torsdag 31 mars 2016

Påskhare och födelsedag

Påskhelgen gick snabbt över men det var skönt med lite extra ledigt. Vädret var inte så bra, påskafton var det visserligen sol men det blåste rejält kallt. Julia var ute och tittade om påskharen varit framme - och det hade han ju. Påskdagen var svärdotterns föräldrar hos oss på lunch. Roligt med besök för den dagen var det ösregn och stark blåst så det var en innedag. Lille Willie har haft hög feber hela helgen så han brydde sig inte om vädret. Julia och jag tog ändå några spännande promenader, hon älskar att gå "hemliga" stigar och prata om livets väsentligheter.
 
 
 
Julia har hittat påskägg.


Idag fyller vår fina svärdotter år. Grattis på dig, du rara! Vi uppvaktar inte idag, det blir på lördag.


 
Bilden är ett halvår gammal. Svärdottern med Willie och Julia. Arvid med mormor.
 
 
Imorgon är min lediga dag och jag pustar ut. Nu har vår mest hektiska tid på jobbet börjat, blogg, facebook och instagram får nog mest vila .... eller kanske det är det enda jag orkar med efter jobbet, vi får se. I alla fall trivs jag med mitt jobb!
 
Önskar er alla fina, rara, trevliga och inspirerande vänner en riktigt fin helg!
 
Kram
Eva


fredag 25 mars 2016

Glad påsk!

 
 
Med årets första blåsippor önskar jag alla mina bloggvänner en riktigt fin påsk!
 
 
Blåsippor som vill ha ljus.

Långfredag och en riktigt grå dag, förmiddagen duggregn och eftermiddagen ett ihållande regn. När klockan var nästan 17 kom solen helt plötsligt och världen förändrades! Havet spegelblankt och allt fräscht och fint efter ett vårregn. Det är fint!
 
Barn och barnbarn har kommit till oss i stugan, nu har vi liv och glädje trots att lille Willie har feber men han är glad och go ändå.
 
Glad Påsk!
 
Kram
Eva

fredag 18 mars 2016

Snöklockor, vårväder och älskad dotter

 
Snöklockor och snödroppar har vi i mängder i trädgården. Men jag vill ha ännu flera! Så snart de blommat ut ska jag dela varenda tuva, då får de nya små lökarna en chans att utvecklas. Jag är så förtjust i dessa första vårblommor och plockar in buketter och njuter av den milda doften och de fina blommorna.
En stor bukett snöklockor överlämnade vi till dottern idag.
 
 
Snöklockor
 
 
 För 31,5 år sedan togs bilden nedan, en liten dotter, 6 månader gammal och så glad och ljuvlig.
 
 
18 september 1984
 
Idag fyller hon 32 år och vi har varit på födelsedagskalas. En älskad dotter som har gett oss så mycket glädje under alla år. Hon har som småbarnsmamma kämpat med heltidsjobb och husrenovering med en man som varit bortrest i jobbet mycket, men hon har bestämt sig och hon har klarat det. Och på sensommaren ger hon oss ännu ett barnbarn.
 
 
18 mars 2016
 
 
Ett trevligt kalas där hennes man fixat god mat och dessert och vi fick träffa alla barnbarnen. När jag har mina kära runt mig är jag som lyckligast.
 
Nu är jag trött och det är läggdags. Jag önskar er alla bloggvänner en härlig vårhelg!
 
Kram
Eva

onsdag 16 mars 2016

Skillnadens

 
Med posten idag kom en efterlängtad bok, Sara Bäckmos Skillnadens trädgård. Jag tycker om böcker som är vackra på utsidan, vackra att bläddra i och att de sedan är lärorika är ett riktigt plus. Sara berättar om hur hon och hennes familj odlar och försöker bli självförsörjande på grönt. Att veta vad man äter och veta precis var och hur det vuxit är något jag verkligen önskar. Jag har ännu inte öppnat boken, den får vänta till jag lägger mig. Då ska jag läsa!


Bilden hämtad från Bokus.
 
 
Nu är det onsdag kväll och det går mot helg, det är nerförsbacke!
 
Ha det fint resten av veckan, kära vänner!
 
Kram
Eva

söndag 13 mars 2016

Datorfri helg

Denna helgen har tillbringats i stugan med lille Arvid och hans föräldrar. Datorn har fått vila, det var riktigt skönt. Vi har umgåtts och lekt med Arvid både ute och inne och ätit god mat och Arvid har ätit som en liten häst. Vädret skulle ju bli så fint men inte en solglimt fick vi ..... solen kommer väl istället när vi jobbar.


På väg till bryggan för picnic. Arvid hoppas på sol.


Arvid lyssnar att mammas bebis har det bra i magen.
 
 
Vi har haft en underbar helg och imorgon är det vardag igen.
 
Ha det fint kära vänner!
 
Kram
Eva

måndag 7 mars 2016

Snö och vårarbete

 
Oj,  mycket snö vi fått! Och det har snöat hela dagen idag. Men det är blötsnö och det står jag ut med, men om det är minusgrader och snöar på tvären blir jag så trött. Hade planerat för trädgårdsarbete i helgen men så blev det inte med dåligt väder. Idag kunde jag inte hålla mig inne utan klafsade ut i blötsnön och plockade bort allt granris från trappen och urnor och rabatter.

 

 
Så krafsade jag runt i snön där jag visste att det fanns nerblåsta grenar så en del fick jag bort. Det var så himla skönt att få göra lite trädgårdsarbete även om jag blev blöt om både händer och fötter.
Våren är betydligt senare i år än förra året men detta är inget ovanligt och vi är bara en liten bit in i mars än.
 
Imorgon börjar min arbetsvecka och det blir även ett besök hos naprapaten.
 
Ha en fin vecka - trots snö och tråkväder!
 
Kram
Eva

lördag 5 mars 2016

Duktiga Arvid

Nu vet jag vad det är för fel med min rygg och jag får leva med det, tänker inte steloperera. Med rätt gymnastik osv kommer jag att klara det. Jag har haft fruktansvärd migrän hela livet till jag var ca 50 år och jag har definitivt hellre ryggont än migrän. Nu ordar vi inte mer om det.
 
Idag har lille Arvid och hans mamma varit här. Arvid, 3 år i april, har slutat med napp och vi gick till skogen där tomten bor och lämnade napparna. Tomtens små nissar behöver dem bättre än Arvid som är en stor kille. Så duktig, älskade unge! Och så ska han bli storebror till sommaren.
 
 

Napparna i en plastpåse.


Napparna lämnade bland andra presenter som barnen lämnat tidigare till tomten.

 
Marsvädret är råkallt och regnigt och imorgon ska det visst snöa hela dagen. Det är ju bara början av mars så det är inte mycket att säga om, så småningom kommer fina vårdagar.
 
Ikväll tittar vi på Andra chansen och jag tror bestämt det blir ett glas rött.
 
Ha det fint mina vänner!
 
Kram
Eva