fredag 31 januari 2014

Rosenskära

Det finns en blomma jag inte vill sakna i min trädgård och inte heller vid stugan. Det är den vackra rosenskäran. De ska ju helst förodlas men det är inget för mig eftersom jag inte hinner passa sådderna innan de torkat ut. Om man inte förodlar bör man så dem ganska tidigt i maj månad om de ska hinna ge en fin blomning. När jag börjar tänka på rosenskäran har nästan alltid fröpåsarna tagit slut i butiken. Lyckas jag få tag i en påse blir sådden så sen att blomningen inte kommer igång i tid. Men nu köpte jag en påse! Ska tejpa fast den i min kalender så jag inte glömmer.

Med detta vill jag önska er alla fina bloggvänner en riktigt fin vinterhelg! Sol verkar det inte bli men det är ljust av all snö. Imorgon startar februari månad.

Kram
Eva

tisdag 28 januari 2014

Första riktiga snön

Jag tycker alltid det är lite läskigt att komma till jobbet först av alla - vilket jag gör för det mesta. Vet aldrig vad som har hänt under natten trots att vi har bevakning och kameror. I morse låg det orörd snö på hela gården, endast spår av en hare, det var så vackert och jag kände mig lugn när jag såg att inte någon människa varit där före mig. Jag kunde lugnt gå runt och låsa upp, tända och checka av. Snart kom killarna och då blev det fula spår i den vackra snön.


Bilderna är inte intressanta för mina fina bloggvänner men för mig och min "dagboksblogg" är de viktiga. Jag ville inte ha mer snö men nu är jag faktiskt glad för den och det är bara -1 grad. Och det blåser inte!! Riktigt härligt!

Ha en fin dag, kära vänner!

Kram
Eva

söndag 26 januari 2014

Gammal och ung

Idag var lille Arvid, hans föräldrar och jag och hälsade på min mamma. Det var fint men mamma är gammal och trött, hon blir 96 år till sommaren.  Lille Arvid piggade upp henne och hon lekte små lekar med honom.


Det är 95 år mellan dessa två och mamma har en ättling som är yngre än Arvid och en till är på väg. Ja, när man är så gammal kan man ha många ättlingar.

Mina kära vänner, imorgon är det måndag igen och jag önskar er alla en fin vecka!

Kram
Eva

fredag 24 januari 2014

Fredag


Under hela veckan är jag dragits med huvudvärk och det har varit en pina att jobba. Därför bestämde jag mig för att ta ledigt idag och bara vila. Men då minsann, då vaknade jag utan huvudvärk och pigg som en lärka! Vilken lycka att må bra och så var jag ledig!

Städning i dagsljus var riktigt roligt och efter lunch tog jag en härlig promenad.

Någon fin djurvän har satt upp en fågelmatare i skogskanten.


Fina, nyfikna hästar.
Det är skönt att promenera i kylan och särskilt när solen skiner, då blir man glad. Och jag är så glad att jag stickat lovikkavantar och mössa av ullgarn.

Till middag blev det Mimmis fisksoppa. Jag säger bara - GÖR DEN! Tack Mimmi för receptet!

Nu tar vi fredag kväll och jag ska njuta av brasan och ett glas rött.

Ha en riktigt härlig helg, mina rara bloggvänner!

Kram
Eva

söndag 19 januari 2014

Ylle

Under lördagkvällen bjöds vi på middag hos goda vänner. Gott och fint med härliga och givande samtal.

Förrätten är serverad.
Idag tittade solen fram, men attan vad det blåser. Snön, som kom tidigare i veckan, yrde runt mig på min promenad. Men med hemstickade lovikkavantar, yllemössa, yllehalsduk och yllesockar var det bara skönt. Tack och lov för naturmaterial!

Nu binner levande ljus och brasan sprakar. Jag ska göra god, varm choklad och koppla av innan arbetsveckan börjar imorgon.

Ha en fin ny vecka, kära vänner!

Kram
Eva

fredag 17 januari 2014

Ska bara se hur det blir


Först skulle jag lära mig kameran, sen lära mig ta kort, sen lära mig redigera bilderna men den tiden har inte funnits riktigt. Nu blev det så att en mycket fin bloggvän tipsade om ett lätt sätt att göra collage och jag blev ivrig att försöka. Jag viftade runt med kameran och stoppade in oredigerade bilder, det var roligt att försöka. Här ser du hur lätt det är. Det som jag tänkt lära mig från början blir en annan gång.Bilderna föreställer en tuva snödroppar jag grävde upp innan marken frös, snart slår de ut. Min farmors smörkärna syns inte så bra men den är kär för mig. En mysbok har jag börjat på, Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg. Tonen i boken är viktig när jag läser och denna är så lättsam och fin - helt underbar än så länge och jag har bara börjat. På min kökshylla finns nu vinterböcker, bl a en av mina absoluta favoritförfattare när det gäller mat och trädgård - Sanna Töringe. Hennes böcker läser jag som romaner.

Nu minsann är det fredag kväll och mys! Ha en alldeles förträfflig helg, kära vänner!

Kram
Eva

söndag 12 januari 2014

Nu är det kallt!

Imorse - eller förmiddagen - blev det ett par timmars promenad i skogen. Solen sken och det var skönt. Efter lunch gick jag ut för att göra lite trädgårdsarbete men då hade det redan frusit i marken. Ägnade mig istället åt att städa linneskåpet och hittade då gamla lakan och örngott med monogram och spetsar. Hade alldeles glömt bort dem så nu blev jag glad. Det ska bli något bra av dessa "glömda" saker så småningom.


På skogspromenaden plockade jag blåbärsris till tulpanerna.
Kylan har kommit - 7 minusgrader - men ingen snö. Och snålblåst! Jag gillar inte detta! Dessutom börjar det gå mot fullmåne så nu blir det några sömnlösa nätter. Men jag har laddat upp med några böcker så jag kan ta mig igenom nätterna.

Ha en fin ny vecka, kära vänner, och hoppas ni inte behöver frysa - eller ligga vakna pga fullmånen!

Kram 
Eva

fredag 10 januari 2014

Spring och mörkt!

Igår skulle lille Arvid, hans mamma och jag ha en heldag tillsammans, jag hade tagit ledigt från jobbet. Men jag fick magsjuka så istället fick jag springa mellan soffan och toaletten. Nu är det bättre och jag kan vara uppe och så är det ju fredag kväll!

På mitt köksbord är det mörkt nu, jag gillar koppar och sprayade en olivoljeflaska med kopparspray och även en pappersstjärna. Det är ju inte vår än och jag vill nog vara kvar i den här tiden "efter jul och före vår" ett tag till, det känns bra. Och nu ska vi ju också få både kyla och snö så inte är det vår än!

Kära vänner, ha en härlig fredagkväll och en fin helg!

Kram
Eva

söndag 5 januari 2014

Trettondagsafton


Bordet dukades på morgonen och våra vänner kom och vi gav oss ut i skogen med packade ryggsäckar.


 Vädret var milt och soligt. Ibland gick vi svåra vägar. Någon gång fick vi stanna och äta vår matsäck.


Vi gick förbi en vacker skogstjärn.


Ibland var det fina upptrampade stigar att gå på.
Vi hade många ljuvliga timmar i skogen och sen gick vi hem till oss och åt ärtsoppa och drack varm punsch. Vi passade på att boka in en helg i Köpenhamn om ett tag. 
Det var en alldeles perfekt dag med goda vänner! Detta gör vi varje trettondagsafton.

Ha det fint, rara vänner, snart är det vanlig arbetsdagar igen!

Kram
Eva

fredag 3 januari 2014

Tjatig

Ja, det är tjatigt och jag vet att jag lovade, när jag skulle få mitt första barnbarn, att inte skriva om det så mycket på bloggen men .... Julia har varit här idag och vi har haft det så fint, hon är en underbar unge och jag älskar henne (hoppas hon någon gång ska förstå hur mycket hon betyder för mig). Hon är min sons dotter!
Julia har hittat en mask!
Jag har lille Arvid också, som är min dotters lille gosse, och jag älskar honom lika mycket. Hur mycket kärlek ryms det i ett hjärta?

Kram Eva

onsdag 1 januari 2014

Neeeej

Jag raderade min blogglista, grrrr! Hör av er så jag kan lägga in er igen!
Kram

Årets första dag

Detta året har börjat riktigt bra! Kände mig pigg när jag vaknade eftersom jag somnade innan tolvslaget.
Vi tog en lång, härlig promenad i skogen med goda vänner, något vi gör varje nyårsdag oavsett väder. Idag var ju vädret milt och mulet men vi klarade oss från regn. Fika hade vi med oss, något som är ett "måste", den tråkigaste ostmackan smakar jättegott i skogen. Vi hittade kantareller men de fick stå kvar för att "spora av sig" inför ett nytt svampår.


Hemma igen åt jag så mycket choklad så jag var tvungen att sova middag!

Ha en riktigt fin fortsättning på året som just har börjat, rara vänner!

Kram
Eva