tisdag 25 november 2014

Finhelg

Lilla Julia har varit hos oss i helgen, denna underbara lilla unge som är så glad och trygg. Vi har bakat bullar, skrivit önskelista till tomten som vi var i skogen och lämnade, lekt och busat. Det är så gott på kvällen att ligga hos henne och läsa godnattsaga och sedan hålla hennes hand när hon somnar.

Jag älskar den ungen!

Hoppas ni alla har en fin vecka, kära vänner!

Kram
Eva

onsdag 19 november 2014

Novemberväder

 Jag känner mig som en lite udda person, jag gillar det här novembervädret! Hösten är min tid! Vintern blir nog lång ändå och vi kommer att toklängta efter ljus och värme så småningom - så låt det vara varmt och skönt ännu en tid. Och mörkret omsluter mig och gör det mysigt.

I söndags promenerades i skogen med väninna, matsäcken hade vi med i våra ryggsäckar. Det är så gott att äta i skogen när man känner doften av jord och löv. Ja, vi hade en härlig dag!

På Ica Maxi hittade jag kopparfärgade pepparkaksformar i lite olika varianter, de var sammansatta tre och tre med en röd rosett. Jag gillar koppar och köpte stjärnor och nu får de stå i köket som prydnad. Blir lite glad av dem.Idag är det onsdag och nerförsbacken börjar, jag ser fram emot helgen då lilla Julia kommer till farmor, vi ska baka och leka.

Ha det fint, kära vänner!

Kram
Eva

lördag 15 november 2014

Livet på landet

Min lediga fredag tillbringade jag med mina käraste - dotter, svärdotter och barnbarnen. De hade bestämt att besöka Tolsereds 4H-gård och undrade om farmor/mormor ville följa med. Klart att jag ville!
 


Julia väntar på att få rida, Arvid nöjer sig med att titta på.
Det är roligt att rida - men mamma måste gå bredvid.
Getterna vill gärna ha mat.

Tolsered är en liten trevlig gård med hästar, kvigor, får, getter, grisar, höns och marsvin. Barnen kommer nära djuren, vi tycker det är fint. När våra barn var små var vi där ofta. Det känns som vi gjorde något bra när barnen åker dit med sina barn nu.


Arvid är fascinerad av hönorna.
Två kossor (kvigor) fanns som låg och hade det skönt.
Det finns en stuga där man kan sitta och äta sin matsäck. Vi satt där länge och hade givande samtal när Julia och Arvid sprang omkring och lekte, William är bara 6 månader så han satt lugnt i farmors knä.
Det var en fin dag men när jag kom hem fick jag sms från mammorna att de var helt slut. Jag tyckte det var en upplyftande dag och jag var pigg och glad och satte igång med städningen.
 
Nu firar vi lördag kväll med ett glas rött. Hoppas ni alla bloggvänner också har en fin kväll!
 
Kram
Eva

torsdag 13 november 2014

Ljusbricka

Jag njuter av den här tiden i november, lugnt och skönt, mörkt och mysigt. På kvällarna är det gott att sitta i soffan och sticka eller virka och ha många tända ljus runt omkring. Var inne på second hand för någon dag sedan och hittade en ljusbricka och det var särskilt färgen och mönstret jag föll för. Brickan kommer från Indiska och jag betalade 5 kronor. Fick med mig lite julpynt som jag ska fixa till innan det ska fram. Annars har jag bestämt att inte köpa nytt till julen, det jag har kan jag använda igen efter eventuellt några små ändringar. Återbruk! Och det vackraste pyntet kommer definitivt från naturen så det blir det mycket av.

Ser förfärligt skabbig ut men så är det inte!

Imorgon är det fredag och då är jag ledig, känns ofattbart att få en ledig dag, jag ska sova länge och sen ska jag ta hand om hemmet. Det ska bli riktigt roligt att städa.

Ha en riktigt fin helg, mina vänner!

Kram
Eva

fredag 7 november 2014

Fritid

Från och med nästa vecka har jag blivit beviljad en ledig dag i veckan! Vi får se hur länge det varar, förra gången blev det inte så länge. Det ska bli så skönt!


Jag vill önska er alla en riktigt trivsam och härlig helg, mina kära vänner!

Kram 
Eva

måndag 3 november 2014

Måndag kväll

Som vanligt har helgen gått med en rasande fart trots att jag var ledig även på fredagen. Dottern, lille Arvid och jag hade en så fin dag när vi hälsade på min mamma. Träffade också min rara svägerska.
 
Resten av helgen var vi i stugan där Julia och William och deras föräldrar gjorde oss sällskap. Julia är en pigg och glad liten flicka och William, 6 månader, vill gärna vara där storasyster är. Vi har en känsla av att han kommer att bli en riktig liten buse, det gillar vi - även om man kan bli lite trött när det är full fart.
 
Till stugan tog jag med den fina vinsten från Birgitta, två sittdynor i fårskinn. Passar så bra till stugan då det kan vara lite kallt om rumpan innan värmen har kommit igång. Julia och jag gillar att gå på picnic och då är de också perfekta att ha med att sitta på. Tack snälla Birgitta, jag uppskattar dem så mycket! Titta gärna in hos Birgitta, hon bjuder ofta på härliga recept, inga krångligheter men gott blir det. Dessutom har hon en fantastiskt vacker trädgård!
 
 
Alla rara, jag önskar er en fortsatt fin novembervecka!
 
Kram
Eva