fredag 27 februari 2015

Äntligen ny soffa!

 
Nu äntligen tillbringar jag en helg i stugan, har inte varit här sen i november så längtan har varit stor. Just nu är jag ensam här men imorgon kommer dottern och lille Arvid, det blir fint.
 
I flera år har jag pratat om att skaffa ny soffa hit, den vi har är så medfaren och sliten men har ändå funkat med småbarn i huset. Äntligen har jag beställt en Ektorp hörnsoffa på Ikea och idag kom leveransen.
 
 
 
Gammal sliten soffa.
 Det var en baggis att montera ihop soffan, värre var det att släpa ut det gamla eländet och köra iväg all wellpapp till återvinningen. Först satte jag på all klädsel för att se hur det såg ut (då tog jag ett kort) och sen drog jag av allt och gav det en omgång med strykjärnet. Ett nytt bord måste fixas men det hinns säkert med innan påsk. Nu sitter jag här i nya soffan och kopplar av och tycker att jag varit duktig.
 
 
Några färgklickar behövs så nya kuddar ska det bli - och ett nytt bord.
 
- Och bara längtar efter dottern och lille Arvid! Men först Let´s Dance!
 
Fin fredag kväll på er, kära vänner!
 
Kram
Eva

fredag 20 februari 2015

Min Prinsessa Julia

 
 
 
Julia med dansfröken och bästa kompisen Greta.
 
 
I onsdags fick jag följa med Julia på hennes dans. Så mysigt. Julia var så glad och duktig och farmor var så stolt.
 
Min blogg skulle handla om inredning och trädgård tänkte jag när jag började blogga. Nu har det inte riktigt blivit så, jag tycker all min tid går åt att jobba och städa. Men visst pysslar jag med hemmet och fixar lite nytt men jag glömmer alltid att fota för bloggen. Och kläder köper jag (kanske lite för mycket) och dem glömmer jag också fota. Idag var jag tvungen att rensa ut en del ur garderoben för att få in de senaste inköpen. Nu är det vårkläderna som fylls på, det är så himla roligt.
 
Från Zalando. Fin till sommaren eller med en kavaj.
 
 
Från Zalando. Så snyggt till jeans och till det vill jag ha en oversize kavaj och snygga pumps.
 

Liten kul detalj vid kragknäppningen.

 
Middagen ikväll blev så god. Portionslax penslades med dijonsenap blandad med dragon, sen in i ugnen. Rödbetor kokades och mixades med en klick smör och serverades tillsammans med chevre. Potatis och solrosskott till. Mums så gott!
 
Nu ska jag sticka på kläderna till Julias Skrållandocka så jag önskar er alla en riktigt fin fredag kväll!
 
Kram
Eva

fredag 13 februari 2015

Snyggt!

 
 
 
Bilden från Smycken by Blücher
 
 
 
Jag har fått hem mina senaste smycken, det är så himla roligt! Beställde några av dem som syns på bilden från Smycken by Blücher och ska kombinera med något av alla de jag har sedan tidigare, är ju lite tokig i smycken. Kul med lite nytt inför våren. Tack Lena för snabb leverans!
 
För övrigt har det varit en grå dag med lätt snöfall av och till, en annan dag blir det solsken.
 
Ha en riktigt fin helg alla vänner!
 
Kram
Eva

måndag 9 februari 2015

Nappar, lek och kramar

Nu är de jobbiga veckorna över för denna gång. Igår var vi i skogen med vänner, skönt att äntligen få andas friskluft.
 
 
 
 
Den mesta snön har försvunnit och den som fanns kvar var stenhård eftersom det töat och sedan frusit. Det viktigaste är ändå att få komma ut i dagsljus. Och matsäck hade vi med oss!
 
Dålig bild men det är nappar som hänger där.
 
På väg till bilen gick vi förbi ett dagis och där fanns ett nappträd. Alldeles översållat med nappar i alla färger och vällingflaskor.
 
Efter promenaden kom svärdottern med Julia och William så det blev lek och bus på köksgolvet. Julia och farmor bakade en kaka. Och så kramades vi.
 
 
En alldeles förträfflig söndag blev det.
 
Nu ska ni ha en riktigt bra vecka, mina vänner!
 
Kram
Eva