söndag 15 september 2013

Höstfärger och trevligheter

Vi var alldeles själva i stugan denna helgen, barnen hade annat att göra än att umgås med sina föräldrar. Det är märkligt så tomt och stort huset känns och så tyst det är när de inte är hos oss.

På morgnarna är vi några grannar som träffas och tar morgondoppet och vi kan bli kvar där länge och studera livet i och på havet. Det är fint. I lördags beslöt en grannfru och jag att vi även skulle ta ett gemensamt kvällsdopp. Fortfarande är det badvänlig temperatur i vattnet. Efter doppet satt vi på bänken i våra badrockar med ett glas vin och tittade på ett stilla hav och filurade. Ett par timmar försvann och det var kolsvart ute när vi gick hem. Vi hade en mysig kväll. Det är fint! (Självklart hade batteriet i kameran tagit slut så några bilder blev det inte.)

Visar istället några höstfärgsbilder:
Det sista gullriset och höstsolrosor.

Loppisfynd i höstfärger.
Nu börjar en ny arbetsvecka som vi ska göra det bästa av!

Ha det fint, kära vänner!

Kram 
Eva

31 kommentarer:

Unknown sa...

Visst är det härligt att man fortfarande kan bada i hav och sjöar!
Ha en bra vecka! Kram Yvonne

Anneli sa...

Tänk att du badar fortfarande............lät så mysigt att sitta så där och mysa med en go vän.

Ja ,nu tar vi nya tag inför veckan som väntar,
ha det fint söta du,
Kram Anneli

Maria sa...

Det är sådana stunder, som din och grannens, som bäddar in sig i våra hjärtan som fina minnen! Er kvällsstund låter underbar! Att du sedan badar är ju, trots att du skriver att temperaturen är badvänlig, helt otroligt! :)

Hoppas nu att du får en skön söndagkväll och att din vecka börjar på ett trivsamt sätt!

Ha det gott finaste Eva! Och ta väl hand om dig!!!

Stor kram♥

Ja och tack för dina alltid så rara och omtänksamma kommentarer! De värmer verkligen!!! Fotoautomatsbilderna är på mina farföräldrar. Spelar egentligen ingen roll, men jag ville berätta det.

Annas röda stol sa...

Ja du är en sån där riktig hurtig badkvinna :)) Det låter jättemysigt och jag är avundsjuk, vill oxå vara det långt in på hösten. En härlig helg har du haft och hoppas du laddat batterierna...det blev ju rätt kul, jag menar på dig själv, tjaa även kameran då :)) Bra kväll till dig. Kram Anna

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så skönt att ni åker till stugan och fortfarande badar, låter mysigt. Men jag skulle nog bli på bänken, är lite badkruka.
Kramar och ha en fin vecka
AnnaMaria

Annes vita rum sa...

Åhh,så mysigt ni hade det du och grannen där hade jag allt velat vara med på ett hörn.Nja kanske inte själva badandet då,men vinet och lite tjejsnack det hade allt varit kul! ha de gott vännen..

annika sa...

Låter som att ni tar vara på stunderna. Visst har vi haft ett ljuvligt väder.

Ha en bra arbetsvecka

Kram
annika

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa så gott det låter,ÄVEN om jag inte skulle bada självmant nu! Hahaha,knappt under 25* ens..Mysigt med grannfrun o prata o dricka lite vin...Ha en fin vecka.Ska förhoppningsvis få det bra i veckan,hoppas jag! Kraam Gunilla ♥

Solstrimmor sa...

Vad ni är duktiga som badar än, det låter så skönt, speciellt det där efteråt! Hoppas din vecka blir fin, idag är det höstlikt här. Men det gör inget efter denna vidunderligt vackra sommar!

Kramar från Eva-Mari

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa du Eva visst ÄR dom så gulliga dom korten! Jasså säger ni det också? Precis vad syrran o jag säger att vi ska göra så här sen..Vi ska börja röka o palla äpplen o dricka massor av vin,ungefär när vi blir 80, 85 år! Tänk om lusten bara infinner sej till handarbetet,har köpt på mej massa garn men kommer inte längre.Idag tog jag cykel till ett par grannar o tjöta lite (man blir ju nästan folkskygg av allt också) Sen tog jag rönnbär o äpplen hos en granne,hihihi FAST med lov!! Jaa jag vill bli bra nu,det dröjer av känner jag.Kraam Gunilla

Rapport till Vänfors sa...

Att ta ett kvällsbad med en god vän och njuta av kvällen tills mörkret faller på..Ja du Eva, det är att leva på riktigt det:)
Kram Annika

Äppelblom sa...

Låter mysigt med kvällsdopp, men själv är jag en riktig badkruka.
Önskar dig en fin vecka och kram!

Black Iris sa...

Men vad mysigt det låter med både morgondopp och kvällsdopp. Snart stänger vi ju in oss i våra iden..

Kram Maidi

Marianne sa...

Ensam-helger är inte heller fel!
Låter som du haft en underbar sådan:)
Bada nu, njä, det vete fulingen om jag skulle vilja;) Men sitta på bryggan med ett glas vin och filosofera lite -absolut!:)
Kram

Elsa och Helena sa...

Tänk att det är så varmt i vattnet ännu. Här har vi haft sommardagar ända fram till idag då det är grått och regntungt ute.

KRAM Helena

"Hemmet är min vrå" sa...

Ja ibland blir det tomt efter barn och barnbarn, men det kan vara skönt ibland att få vara ensamma. Bra gjort att bada nu, ha en fin onsdag o lycka till med bakningen. Kram Mimmi

Melody and M.E sa...

Jag hyrt ett torp i Småland vid havet kommande helg och idag fick jag ett mail av värdinnan att det är
18 grader i vattnet och att vi kan gå och bada, låna deras roddbåt och fiska! Hm... det där med att bada ställde jag mig ju lite tvivlande till, men det kanske bäst ta med baddräkten i alla fall!
Låter som ni har det så härligt i stugan!
Kram
M.E

Prinsessorna på Bellevue sa...

Mysig helg och gulliga fynd!
Tack snällaste för hälsning!

Kraam
Petronella

Anonym sa...

Låter hur mysigt som helst. Jag skulle nog inte komma på att bada nu, men du brukar ju bada lite nu och då, även om det inte är sommar!!!
Ha en bra dag
Kram
AC

Mirre Syr sa...

Visst är det fantastiskt att man fortfarande kan ett kvällsdopp! :)
Ha´en underbar dag! :)

skapa och inreda sa...

Det låter helt underbart, livskvalité på högsta nivå :)
Ha en bra dag.
Annika

Monika sa...

Hej raraste Du!

Så mysigt det låter. Att bara få vara är också skönt ibland. Att sitta där vid vattnet tillsammans med en god vän í lugn och ro, se dagen bli kväll... filosofera om ditt o datt.... suck! Bara tanken får mej att andas långa, lugna o djupa andetag. Alldeles Underbart! :o) Ditt inlägg landade så fint i själen :o) Tack!

Jättemånga stora kramar
Monika

Maria sa...

Hoppas att du har en fin och bra vecka Eva!
Kram♥

blockethuset sa...

Gokväll vännen...tänkte bara kolla så paketet har kommit fram. Jag skickade i måndags, så det borde hittat hem till dig.
Kram
Carina

Inger sa...

Låter som ett fint veckoslut, och snart är det helg igen!
Kram

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Åååå dom där baden alltså !!! Jag riktigt ser och känner hur härligt du har det !!!!

Kraaaaam

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Javisst är det fin med gult och lite orange till hösten.
Kram Anette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron
En liten varning, doften är inte så lätt egentligen, men inte tung heller... svårt och förklara. Men jag sprayar en liten dusch på långt håll.
Kramar
AnnaMaria

Rosa i huset i vitt sa...

Nu är hösten här ...strumporna har åkt på
kram Rosa

Gunillasljusglimtar sa...

...Vill bara önska dej en gonatt gumman min ♥ Tack för rara kommenterer! Jaa vilka vänner jag har i er o alla andra,man blir så glad och bortskämd! Kramis Eva / Gunilla

Äppelblom sa...

Trevlig helg och kram!