måndag 5 maj 2014

Det var inte så jag tänkt

Från början var det tänkt att min blogg skulle handla om inredning och trädgård, som är mina stora intressen. Bloggen skulle även vara en dagbok för mig. Så har det inte blivit - min arbetsdag är 12 timmar fem eller sex dagar i veckan, lunch kan man glömma, oftast blir det en vetekrans, en gåva från någon kund. Jag orkar inte ha det så här, mitt hem gror igen, trädgården växer igen och mina barnbarn har en trött och utsliten farmor/mormor. Jag har sagt till hur många gånger som helst på jobbet att jag måste jobba mindre, men det tvärvägras. Tydligen behövs jag - eller så vill de bli av med mig och hoppas att jag ger upp. Jag har ställt frågan och får svaret: Du ska vara här!
Jag kommer att pausa min blogg men jag tittar in till mina vänner och hälsar på när jag kan. Inte vill jag släppa kontakten med alla fina, det är också ett sätt att skingra tankarna från jobb och stress.

Må så gott, mina kära vänner!

Kram
Eva

51 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Åhh, du kära, jag blir så ledsen när du känner dig så uttröttad och sliten! Livet är så mycket mer värt än just att jobba så mycket som du gör. Har förstått att det är ett familjeföretag? Då är det inte lätt att bara hoppa av!
Jag önskar dig mer arbetsro MED lunchrast och hoppas du snart får det lättare...

Kramar från Eva-Mari, som gärna väntar tils du får orken tillbaka!

Black Iris sa...

Jag håller helt med Eva-Marie här ovan.. Jag tycker ändå att det verkar som om många har trappat ner i bloggandet.. Det har även jag gjort.
Hoppas att du snart får tid att pusta ut så du hinner ifatt dig själv..

Kram Maidi

Gunillasljusglimtar sa...

Neeej var min första känsla! Åh Eva du som jag hållt på i måånga år nu.
Förstår dej givetvis,tycker bara att du ska trappa ner på jobbet OM det går!
Vill inte att du ska bli sjuk Kraaam o hälsa på när du vill...
GUNILLA ♥ Kommer verkligen att sakna dej♥♥♥

Maria sa...

Jag blir nästan svettig av att läsa hur du har det... tänker att det faktiskt inte är klokt att du ska behöva jobba så här mycket! Önskar så att det kunde bli ändring på det och undrar samtidigt (lite försiktigt) om det inte finns några alternativa lösningar som kan minska din arbetsbörda, exempelvis en tillfälligt anställd?

Var rädd om dig vännen, du behöver få återhämta dig! Att få känna att man räcker till är (livs)viktigt!!! Gör det du känner att du behöver med bloggen... jag väntar och förstår dig till hundra procent!

Stor bamsekram♥ Maria

Rosa i huset i vitt sa...

Ta hand om dig ....och ge tid för dina barnbarn med ...de växer så fort ..vårat första barnbarn är redan 11år .,hoppas att få se dig längre fram ...
kram Rosa

Mormors Fint sa...

Hej!
Usch va jobbigt för dig. Hoppas det lugnar ner sig på ditt jobb, de kanske borde anställa en till, 12 h är allt lite länge att jobba tycker jag speciellt om man gör det flera dagar i streck. Om det kan vara till någon tröst så jobbar jag bara 80% men det känns som mitt hem gror igen i alla fall. Inte lätt att båfe hinna med alla måsten och det man vill. Något som jag upplever märkligt är att det känns som tiden går fortare ju äldre man blir för var en sommar en evighet och förra året minns jag att jag tyckte att den gick så fort. Jobbigt tycker jag med den känslan.
Hoppas det ordnar sig och många varma kramar till dig Eva och ta det försiktigt så du inte blir sjuk./
Berit

Anneli sa...

Näe, nu blir jag ledsen!
Kommer SAKNA dig så............

Att du ska behöva lägga ner bloggandet som du gillar för a
tt hinna med ditt arbete .....

Förstår och vet hur det är med familjeföretag.............MEN det blir hemskt om du skulle bli sjuk, du måste nog tänka på dig själv också.

Vill bara att du är rädd om dig, kroppen orkar inte hur mycket som helst................

Varma kramar till dig,
Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men för fasen Eva, vad är det för slavdrivare du jobbar för!! Hör mellan raderna hur ledsen du är, du kan inte offra livet för jobbet. Den där snyggingen som ska klä sig i purpur och busa runt, glöm inte henne och att du ska orka det.
Och tänk på dina barnbarn, dom vill att du ska må bra.
Be om en ny förhandling, eller be inte, kräv.
Stor kram/AM

annika sa...

Usch så slitsamt du har det! Så ska inte livet vara. Visst kan det vara tufft periodvis men inte så mycket jobb hela tiden. Efter många år har jag lärt mig att säga Nej. Ingen ska behöva arbeta så långa dagar här i vårt land. Om det är ett familjeföretag som ni har så vinner ingen på att du brakar in i nån vägg.

Var rädd om dig och du är så välkommen att tassa runt hos mig. Vi har bara ett liv fina Eva.

Kram
annika

Annes vita rum sa...

Hallå där! Ska inte tjata på dig,men håller med ovanstående..
Var rädd om dig! kom tillbaka hit när du känner för det,vi väntar...
Ha de gott min vän..kramizar i massor!

Yvonne Blom sa...

Snälla Eva, ta hand om dig och se till att få arbeta mindre. Det är inte värt det när man ser tillbaka. Jag har själv arbetat alldeles för mycket och försakat mycket. Med facit i handen hade det varit mycket bättre att ta vara på livet och slippa vara ledsen nu efteråt för att jag inte tog mer vara på livet när jag var frisk.
Kommer att sakna dina fina inlägg!
Var rädd om dig i detta liv!
Kram Yvonne

Annas röda stol sa...

Oj!! Vad ska jag säga, du måste nog sätta ner foten och ändra om lite. Det är ju nu du ska njuta av alla dina barnbarn :) Pausa från bloggen så hörs vi sen när du kommit ifatt. Stor kram. Anna

"Hemmet är min vrå" sa...

Jag förstår dig, man räcker inte till till allt, så man måste välja. Familjen och jobb går ju först. Men alla känner nog de som bloggar att de vill pausa ibland. Just nu känner jag så, men man kan ju göra det ibland, och kika in till sina bloggvänner ibland. Kommer att kika in till dig ibland, kanske det kommer ett inlägg nån gång. Men ha så bra så länge, det är kul att kika in till dig då vi båda är farmor o mormor. Sköt om dig. Kramar Mimmi

Gunillasljusglimtar sa...

Tänker såå mycket på dej 💕💕 Bara vill säga det 💕💕 Gunilla

Fröken Kvalster sa...

Lilla mamma. Du borde verkligen inte behöva arbeta så mycket som du gör. Det är inte bra för någon. Min devis är verkligen "att jag lever inte för att arbeta utan arbetar för att leva".
Snart är det iaf semester!

Stor kram

A House With A View sa...

Men fy vad slitsamt det låter... inte bra alls, du måste ta hand om dig! Det bästa vore väl om du kunde gå ner i tid, hoppas att det finns någon lösning.

Många styrkekramar aka

Jenny sa...

Hej Vännen,
Usch, det låter inte alls hälsosamt att ha så mycket på jobbet! Det minsta man kan begära är att du ska ha en ordentlig lunchrast. Ta hand om dig och lyssna på kroppens signaler så att du inte bränner ut dig. Jag hoppas det lugnar sig för dig så att du hinner njuta av livet och dina fina små barnbarn. Bloggen och vi finns ju kvar här.

Stor kram!

Jenny

Home2tiny sa...

Men vännen nu blir jag allvarligt oroad för dig, jobba 12 timmar, ingen lunch o inte orka med livet i övrigt, så får det bara inte vara. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du hittar en lösning så du hinner njuta av livet, träffa de finaste o bara få må bra, det är du värd. Jag kommer sakna dig i bloggvärlden men först o främst ska du må bra. Största o varmaste kramarna Tina

G:a Affären sa...

Men vad är det för liv vi lever egentligen? Jag har förstått att du har det tufft på jobbet men att det var så illa att du inte ens har lunch...så börjar jag räkna själv och har det lika illa, men inte varje dag.
Pausa du, även om jag kommer att sakna dig oerhört!

Hoppas det löser sig och att du orkar stå upp för dig själv med rimliga krav på arbete. Annars kanske en tillfällig lösning är en sjukskrivning, ett sätt att få ett annat perspektiv på ekorrhjulet du är inne i.

Skänker dig många varma tankar och kramar!
Cia

Rapport till Vänfors sa...

Men va? 12 timmar per dag...5-6 dagar i veckan och knappt någon lunch...Nä, Eva dags att sätta ner foten, nu är någonting väldigt fel. Skulle inte du arbeta 4 dagar i veckan? Jag kan lova dig att du inom 6 månader, kanske möjligen upp till ett år orkar du och sedan smäller det. Långtidssjukskrivning...utbränhet, utmattningsdeprition,ständiga infektioner, kronisk huvudvärk eller andra och ännu värre sjukdomar och tillstånd.I allra värsta fall något jag inte ens vill skriva :( Snälla Eva, dags att visa dig själv omsorg och göra mot dig själv vad skulle sagt åt tex din älskade dotter att göra om hon hamnade i samma situation, Tro mig, det finns INGEN arbetsplats som är värd detta ingen arbetsplats som har rätt att utsätta dig för detta. Snälla, lägg om rodret och navigera in på lugnare vatten...där väntar det riktiga livet...livet med dina nära och kära som vill ha dig kvar frisk och tillfreds och vid liv.
Stor kram Annika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så skönt att ni åker ut till ön under helgen, varva ner allt du kan och bara slappa.
Stor kram/AM

Blommiga Rutan sa...

Hej Eva

Ojojoj, det där låter inte bra! Förstår verkligen att du är trött! Alldeles för många timmar att jobba, går väl någon gång ibland, eller en kortare period, men nu är det nog klokt att försöka ta det lite lugnt. Barnbarnen vill man ju hinna med, tiden rusar fram och kommer ju inte tillbaka ! Hoppas att det blir bättre för dig .
Mycket tråkigt att du pausar bloggen , men känns som ett klokt beslut .

Många kramar
Anncathrine
.

nattugglan sa...

Jag säger som alla andra.. vet ju inte vad du jobbar med..så det är svårt att säga du ska varva ner o sluta..Jag säger det själv av egen erfarenhet, vi är ju bönder o håller på varje dag, alla dar i veckan.Men det blir tungt om man inte kan ta en fika paus..Ta ledigt från bloggningen o kom igen då du orkar.Kramar i massor.

Maria sa...

Tittar bara in för att ge dig en söndagskram! Hoppas att du har haft chansen att få vila upp dig lite (läs mycket) och att helgen varit fin!

Stor kram♥ fining!
Maria

Äppelblom sa...

En liten kvällshälsning!
Kram

Jenny sa...

Hej Eva,
Tack för dina alltid så fina kommentarer hos mig, hoppas du haft en skön helg! Sköt om dig!

Kraam Jenny

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Hej igen ..det blev ngt konstigt med förra kommentaren..fick inte med allt. Klokt att pausa bloggen. Men jag undrar lite över din arbetsplats..finns det inga fackliga avtal om lunchraster och antal timmar/dag ? Låter inte som att någon kan må bra i det arb.klimatet. Var rädd om dej..du ska hålla länge till.

Stor varm kram till dej och ta hand om dej !

Inger sa...

Omänskligt, säg upp dig!
Kram och lycka till!

Melody and M.E sa...

Svårt, svårt… hoppas du hittar en lösning.
Ibland får man tyvärr bita ihop till man ser en möjlighet till förändring.
Var rädd om dig och tänk på att livet går inte repris!
Varma kramar M.E

nattugglan sa...

En kvällshälsning till dej.Hoppas det har lugnat sej lite..Tycker du kan säga till att du inte orkar mera...då måste man ju ta in mer personal.. jag vet ju att allt kostar o det skall betalas..Ja det är svårt..men sköt om dej!

Queen of Kammebornia sa...

Fina du! Hoppas du kan hitta en bra balans. Stora varma kramar!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för hälsningen. Tyckte nog jag såg hyfsad ut i min klänning när jag speglade mig hemma, på foton sen ser jag inte klok ut. Men det var ett fint dop.
Trevlig helg till dig också
Kramar/AM

Ewa`s Galleri sa...

Jobb är inte allt i livet
Hoppas du hittar någon förändring för att hinna med allting du vill göra, och inte bara måsten ,blir inte bra
håller tummarna Ha det bra

G:a Affären sa...

Kikar in för att ge dig en varm kram, tänker på dig!
Cia

Och tack för påhälsningen vännen.

Rapport till Vänfors sa...

Ville bara säga att jag tänker på dig och hoppas du sakta kommer fram till en lugnare livssituation. Hur har det gått med äppelrosorna? Har lite fler frön om du vill ha.
Kram Annika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tjingeling
Tittar bara in och säger trevlig helg redan nu.
Kramar/AM

Äppelblom sa...

Vill bara önska dig en riktigt härlig dag!
Kram

skapa och inreda sa...

Sänder dig massor av må bra tankar. Var rädd om dig.
Kram
Annika

Hanna sa...

Kära du, det låter inte bra, så mycket på jobbet. Många tankar till dig!
Du frågade om folio paket, jag skär potatisen i ganska små bitar, som till pyttipanna ungefär och så lägger jag dem lite olja och feta ost och andra saker jag vill ha i folio paket. Det tar lite längre tid än köttet, men går nästan lika fort. Var försiktig så de inte blir brända i botten händer lätt om man har för lite olja i och de står för länge.
Vi har en gasgrill och där finns det en liten platta bredvid själva grillen ,men under locket, där har vi potatis paketen.
Kram
Hanna

Inger sa...

Önskar dig en trevlig helg!
Kram

nattugglan sa...

Önskar dej en skön o avkopplande helg.. kramar!!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fniss, inte helt utan en tråd, men bra och dölja magen...
Ha en fin vecka vännen
Kramar/AM

Charlotte Göransson sa...

Du måste ge dig själv balans. Låt inte de andra styra dig.... Det som gör dig glad är ditt viktiga. Att säga nej är att respektera sig själv. Kan du så ge dig mindre timmar på jobbet. Vem är så tokig att de kräver så stor närvaro av dig?! Jag önskar dig fina och rofyllda stunder.
Mvh, Lotta medmänniska :-)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Oj, det visste jag inte. Telefonförsäljning gillar jag inte.
Ha en fin långhelg, lite ledigt hoppas jag.
Kramar/AM

Gunillasljusglimtar sa...

Tänker såå mycket på min Eva! Hur har du det min fina vän?
Hoppas det lugnar ner sig lite för dej! Ja´g har snart semester nu så gott för mej o min magge! Har bloggat idag och berättat vad jag o syster ska göra:) Varma kramar från mej till dej ♥ Gunilla

Äppelblom sa...

Hej på dig - hoppas du har det bra!
Kram

Hanna sa...

Hoppas allt är bra kära du?
Kram
Hanna

Rapport till Vänfors sa...

Har inte glömt dina rosfrön, de kommer jag lovar :-) hoppas du har det bra och får njuta av sommaren. kram Annika

Gunillasljusglimtar sa...

ÄR såå glad att du tittar in till mej EVA ska du veta! Ska bara VA nu o ta det lugnt! Baradet förbenade skovet som kommer o stör mej,blir så less på det.Tur jag ska in nästa vecka på undersökning ♥ Kram min fiina vän ♥Gunilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Pingst!! Ja det är det ju också, nu kommer helgdagarna så tätt så jag missade pingst. Fast det är ju som en vanlig helg. Hoppas du får lite ledigt och att ni kan åka till stugan. Ha en skön helg fina bloggvän
Kramar/AM

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ajajaj vännen! Det låter inte bra det där. FÖr sjutton ta det lugnt så inget händer. Jag vet vad jag pratar om, för jag har varit där. Och det är inget jag önskar någon, varken vän eller ovän.
Det är nu nio år sedan jag blev utbränd, förlorade hörseln för alltid på ett öra, och fick en skitjobbig tinnitus som jag aldrig blir av med. Samt att jag kan få yrsel emellanåt.
Nej jag säger bara det... Ta det lugnt!
Kram
MArie