lördag 31 mars 2012

Jobb idag och kallt

Idag har vi haft en jättebra dag på jobbet, vi hade något som vi kallar för "skogsdag". Det har vi varje år runt 1 april då även företaget har årsjubileum. Vädret var soligt men det blåste en isande kall vind, mycket folk kom till oss och jag vill lova att vi har härliga kunder. Ja, jag stortrivs med mitt arbete! Jag vill inte göra reklam men många gånger är man ju nyfiken på vad bloggvännerna jobbar med så här kommer ett par bilder på en del av företaget.

Så långt från blommor och romantik man kan komma!

Nu ska jag bara vila och önskar att resten av er helg blir härlig!
Kram
Eva

tisdag 27 mars 2012

De första sipporna!

Nu när det är sommartid har inte mörkret fallit än när jag kommer från jobbet. Det är så skönt att se trädgården i dagsljus och idag hittade jag de första vitsipporna. Korta är stjälkarna men de första måste jag plocka in.
Lite längre fram plockas stora buketter in och då känner man doften av de ljuvliga sipporna!

Håller på att kantskära rabatterna, det är något som blivit eftersatt pga mina långa arbetsdagar men nu hoppas jag att jag ska hinna med i år. Nu är jag ingen anhängare av en pedantiskt skött trädgård utan hos mig är det vilt och vackert - i alla fall vilt. En gammaldags trädgård som övergår i naturen utan tydliga gränser är det vackraste jag vet!

Ha en fortsatt härlig vårvecka alla fina!
Kram
Eva

lördag 24 mars 2012

Så ser det ut hos oss!

 Det ser förfärligt trist ut innan det blivit grönt och utan solsken. Hängde ut tvätt för första gången idag för vädret såg lovande ut på morgonen men det blev endast ett par solglimtar under dagen. Marken på denna sidan stenmuren hör inte till oss så den sköts inte, jag har tillräckligt med vår stora trädgård som det syns en del av på bilden.
Denna dag har jag ägnat åt städning men jag hann  också med lite trädgårdsarbete. Och ve och fasa - jag hittade en mördarsnigel! Redan!
En liten krokus har förirrat sig till grusgången vid huset. När den blommat över ska jag förpassa den till lämpligare plats. Vi har en råbock som nästan bor i trädgården och han gillar krokus men jag har strött ut blodmjöl så de flesta krokusarna har fått vara ifred. Är livrädd att han ska äta på mina rosor, då blir jag förtvivlad!

Nu är jag trött efter både inne- och utearbete så jag ska hälsa på hos mina fina bloggvänner en stund.

Ha en fin lördag kväll kära vänner, imorgon går vi upp en timme tidigare!

Kram
Eva

måndag 19 mars 2012

Inte blir det som man tänkt sig!

Igår fyllde min lilla flicka 28 år. Vi i familjen skulle fira henne genom att gå ut och äta middag och samtidigt fira hennes bror och svägerska som fyller år om två veckor. Dottern valde restaurang, Sjöbaren i Haga i Göteborg, och jag bokade bord. Presenter gjordes iordning och vi såg fram emot detta. Då får födelsedagsbarnet influensa! Vi övriga gick dit och åt en härlig trerätters middag men inte kändes det riktigt bra. Efteråt åkte vi hem till dottern och sambo och lämnade presenter men det var i stort sett en kik i dörren, jag vill absolut inte ha influensa.
Älskade flicka, hoppas du blir frisk snart och jag ringer under dagen!

Inläggen blir glesa hos mig, hinner inte med så många händelser, nu drar säsongen igång på jobbet så dagarna är långa. Dessutom vill jag ut i trädgården och jobba, det är en lisa för själen, men det blir inte mycket än för det är fortfarande skymning när jag kommer från jobbet. Jag försöker däremot titta in hos mina kära bloggvänner och skicka iväg en liten hälsning, tycker det är mer betydelsefullt än att jag skriver eget inlägg.
Tack alla underbara för era fina kommentarer och hälsningar, jag tycker om er!

Vill visa en sak jag köpte hos Clas Ohlson nyligen.
Den är så himla fin och jag ska ha den när jag sitter i trädgården och njuter.

Här blåser det näst intill storm, gillar inte det, men solen skiner!

Ha en nu fin vecka kära vänner!
Kram 
Eva

onsdag 14 mars 2012

Sötaste skorna och läsning

 Idag fick Julia sina första skor, present från farmor och farfar. De är så ljuvliga och nu ska lilla hjärtat tulta runt i dem.
 Köpte med mig en tidning hem idag. Utsidan lovar mycket tycker jag så det ska bli mysig läsning.
Och världens bästa trädgårdstidning kom med posten idag! Underbar läsning för en natur- och trädgårdsälskare och reklambefriad!
Så nu väntar jag på läggdags så jag kan ligga och läsa, men när jag bläddrat ett par sidor sover jag nog - och drömmer om lilla Julia och hennes söta skor!

Ha en fin kväll och en ljuvlig vårdag imorgon!
Kram
Eva

tisdag 13 mars 2012

Det straffar sig

I söndags var det en underbar dag, jag var ute i trädgården och jobbade med att kratta och rensa och bära grenar och köra skottskärra och gräva och ...... Halv 6 gick jag in och hade inte ätit på hela dagen, kände hur huvudvärken började komma så jag fick laga middag. Ja, jag vet att man inte ska vara utan mat, straffet fick jag, en fruktansvärd migrän som fortfarande inte är helt borta. Men jag är glad för allt arbete jag fick uträttat i trädgården och sol på kinden fick jag. En annan dag ska jag ta bilder på min enorma trädgård (känns det som), den är på 3000 kvm så det räcker till - och blir över.
Nu hoppas jag bara att huvudvärken ska gå över och önskar er alla en riktigt härlig vårdag (utan huvudvärk)!
Kram
Eva

lördag 10 mars 2012

De blåser i träa ida

Hiskeligt vad det blåser men det gör inte så mycket för jag har varit inne och städat hela dagen. Det blev bara en kort skogspromenad då jag plockade in lite nya kvistar att driva.
Tulpaner och några syrenkvistar får pryda matbordet i nystädat kök.

Imorgon ska jag ut och jobba i trädgården oavsett väder. Det går inte att vara inne en dag till, då blir jag slö. Men nu ska jag inte göra ett dugg, bara mysa i soffan!

Ha en go lördag kväll, ni rara!
Kram
Eva

tisdag 6 mars 2012

Var är lusten?

Hemkommen från stugan och är så glad att det är riktigt vårstädat där, så fräscht och härligt. Det enda jag inte är nöjd med är gardinerna men man kanske vänjer sig eller blundar.
Nu hade jag tänkt börja sticka en sjal av garnet jag köpte på Symässan men jag har ingen lust. Det beror nog på färgen, det är ingen vårfärg. Konstigt för jag brukar vara full av iver inför nya projekt.Men börjar jag nu kanske den blir klar till hösten. Om bara lusten vill infinna sig...

Ha det fint mina vänner!
Kram
Eva

söndag 4 mars 2012

Vårstädning

Hela helgen har tillbringats i stugan och ska stanna här ända till tisdag. Passar på att ta ut lite övertid nu innan säsongen är igång på riktigt på jobbet, sen hinns det inte med.
Håller på att vårstäda hela stugan, det ska vara fint när vi alla samlas här under påskhelgen. Jag sydde nya gardiner som jag inte är nöjd med, tyget skickade jag efter och det var inte vad jag förväntat mig. Men nu får gardinerna hänga där till jag hittar något annat, funderar på att välja bort gardiner helt.
Härliga promenader har det blivit och en del pyssel, bl a denna brosch
Detta var den första broschen jag gjorde, sen har jag gjort flera stycken i olika färger. Tipset fick jag av Sanne med bloggen Så Vitt Jag Vet, hon är så kreativ och så duktig och så lämnar hon alltid beskrivning på hur hon gör vilket jag uppskattar stort. Titta in till Sanne och ni får se mycket fint!
Annat pyssel har jag hunnit med också men det visar jag en annan gång.
Nu ska jag bara slappa ikväll för att ta nya städtag imorgon igen!

Ha en fin ny vecka kära vänner!
Kram 
Eva

torsdag 1 mars 2012

Så gott!

Igår kväll var vi och hälsade på son, svärdotter och lilla barnbarnet Julia. En njutningsfull kväll, det är det bästa som finns när jag får vara med mina kära och ha lilla Julia i famnen.
Vill inte visa bild på mig själv men.....
Ha en fantastisk vårdag kära vänner!
Kram 
Eva