torsdag 28 februari 2013

Kvällsgöra

Fortfarande är det mörkt på kvällarna när jag kommer hem från jobbet så det blir en liten stund vid symaskinen. Jag tycker så mycket om att sy, det är en avkoppling och tiden försvinner. När barnen var små sydde jag de flesta av deras och mina kläder, kunde sy mig igenom nätterna (sen var man trött!). Nu blir det alldeles för lite tid vid maskinen.

Visar när det är klart. Tror nog att det finns någon som redan gissar vad det är.

Ikväll blir det inte Antikrundan, tittar på Eldsjälsgalan istället och hoppas få en skymt av son och svärdotter. Det är svärdotterns jobb och vad gör man inte för den finaste svärdotter som finns!

Imorgon är det fredag så ha ett härligt veckoslut, kära, goa vänner!

Kram
Eva

lördag 23 februari 2013

Posten

Under den senaste tiden har jag fått några små paket med posten, jag blir så glad när jag kommer hem i sena kvällen och det ligger ett paket till mig. Först var det från snällaste Anna som själv erbjöd sig att köpa textiltejp och skicka till mig eftersom jag inte hittade i min butik. Så snällt och omtänksamt av henne! Besök Anna, det är en tjej som har en färgstark blogg och är superduktig med nål och tråd. Tack Anna, för att du gjorde dig besväret, hoppas jag kan göra något för dig nån gång!
Dessa ska användas till vårens och sommarens pyssel.

Sen minsann hade jag turen att vinna ett extrapris hos goaste Gunilla när hon och gubben hade utlottning. En disktrasa var vinsten men Gunilla är som hon är så hon skickade två! Dessutom ett kort med recept på vitvinsbål. Gunilla och jag brukar ropa skål till varandra på fredag kväll halv 8. Det är lite kul att vi sänder en tanke till varann just då. Titta in hos min fina bloggvän, hon är bara så HÄRLIG! Tack och kram, goaste Gunilla!
Inte har jag råd att använda dessa! Men vitvinsbål ska jag göra!
Sista paketet fick jag igår från Marie och när jag fick fram innehållet fick jag tårar i ögonen, det var så vackert. Marie pysslar och tillverkar så mycket fint och jag har köpt av henne tidigare. Nu hade jag beställt tre ägg som jag ska ge till mina flickor i påsk, ångrar bara att jag inte beställde fler, de är så sagolikt vackra och välgjorda. Hon hade också skickat med en liten present, en liten fågelholk, så ljuvligt söt. Titta in hos henne och se allt fint hon gör! Tack finaste Marie, jag återkommer med fler beställningar!
Mina bilder gör inte Maries verk rättvisa!
Jag är så glad för ALLA mina bloggvänner, ni ger så mycket glädje! Ha en riktigt härlig lördag kväll ALLA vänner!

Kram
Eva


lördag 16 februari 2013

Samlar och samlar

Ska visa mina senaste loppisfynd. Jag är så förtjust i gammalt porslin, glas och bestick. När jag var en liten flicka tyckte jag om att sitta och titta på min mammas finporslin som hon förvarade i ett skåp i finrummet. Jag kunde sitta där länge och känna lite försiktigt på allt vackert - och aldrig gjorde jag sönder något. När mamma dukade med det fina var det kalas. Själv använder jag ofta "finporslinet" till vardags, jag vill se det, använda det och njuta av det.
Mina senaste loppisfynd är sex stycken "supglas" med vackert mönster (trots att jag har ganska många innan men jag kan inte motstå dem). Inte för att det sups så mycket här - jul, påsk och midsommar tar vi en sup - men man kan faktiskt dricka likör ur dem och jag har även serverat glögg. Sen får vetenskapen säga vad de vill!

Förutom glasen hittade jag en materialsats till en Bad-Ängel, 30 kr kostade den och var helt orörd så jag måste ha den. Jag tycker om Tilda-dockorna men när jag hinner sy den återstår att se!

Nu är det soffan, Mello och en stickning!

Önskar er en riktigt fin kväll var ni nu tillbringar den!

Kramar
Eva

måndag 11 februari 2013

Hur kunde jag förr?

Hur gör mammor, mormödrar och farmödrar för att hålla ordning i hemmet när det finns småbarn? Jag vet inte hur jag lyckades när mina barn var små - jag lyckades definitivt inte i helgen när jag hade lilla Julia hos mig i två dagar. Hela köksgolvet var fullt med leksaker och kladd, disk på diskbänken, kläder över allt, jag hann inte bädda och inte plocka tvätten ur tvättmaskinen, hann knappt tvätta mig. När Julias mamma hämtade henne på söndag kväll sa hon: Det är lika bra du vänjer dig för det kommer ju fler barn! Men dessa dagar har varit ljuvliga, jag saknar henne redan så tårarna har kommit trots att jag har fullt upp på jobbet! 
Vi har varit med farfar i skogen och grillat korv och Julia travade och gick med sina små ben och fötter. Vi har åkt kälke med farfar och hon skrattade så hon tjöt och ropade MERA. Vi har sovit ihop och det är underbart att ha ett litet barn bredvid sig i sängen (även om hon sov på tvären ibland). Så strunt i röra och kladd!
Älskade unge!
Förra helgen fick jag hem några böcker som jag beställt, internet i all ära men riktiga böcker att bläddra i ger en speciell känsla. Problemet är bara att böckerna slår mig på näsan när jag lagt mig på kvällen!
Den som inte syns riktigt är Tareq Taylors Sylta, safta och lägg in.

Lättlagad mat är ett loppisfynd.
Som vanligt har jag för bråttom när jag ska ta bilder så egentligen är det ingen idé att jag visar, men nu gör jag det ändå!

Önskar er de finaste dagar, mina bästa vänner!

Kram
Eva

fredag 8 februari 2013

Varm i hjärtat

Jag blir varm i hjärtat av alla mina rara bloggvänner! Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på att lilla Julia ska komma imorgon och sova över hos mig. Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på att min dotter, som väntar barn om två månader, ska komma till mig imorgon.

Dagen är inte slut än, jobbar några timmar till. Sen vill jag bara sitta i soffan med ett glas rött innan jag somnar.

Ljuvlig helg på er alla mina kära vänner!

Kram 
Eva

fredag 1 februari 2013

Funderar och fantiserar

Imorse var det lite ljusare när jag åkte till jobbet!! Men än dröjer det till det är ljust när jag åker hem, arbetsdagarna är långa. 1 februari är det idag och januari är över, januari som är den månad jag tycker är tråkig, alla andra månader tycker jag om.
Bilden från Bokus.

Just nu läser jag en bok, Mitt hjulliv av Birgitta Eklund. Birgitta är en kvinna som cyklat i hela sitt liv, både i Sverige och i andra länder. Jag blir så inspirerad av henne och eftersom jag gärna cyklar när jag har möjlighet börjar jag nu fantisera om en liten cykelsemester. Vår bröllopsresa gick på cykel genom Bohuslän och Dalsland, jättespännande. Jag jobbar alldeles för många timmar i veckan och det tar på krafterna så jag funderar - bara funderar eftersom jag tycker om att jobba - på att kanske ta det lite lugnare. Då kan jag få tid med lite cykelsemester, i första hand i vårt vackra land men det skulle vara roligt att komma till Skottland, Irland och Frankrike också. Ja, det är lite funderingar och fantasier.

Ha en riktigt härlig helg, rara vänner!

Kram
Eva