onsdag 24 oktober 2012

Funderingar

För många år sedan gjorde jag en färganalys och fick veta att jag är "kall vår". Visst tycker jag mycket om våren och jag är väldigt förtjust i pastellfärger i inredning och kläder. Men de färger som ger mig välbehag och frid och framkallar flest behagliga minnen är ändå höstens färger, jag njuter av dem och använder dem gärna i inredningen under den mörka årstiden. Även kläder accessoarer får dessa färger. Varför känner jag ro och frid av höstfärger om jag är "kall vår"? Eller hänger det inte ihop alls? Jag funderar mycket på detta som egentligen är ganska oviktigt, det viktiga är ju att jag vet vilken årstid jag tycker mest om.

I söndags fick jag av dottern och svärsonen blommor som har en alldeles fantastisk höstfärg. Tack mina kära!
Idag har jag varit på mammografi, ätit tårta på jobbet eftersom en av cheferna fyllde år och det har varit ett strålande höstäder. Och redan har halva denna veckan rusat iväg!

Ha det fint alla rara vänner!

Kram
Eva

29 kommentarer:

"Hemmet är min vrå" sa...

Jag gjord också färganalys någon gång på 80-talet, jag var också vår, kommer inte ihåg det där med "kall vår". Vet ej vad jag har den där karten, får nog leta på den. Kul att minnas tillbaka. Ha en fin kväll. Kram Mimmi

Maria sa...

Här är en vår till... även jag känner mig som en höst, men mestadels bär sommarens färgskala. Oavsett så är det nog viktigast att klä sig i de färger man tycker om.

Vilken vacker bukett du fått av din dotter och svärson. Verkligen ljuvliga färger! :)

Ha en fortsatt fin vecka rara du. Jag hoppas att det har lugnat ner sig på jobbet nu så att du hinner andas och föra ett mer långsamt tempo!

Var rädd om dig!
Stor kram♥

Annes vita rum sa...

Garanterat vår här,utan att ha gjort färganalys:) har bara den känslan...
jaa,nu är det snart helg igen,veckorna bara sticker iväg,jag vill stoppa tiden ibland.Önskar dig en fin kväll.. kram

Inger sa...

Min färganalys sa att jag är höst och det stämmer jättebra för mig.
Kram

Mitt liv som förskollärare sa...

Hej! jag har aldrig gjort någon färganalys, har ingen aning om vad jag passar i egentligen. Jag köper det jag gillar och så får det bli som det blir:) Kanske om jag skulle gissa så är jag sommar möjligen, men bara en vild gissning.
Vilken vacker bukett du fått, visst blir man glad över att få blommor.
Ha en fin vecka, nu dröjer det nog ett tag innan jag kikar in till dig igen för nu väntar solen på mig..
Kram/
Berit

Annas röda stol sa...

Fin fin bukett, visst är det härligt att få blommor och att käka tårta är inte dumt det heller. Färganalys..nej det har jag aldrig gjort.Kan jag vara en "varm vinter" jag gillar ju rött..och blått och grönt och gult ah jag är nog en blandning av alla årstider, så får det bli. Ha en härlig kväll. Kramar Anna

"Hemmet är min vrå" sa...

Jag har ritat av en köpt mössa, sen har jag mätt barnens huvud och sytt efter det. Enkelt. Hoppas det går bra. Kram Mimmi

Gunillasljusglimtar sa...

Gomorron Eva! Jag har gjort det en gång,visste att jag var höst eller trodde det o det stämde minsann...Är ju en höst också i tecknet Vågen! Härlig höstbukett du fick goa Eva / Gunilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag tycker bleka pasteller är jättefint, och även hösten mustiga färger. Känner man sig fin blir man fin, så är det.
Kramar
AnnaMaria

Miruschka sa...

Har aldrig gjort någon färganalys, men gissar att jag är sommar.
Jag har faktiskt blivit intresserad av just vilka färger som passar mig bäst, en tanke som smugit sig på nu senaste året.
Ha en fin torsdag!
Kram♥

Anneli sa...

Har ingen aning om vad jag är för "typ" hi...hi.....men visst är det härligt med höstfärgerna.
Men klär mig inte i rött, orange eller gult.................

Tycker att färger jag passade i när jag var ung inte klär mig alls nu.
Mycket förändras med åren...........

Kram Anneli

skifferhuset sa...

Å jag är vinter! Dottern håller ju på med sådant så vet då 17 hur många gånger jag har varit provelev med detta... men blir vinter av alla! Härlig höstfärg på buketten! tycker det är så bra att man får gå på mammografi, fast ju äldre jag har blivit så blir jag oroligare varje gång!! Men det är kanske så!! Ha en fin helg! Kram Iréne

nattugglan sa...

Ja jag har ingen aning vad jag skall ha för färg.. men jag tycker om alla färger..men känner mej som höst el vinter.. för pastell är jag inte så förtjust i o det är väl vår? Jag gillar orange.., har börjat göra det mer o mer..sen rött, grönt,blått..men som sagt det är huvudsaken att man gillar nått.. haha.Ja mammografi är bra då det ordnas "att man måste gå" vi i Finland har vartanant år-...o jag ha just varit på det o det va OK.. som sagt som Irene sa så blir man nervösare för vart år som går att nått ska va fel..o då får man väl hoppas att man är ut i tid..men du ska se att ditt är oxå bra. Ha en bra helg.

Gunillasljusglimtar sa...

...Du Eva ...Du är så snäll jämt ♥ tack / Gunilla

Fru C sa...

Kall vår...eller höst...jag har faktiskt aldrig varit på någon färganalys men har ju hört andra prata om det. Jag är säker på att du vet vad som passar dig bäst!

Här kommer just nu snöblandat regn och vinden är iskall....hoppas verkligen att helgen bjuder bättre väder.

(Jo och så var det ju det där vinet som absolut ska provsmakas, kanske redan imorgon kväll. Jag lovar att berätta om det var gott....;-)

Kram//Carolina

G:a Affären sa...

Visst är det så att vissa färger känns helt fel, rosa använder jag sällan nuförtiden.
Enligt en färganalys från 90-talet är jag vår/höst och det stämmer nog förutom att svart ofta sitter på kroppen. Vinrött bär jag sällan och av någon anledning aldrig på våren eller sommaren.

Buketten är så härlig, passar verkligen den här årstiden!

Kramar
Cia

Elsa och Helena sa...

Gjorde också en färganalys för många år sedan, minns inte vag jag var:) Vi får klä oss som vi gillar eller hur! Trevlig helg och KRAM Helena

Gunillasljusglimtar sa...

Goförmidda'...Haha ja du skulle fått se mej iskogen,stöter ifrån o andas tungt o svettas,gud va det tar mer än bara gången...hihihi..Jaa jag är nog lite speciell! Det får jag bju på! Jag blev såå glad för dessa genomtänkta presenter jag fick av lilla Malin igår må du tro..Man blir så tacksam nu för tiden,det har jag tänkt på...är väl för att man inget kan ta för givet längre...Ha en trevlig fredag..Ett glas rött kanske? halv eller? Kramis :) Gunilla

Anonym sa...

Önskar dig en härlig fredagskväll
Kram
AC

Rosa i huset i vitt sa...

Det låter spännande ..har aldrig gjort nån färganalys

ha en trevlig helg

Gunillasljusglimtar sa...

Gomorron på dej Eva! Tog ett glas rött i mina fina rödvinsglas jag fick när jag fyllde år...Nu är det jobb igen! sv: Jaa visst måste det ha med åldern att göra denna tacksamhet o gråt...♥ Kram Gunilla

Black Iris sa...

Nej, någon färganalys har jag aldrig gjort. Jag tycker nog också att det viktigaste är att man vet vad man gillar bäst..

Kram Maidi

Monika sa...

Hej Eva!

Oj, vad jag missat många fina inlägg här hos dej. Nu har jag läst dem alla! :o)

Jag tror man är fin i allt som man själv känner att man trivs med och tycker om. Du är säkert jättefin i höstfärgerna som du älskar.

Ler så igenkännande när jag läser det du skrivit om röran och glädjen efter familjebesök :o) Precis så är det här också.

Mys och må så gott!
Kram
Monika

Annas röda stol sa...

Trevlig helg. Jag har länkat till dig. Kram Anna

Fröken Tindra sa...

Jag gjorde färganalys för väldigt längesen och var en "korall vår" enligt det systemet. Det kändes som det stämde färgmässigt. Men härom veckan hörde jag att jag hade kalla färger vilket jag inte kände att jag höll med om... Det är inte lätt det där. Jag gillar färg om jag säger så. =0)
Hoppas att du har en fin helg! Själv får jag snart ta tag i lite jobbpapper här hemma. Tar det aldrig slut?
Kram!

Nina i Vinglagården sa...

Jag tror att du vet bäst i ditt hjärta vad som är rätt. Du skall använda de färger som du trivs bäst.

Jag tycker också om höst. Det är så rogivande.

Ha en god helg!

Fröken Tindra sa...

Du har mail!! Bra om du hinner läsa innan du ev. åker till mässan!
Kraaam!

Monika sa...

Tittar bara in och säger Kram & Trevlig Helg!

Monika

Monika sa...

Denna award kan du också hämta hos mej och dess motivering! :o)

Kram och fin dag!
Monika