måndag 6 juni 2016

Torrt, torrt!

 
Kära nån, så mycket det händer i trädgården nu! Syrenerna har blommat över, likaså vissa pioner och jag hann inte med riktigt. Några rosor börjar slå ut och doftschersminerna blommar och sprider sin doft i hela trädgården. I rabatterna har jag rensat bort förgätmigej, de ser så skräpiga ut och så fröar de av sig något alldeles väldigt. Det är så torrt så jorden spricker och växterna ser ledsna ut. Jag vattnar bara i mina krukor och urnor, vi har egen brunn och jag är rädd att vattnet sinar om torkan fortsätter.
Fick höra av en gammal man att om skatorna bygger lågt blir det en torr sommar - och de bygger lågt i år.
 
Det har ju varit långhelg och vilket sommarväder vi haft! Vi har badat och badat och badat igen. I helgen fick vi äntligen vår lilla båt i vattnet, sonen och jag jobbar i marinbranschen men vår egen båt hinner vi knappt med. Nu ligger den i alla fall i vattnet och igår tog vi vår första tur ut till en ö för att bada. Och det var många fler som kommit på samma idé, vi var inte ensamma!
 
 
Willie sover i mammas famn.
 
Julia var med mig en dag på jobbet. För att det inte skulle bli för tråkigt för henne åkte vi på lunchen hem till en kollega. Där fanns ett föl som bara var ett par dagar gammalt och roliga hönor och tuppar och katter. Julia var överlycklig!
 
 

En höna med lustiga fjädrar.
 
Nu hoppas jag att ni alla haft en trevlig nationaldag och att veckan blir fin!
 
Kram
Eva

13 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Vad gott det ser ut med svalkande båttur! Hönan verkligen speciell. Sett rasen förut men kommer inte ihåg namnet.
Fin vecka till dig också!
/Anette

Anonym sa...

Perfekt med båt och närheten till vatten. Det har varit en varm och underbar helg, men hoppas faktiskt på lite regn. Sonen var här och hämtade vatten, deras brunn börjar att sina:-(
Här får blommorna i kruka vatten, men gräsmattan ser väldigt törstig ut.

Ha en skön vecka!
Kram Birgitta

Yvonne Blom sa...

Ja nu har det bytt blommande växter i trädgården. Det går fort i värmen.
Så fint att Julia kunde få träffa de rara djuren. Alla små är så rara och hönan är verkligen söt den också.
Mysigt med alla bad! Jag har haft lite problem i de nedre regionerna så jag har ännu inte badat, men snart så...
Hoppas att du får en riktigt fin vecka kära vän! Kram

Solstrimmor sa...

Så skönt att ni haft det bra och att ni har badat så mycket! Hos oss är det fortfarande för kallt (för mig). Jag har också haft barnbarn hos mig och passande nog så var det Å-festen i stan med tivoli, hoppborgar och sockervadd. Hej och hå, sockervadd är blå! Allt blev blått, både ungar, stoldynor och till slut både handdukar... och mormor!

Här hade vi rejält åskväder med störtregn i går kväll och så regn hela natten. Hoppas ni snart får regn också!

Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Nog blommar allt över lite fort och ibland är det svårt att hinna med. Härligt med båttur och bad. Än har jag bara badat på Cypern i år och det räknas ju inte som första doppet för säsongen....
Söt höna!
Ha det gott!
Kram, Ann

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

Före stormen hade vi också väldigt torrt i backen. Vi har kommunalt vatten så någon brunn sinar inte. Men vi brukar vattna med vatten från sjön, det känns bättre. Vi har en pump på gården som tar upp vattnet.
Det luktar visserligen sjö då man vattnar men blommorna mår säkert mycket bättre av det. Dessutom känns det miljövänligare och är bättre för plånboken!
Jag saknar ibland att det inte är havet vi har nedanför. Men vi hade inte kunnat vattna med havsvatten så nog finns det fördelar med sjön också!
Vår syren har bara knoppar ännu så vi har blomningen kvar!

Vilket sött föl! Och hönan, så rolig! Jättefin!
Ha en fin fredag!
Kram

A House With A View sa...

Vad härligt med en båttur! Vi har inte fått vår båt i sjön ännu, funderar på att först byta ut stolarna i båten och sätta dit en ny flagga i fören då den gamla gått sönder :) Och det har inte blivit några dopp för mig hittills heller, dottern och hennes kompisar har dock hoppat i men de tyckte att det var svinkallt, brrrr...

Och vilken fin miljö att vistas i, förstår att barnen uppskattade att vara nära djuren. Hönan ser ju riktig kul ut, haha :)

Kramar aka

Elisabeth sa...

Mina pioner har inte börjat att slå ut än så jag har det att se fram emot :) Flyttade ju de flesta förra året och stora buskar blev flera små...de flesta verkar dock få en knopp alla utom 3 och det glädjer mig :) Jag sparar också förgätmigej varje år i rabatter och perennland för jag tycker att de är så söta..men håller med om skräpigheten ! Jag tycker om att blanda vilda blommor med förädlade:) Har tom flyttat en Midsommarblomster till en rabatt :D För det passar liksom in här i det vilda och ruffsiga ;) Ni ser ut att ha haft en underbar långhelg !
Kram
Elisabeth

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa det har varit så trevliga veckor här också! torkan är stor håller med dig Eva! Ja vi kan ju vattna mycket men ändå!
Vad mysigt med att åka båt!! Hoppas vi får i våran lille snart! Kram Gunilla

Annes vita rum sa...

Jag hinner inte riktigt med just nu,vi kom just hem och tyvärr så är allt utblommat nu..Men jag tycker det blev en konstig vår,syrener,liljekonvalj och lupiner samtidigt... kanske det är så jämt och jag fått för mig nåt bara:)
Ha en fin vecka kära Eva..kramiz

Black Iris sa...

Jag håller med dig. Man hinner inte med allt som händer i naturen och jösses så torrt det är. Inte trodde jag väl att jag skulle längta efter ett riktigt regn..

Kram Maidi

AnnaHelena sa...

Ja, nog är det torrt alltid. Som tur är har vi sjövatten, så vi kan vattna, men det blir ett fasligt vattnande... Härligt med båttur i värmen!

Kram // AH

FREEDOMtravel sa...

Vad rolig hönan ser ut, liksom helt stökig ;)