mitt favoritträd

Ja, så var då den härliga värmen borta. Idag har det regnat och blåst kalla vindar - men det är ju inte ovanligt när det närmar sig helg.
Förra helgen var vi två dagar i paradiset och då blommade ett av de finaste träd jag vet. Det blir översållat av vita blommor och på hösten blir det alldeles fullt med röda bär.
Hagtorn - även favorit hos fåglarna
En buske jag tycker om också är vresrosen som blommar länge och doftar ljuvligt.
Vresros
Det ser ut som jag idag lyckades lägga in bilder, det var ju kul. Annars tycker jag Blogger uppför sig underligt ibland och dessutom ser det annorlunda ut i redigeraren, men det är väl bara att finna sig i det hela.

Ha det fint kära vänner!
Kram
Eva

måndag 6 juni 2011

Oväntat fint väder!

Inte kunde jag tro att det skulle bli så härligt sommarväder när vi skulle ha personalfest i lördags! Vi var hemma hos en av delägarna i deras trädgård och grillade och hade det mysigt. Och alla kom med sina familjer, det var jätteroligt och ett bevis på att vi trivs så gott tillsammans!
Här skulle jag lägga in en bild men den blev helkonstig, blogger är ju knäpp med bilder nu också!!

Nu har jag ialla fall varit ledig söndag och måndag och njutit av underbart sommarväder och barn och barnbarn. Och jag har badat! Flera gånger! Härligt!

Hoppas ni alla haft möjlighet att ta vara på de ljuvliga sommardagarna!
Kram
Eva

torsdag 2 juni 2011

Nya skor - flärd

Idag smet jag iväg och köpte madrass, täcke och lite annat smått till barnbarnet och kunde inte låta bli att smyga in i skoaffären. Kom ut med två par skor!
De blommiga köpte jag på Ica Maxi för ett tag sedan. Jag är väldigt förtjust i skor, kläder, väskor och smycken och tyvärr finns det en del oanvänt i garderoben - men det är roligt med lite flärd i vardagen!
Ha det fint mina vänner!
Kram
Eva

onsdag 1 juni 2011

Vuxna män!

Ja, nu börjar en långledighet för många men inte för oss. Denna tiden har vi en enorm press på oss, många vill ha sina båtar sjösatta nu och vi jobbar till bristningsgränsen. Men jag som är äldst och "visast" försöker stävja både kunderna och killarna, men det är inte lätt denna årstiden (dessutom jobbar jag själv 60 tim/vecka) och det är ju jobbet som ger oss mat på bordet. Jag älskar mitt jobb och vi har fantastiskt roligt tillsammans - vi är ett härligt team - även om det är för mycket jobb.
Nu är det inte enbart båtar och båtmotorer vi pysslar med utan mycket annat också, bl a vuxna mäns leksaker. 4-hjulingar är SÅ roligt att leka med och när man leker för våldsamt går de sönder och då kommer de till oss. Men göra rent dem innan lagning är tråkigt så de vuxna männen betalar för att få sina leksaker rengjorda också! Visst är det fantastiskt!

Vuxna mäns leksaker!
Eftersom ingen ledighet beviljas nu (!) blir det en sommarfest för personalen och deras familjer på lördag kväll. Jag misstänker att kvällen inte blir så sen, alla är ju trötta men det är viktigt att vi har en mysig stund tillsammans utan jobb just nu.
Bloggvänner, läs inte detta som en klagan, jag NJUTER varje dag jag går till jobbet!
Ha en härlig helg kära vänner (jag kommer att träffa barn och barnbarn också under helgen!)
Kram
Eva