torsdag 30 juli 2015

Jag älskar trasmattor

 
 
 
 
Sonens svärmor och jag var igår på en loppistur. Hon är en mycket god vän och vi fick många härliga skratt och även allvarliga samtal. Vi har ju gemensamma barnbarn och det finns ingen konkurrens mellan oss, jag är så glad att just den kvinnan blivit min sons svärmor och mina barnbarns mormor.
På loppisturen blev det inga fynd mer än en vacker trasmatta, jag bara älskar trasmattor och i mina hus passar de ypperligt. Nu hänger den på stugaltanen för vädring och sedan ska jag tvätta den i maskinen på jobbet med ättika i sköljvattnet. Den var nytvättat och så ren och fin men jag är som jag är, måste vädra och tvätta ....
 
Nu måste jag passa krabborna som står på spisen, maken har hämtat upp ur havet. Jag älskar inte bara trasmattor utan också skaldjur!
 
Ha det fint mina vänner!
 
Kram
Eva

söndag 26 juli 2015

Sorbet och mer inköp

 
Boken jag köpte för en tid sedan, Lemonader, sommardrycker och sorbeter, innehåller många läckra recept som vi provat. Ett recept vi ännu inte provat men som låter spännande är Lime- och basilikasorbet. Det gör vi snart. Här kommer receptet:
 
---
Lime- och basilikasorbet, 4 pers
 
3 ekologiska limefrukter, 1,5 dl socker, 1 knippe basilika och 1 äggvita.
 
Riv skalet från limefrukterna och pressa ur saften. Koka sockret med 3 dl vatten och tillsätt limeskalet. Rör tills sockret löst upp sig helt, låt sedan lagen kallna.
Skölj under tiden basilikan och skaka den torr. Repa av bladen och strimla dem fint. Tillsätt limesaften i den avsvalnade lagen. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner den i lagen. Vänd även ner basilikabladen.
Häll sorbeten i en kyld skål och ställ den i frysen. Ta ut skålen efter 2 timmar och blanda sorbeten så den blir luftig. Fyll över den i en annan kyld skål och ställ den i frysen ytterligare 3 timmar. Blanda igenom sorbeten och servera genast.
 
Hoppas det blir gott!
---
 
Nu har jag varit tillbaka till Villa Rosenlund och köpt ett par jättesköna byxor, även de ska följa med på tjejresan i september.
 
 
Märket .OBJECT
 
Nu ska vi baka kakor av övermogna bananer!
 
Ha det fint!
 
Kram
Eva

onsdag 22 juli 2015

Här är mina inköp!

 
Vet inte vad den heter, den jag köpte på grannens loppis, men jag kallar den sypall. Jag har letat många år efter en sådan att ha i tv-rummet med mina viktigaste sybehör. Mitt syrum ligger en trappa upp och vill jag handarbeta när jag tittar på tv slipper jag nu springa flera gånger i trappan. Man kan ju använda den som pall också. Ett broderat skärgårdsmotiv på locket passar mig bra.
 
 
 
 


 
Så var det då klänningen jag köpte i Villa Rosenlund. Hellång, jätteskön och klädsam. Tyvärr kommer inte färgen fram så bra på bilden men det finns lite orange i mönstret som bryter lite. Den följer med i resväskan när jag åker iväg med tjejerna i september!

 
 
 
En sjal följde med hem också, det var ju 50% på alla kläder. Hann inte åka dit idag igen men det blir nog imorgon. Det är mycket som ska hinnas med när man har semester ...
 
 
 
Nu fortsätter semesterfirandet - imorgon går vi på yoga innan frukost. Och på kvällen blir det räkfest hos oss. Härligt!
 
Ha det fint, mina vänner!
 
Kram
Eva

tisdag 21 juli 2015

Semester med varierande väder

 
 
Äntligen semester men vädret är varierande, sol och regn. Det enda som inte varierar är den eviga blåsten, den får vi nog leva med.
Sommarstugan är full med barn och barnbarn så det är livat.
 
 
Arvid o Julia sjunger och spelar med sina "äggspelare" (äggskivarna är gitarrer).
 
 
Grannen har loppis och jag har handlat en sak av henne som jag visar när jag hämtat in den. Hennes loppis är fin, hon kan konsten att ställa upp sina saker på ett lockande sätt.
 
Har varit hos Villa Rosenlund i Ellös och handlat en klänning för min resa med tjejerna i september, den visar jag också nästa gång. I butiken var det 50% på alla kläder och det fanns mycket jag skulle vilja ha - kanske åker jag tillbaka i morgon.
 
 
Ha det fint, mina kära bloggvänner!
 
Kram
Eva

måndag 13 juli 2015

Lite sommar

 
 
Svensk sommar, varierande väder. I helgen blev det ganska bra och jag jobbar fortfarande så det är lite gott att det inte är så varmt.
 
Inlägg och kommentarer blir det sparsamt med - trädgård, stuga och barnbarn behöver ses till. Men så är det för de flesta denna tiden, datorn kan vi sitta vid den mörka årstiden.
 
 
Lilla Julia har fått ny baddräkt.
 
 
Lille Arvid och hans mamma tar en funderare på trappan.
 
 
Dottern sydde ett tält. Julia, Arvid och William får precis plats. Mysigt.
 
 
Hoppas ni alla bloggvänner har det bra i sommaren!
 
Kram
Eva

torsdag 2 juli 2015

Högsommar och sommardrycker

Nu är den här - sommarvärmen som vi längtat efter så mycket! Barbent, shorts och linne är klädseln på fritiden, på jobbet lite mer välklätt men ändå lättsamt.
När jag gick från kvällsdoppet nyss slog dofterna emot mig av kaprifol och vresros. Då är det sommar i Bohuslän!
 
I en butik (Klädkällaren) fann jag en glasburk med avtappningskran. Den rymmer några liter och kostade 90 kronor. Perfekt för sommardrycker från boken Lemonader, sommardrycker och sorbeter (som jag köpte på Ica Maxi). T ex gör man en fläderblomsdryck, häller upp den i burken, ställer i kylen och tappar upp en svalkande dryck när man vill ha något läskande. Boken innehåller många lockande drycker och även sorbeter som man vill ha när det är riktig sommar.
 
 
Aj, så dålig bild men här är burken och boken!
 
 
Jag tror att ni alla bloggvänner i hela landet har bra sommarväder nu och det är alldeles snart helg och jag hoppas den blir riktigt fin för er!
 
Kram
Eva