lördag 26 januari 2013

Lilla Julia skulle komma till oss idag och stanna till imorgon för hennes föräldrar ville ha lite ledig tid för varann. Men Julia har öroninflammation och hemsk hosta. Visst kunde hon suttit i min famn men jag är glad att föräldrarna behöll henne hemma, är man sjuk är mammas famn bäst. Så jag får trösta mig med mina nyköpta tulpaner.

Dagen har istället ägnats åt städning, matbrödsbak och stavgång, känns väldigt skönt att detta är gjort så nu kryper jag upp i soffan.

Fin lördag kväll på er!

Kram
Eva

torsdag 24 januari 2013

Det finaste jag har

En strålande vacker vinterdag med en aning snö på marken har vi idag men kallt som .... Lokalen där jag har mitt arbete stänger inte ute kylan så jag får palta på mig ordentligt, fingrarna är kalla och givetvis glömde jag mina fina handledsvärmare som jag fick av raraste Gunilla, och ibland ska jag ut och jobba och då gnäller jag - och fryser ännu mer. Jag skulle faktiskt glädjas åt att temperaturen steg några grader. Har nog lite sommarlängtan trots att jag vet att man ska leva i nuet och ta vara på det. Hittade en bild som jag tycker så mycket om, det är ingen kvalitet på fotot, men jag njuter av det. Bilden är från juli förra året och visar min dotter och sondotter, de finaste jag har (min son hör också till de finaste). 
Vår sommarstuga i bakgrunden.
Hittade en dikt på nätet. Läs den, ni som misströstar och är trötta på vinter och kyla, det finns hopp!


Snökristaller

Af snökristaller klara
står fältet prydt;
om några veckor bara
är allt förbytt

I glittren emot solen
och fröjden er;
snart sjunken I som tårar
i jorden ner

I, vinterns vackra blomster
snart vissnen I;
men utaf edra tårar
skall blommor bli

Om några veckor endast
är allt förbytt,
af vårens väna blomster
står fältet prydt

                                                                        Karl Alfred Melin 1849-1919

Det var allt för idag, nu ska jag värma händerna! Ha det fint mina vänner!

Kram
Eva

tisdag 22 januari 2013

Jag hittade dem men ....

Jag hittade mina bilder, tack snälla Monika och ni andra för att ni trodde på mig! Men det är märkligt, nu är internet så segt så det blir bara två bilder, de andra får jag försöka med en annan dag. Varför ska det krångla? Det krånglade på jobbet också så jag förmodar att det inte är min dator. Hmm, kan det bero på kylan? Nu är det riktigt kallt och dessutom blåsigt.

Julias docksäng under arbete - den är nu klar men visar en annan dag.
Krokus i köksfönstret.
Krokusarna har stuckit upp en bra bit nu så bilden är missvisande. Bilden på tulpanerna, som har stora knoppar, orkar jag inte lägga in nu - och inte heller mina loppisfynd. Nej, nu ger jag upp, en annan dag går det nog bättre!

God kväll på er!
Kram
Eva

Vad har jag gjort nu?

Ibland - eller ganska ofta - händer saker som jag inte förstår! Jag har målat docksängen till lilla Julia, pyntat i köket med lökväxter (krokus och tulpaner) och jag har varit på loppis och handlat vackra örngott, lakan och ett par fina sommardukar. Allt har jag fotograferat, det blev ett antal bilder, jag förde över dem till datorn, raderade i kameran och började göra ett inlägg om allt detta. Men bilderna finns inte! Jag har letat och sökt men de finns inte! Attans att jag raderade dem i kameran innan jag kollade. Jag hade dem i bildgalleriet men inte nu inte. Jag har ju gjort nåt jag inte skulle göra, jag blir så ledsen på mig själv!
Bild från nätet - här lyckades jag konstigt nog.
Jag får nog göra ett nytt försök när jag kommit över denna fadäsen!

Mina rara vänner, ni ska ha en härlig och fin vintervecka!

Kram 
Eva

onsdag 16 januari 2013

Igår

Igår var det Tulpanens dag men jag orkade inte åka in till affären och köpa några (konstigt att man inte orkar köpa blommor!). Idag ska jag köpa en bukett och leka att det är Tulpanens dag! Dessutom är det lill-lördag!
Jag tycker om färgen. Bild från odla.nu

Fin onsdag ska ni ha alla kära vänner!

Kram
Eva

lördag 12 januari 2013

Lilla kaminen

Det är så mysigt här i stugan och jag njuter! Behöver inte tänka på alla vardagssysslor som finns hemma, det är gott att "komma bort från väggarna" och rensa tankarna. Visst behöver jag städa här också men ett varv med dammsugaren får räcka, resten tar vi när våren kommer.

Jag har inte badat i havet!!

Tog en tur till lilla Ullared (Göksäter) idag. Vi kommer att ha en liten tillställning (eller egentligen ganska stor) på försommaren och så mycket som möjligt förbereds nu eftersom arbetsbelastningen är som störst den tiden. Jag har åtagit mig att bl a ordna dukar så idag köptes det tyg på rulle, oj så tungt det var, och det blir mitt kvällsarbete framöver att sy alla dukar. Ja ja, det är ingen hemlighet, det är sonen och hans kära som ska gifta sig.
Jag köpte också en hel del annat nödvändigt i affären och täcke och kudde till barnvagn. Ska bli mormor i april, jag vet att det är lite vågat att handla i förväg men nu gjorde jag det.
När jag gick omkring och tittade på allt på Göksäter tycker jag det svämmar över av vintage- och shabby chic-prylar, nygjorda. Och i många andra butiker också. Är det någon mer än jag som är trött på det och tycker att det är för mycket?

Jag har lovat Carina i Blockethuset att ta kort på min lilla kamin här i stugan. Kaminen hittade jag för längesen i ett uthus hemma, tycker den är fin så den har hamnat i stugan och vi tänder värmeljus i den. Tyvärr har något runnit på den som jag inte lyckas få bort men det syns inte så väl i verkligheten. Foton är väldigt avslöjande.





Jag tror att Carina och jag har likadana kaminer, hennes har dock inte porslinshöljet kvar. Den 3/1 visar Carina sin kamin.


Av mattrasor virkar jag stolsdynor så vi inte ska frysa om rumpan i stugan. Ikväll vid brasan ska jag göra en till.

Jösses, vad jag har babblat, nu slutar jag för idag!

Kram
Eva

torsdag 10 januari 2013

Jag ska inte bada!

Imorgon är det fredag igen! Har planerat att åka en tur till stugan, det var så längesen. Men nu har vi fått vinter igen, snö och isande vind, så vi får se imorgon kväll efter jobbet hur vädret är. Men jag längtar.....

.... inte efter att bada men väl att få njuta av omgivningarna och mys i stugan. 

Ha en härlig helg, rara vänner!

Kram
Eva

lördag 5 januari 2013

Kul, kul

Två jätteroliga dagar har vi haft. Igår tog vi över en middagsbjudning där värdfolket insjuknat, jag gillar inte att laga mat men det blev bra ändå. Gjorde en gryta på fläskytterfilé och kantareller, till dessert blev det köpeglass och bär. I hastigheten och nervositeten över maten hann jag inte fota, lite synd eftersom jag tycker om att duka vackert och lägger gärna ner tid och jobb på det. Allt blev lyckat och vi hade kul.

Idag var det dags för den traditionella ärtsoppepromenaden med vännerna I o T och M o R. Ut i skogen på lång promenad på okända stigar - och ibland inga stigar alls. Inget regn, ingen blåst så det blev några sköna timmar med fika två gånger. 

Hos oss åt vi sedan ärtsoppa och varm punsch och till dessert en bärpaj. Två dagar med mycket skratt och samvaro med kära vänner har det varit och imorgon är det vilodag innan arbetsveckan börjar.

Ha ett fint veckoslut alla vänner!

Kram
Eva

torsdag 3 januari 2013

Sol hela året

Visar en bild på vår gamla vedspis i brist på annat. Den ger oss så mycket mysig värme i köket under vintern. Pappas gamla kökshandduk med hans monogram - även mitt som ogift - får pryda spisen när vi inte eldar.

Varje dag under under detta nya år har vi haft solsken och det är uppiggande efter många regndagar. Nyårsdagen tog vi en lång, härlig skogspromenad med vännerna I och T. Det har blivit tradition att vi ska gå ut i skogen årets första dag oavsett väder och iår hade vi solsken och vindstilla. Härligt!
Jag lovar - här bor rumpnissarna!

Imorgon är vi bortbjudna på kalkonmiddag men värdfolket har insjuknat så nu får gästerna komma hit istället på middag, dock ej kalkon.

Ha det riktigt fint alla rara bloggvänner!

Kram 
Eva