onsdag 19 februari 2014

Jord under naglarna

Nu är våren på gång, tidigt är det dock. Snödropparna blommar och även krokus i gynnsamma lägen. Jag har äntligen grävt ner mina hyacintlökar under buskarna i trädgården och hoppas på att de blommar nästa år. Inte visste jag att jag hade så många hyacinter i december månad!

Pelargoner och streptocarpus har jag börjat plantera om, det får bli ett par krukor varje kväll så får vi se om jag hinner/kommer ihåg alla, det vill gärna komma något roligare emellan. Inga bilder blir det för det är fortfarande mörkt när jag kommer från jobbet på kvällen.

Så nu är det jord under naglarna och nagelvård behövs, måste nog skaffa något läckert vårlack!

Ha det fint, kära vänner!

Kram
Eva

26 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa nu börjar det klia i fingrarna! Har inga pelargoner i år! Men fick tips om att sätta ner vitlöksklyftor i en kruka,ställa på köksbordet o vips så växer det så det knakar!Idag är det lite trökigt väder än...satte eld i kaminen o ska bara njuta idag! Kram Gunilla ♥

"Hemmet är min vrå" sa...

Så skönt att våren närmar sig, längtar så. Härligt att få se alla fina vårblommor som blommar. Ha en fin dag. Kram Mimmi

Solstrimmor sa...

Jag älskar den här tiden när man har jord under naglarna! Det känns så ursprungligt på nåt vis och jag mår som bäst då:)

Ha det fint!
Kramar från Eva-Mari

Miruschka sa...

Jag har inte börjat att plantera om mina blommor än, men snart ska jag köpa blomjord och sätta igång!
Det finns ingen härligare känsla än att få köra ner händerna i jord, det är så meditativt:)
Kram♥

Anneli sa...

Visst är det härligt nu när man anar att vintern börjar ta slut och att våren faktiskt kanske kommer i år också.......

Se upp nu bara med nagellacken, "smygtesta" först så undviker du att bli lurad...hi...hi..........

Ha en fin dag,
Kram Anneli

Melody and M.E sa...

Här var det så varmt så jag planterade ner mina hyacintlökar efter jul! Jag hade ovanligt många i år, så det var så skönt att bli av med dem. Men de där trista amaryllislökarna de åker nog i komposten. Sparat några år, men inte lyckats något bra.
Här är det just nu kur med nagelserum för att stärka naglarna och då fäster inget lack.
Kram M.E

Monika sa...

Så härligt det låter! Tänk att kunna plantera ut redan nu. Känns väldigt avlägset här kan jag säga. Här snöar det från och till och har gjort flera ggr senaste veckan. Ingen vår i sikte. Solen har vi inte sett på mycket länge. Men faktiskt kanske, kanske den kommer senare idag. För det ser ut att klarna upp. Hoppas! :o)

Fina naglar lyser alltid upp! Unna dej nåt riktigt fint i en snygg färg.

Må så gott!
kram
Monika

Hanna sa...

Det är inte alltid ordning och reda hos mig, men jag tycker faktiskt om att plocka undan, pyssla och små städa lite, så ofta är det nog ganska ordning här. Att greja hemma (ännu mer i trädgården)är nog en av mina favorit sysselsättningar.
Sedan är barnen så duktiga på att hjälpa till och fixa. Igår satt jag på soffan, stora syster dammsög och jag bara pekade på smutsen, som hon snabbt dammsög upp, då är det enkelt att hålla ordning.
Ha en fin dag!
Hanna

Annas röda stol sa...

Javisst är det så!! En och annan lök har dykt upp och en himla massa mullvadshögar ser ut som värsta puckelpisten ;) En fin dag till dig. Kram Anna

Unknown sa...

Det låter härligt. Lite jord hade jag under en nagel dag i afären men det berodde på krukväxtköp:) Jasså man borde plantera om sina pelargoner nu, ja jag har några och jag älskar dem så då borde jag sköta om dem. Det värsta är att det aldrig finns några större innerkrukor när jag behöver dem:)
Kanske är våren påväg, hoppas det inget bakslag blir utan en sån där härlig vår som det var för två eller om det är tre år sedan. Då solen sken i tre veckor i sträck sånt gillar jag.Det låter också härligt att ha många att skämma bort, det är ju så skoj att ge saker.
Ha en fin onsdagskväll.
Kram/
Berit

Maria sa...

Vad härligt att du har fått påta lite i jorden vännen! Nu håller vi tummarna att ni får glädje av era lökväxter framöver! För ett par år sedan grävde vi också ner ett gäng hyacintlökar och de flesta tog sig hyfsat bra! :)

Fin kväll till dig raraste Eva!
Kram♥ Maria

Äppelblom sa...

Kanske bäst att jag kollar över mina pelargoner och fuchsior som övervintrar i källaren.
Må så gott!
Kram

A House With A View sa...

Härligt att ha kommit igång med vårplanteringen, det måste jag också ta tag i:) Och så kul att vårlökarna börjat titta fram!! Det dröjer ett tag till här hos mig.

Många kramar aka

Queen of Kammebornia sa...

Det är ljuvligt att våren är på väg!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Härligt när vårbruket drar igång. Såg en gräsmatta hos en granne full av snödroppar, nu tyvärr helt täckta av snö. Men dom små liven klarar mer än man tror. Jord under naglarna är friskt, man mår bra av det.
Kramar/AM

Anonym sa...

Härligt med jord under naglarna, kommer att bli så fint med lökarna.
Här gapar det så tomt i alla krukor, inte en blomma så långt ögat kan nå.
Ha det gott
kram
AC

Anonym sa...

Låter härligt, är ledig i morgon... då kan det bli lite trädgård.
Ha det bra!
Birgitta :-)

Mycket annat & lite betong sa...

Ett vårtecken när det är dags att plantera om krukväxterna.
Vi hade vårkänsla i början på veckan med solsken men i morse hade vi fått snö...

Kram Agneta

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Härligt med jord under naglarna, det längtar jag efter !! Nu är det snö under naglarna..hi hi
Tack finaste du för din söta kommentar inne hos mej..jag vilar lite så ses vi igen sen !

Stora kramen

annika sa...

Här i Närke har det snöat hela natten....stora tunga blöta flingor. Riktigt mycket och plastigt. Man orkar nästan inte skotta för det är så tungt. Regnar gör det så det smälter undan. Bra för jorden!

Kram
annika

Lilla Källängen sa...

Vad härligt det låter med vår, regndropp och sol..det vill jag också ha! Längtar något så otroligt mycket till ljusare tider då man kan ta kaffekoppen och sätta sig i solen och njuta :-)
Önskar dig en fin helg och hoppas att det fina vädret håller i sig!
Kramar Anneli

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Det är härligt med alla vårlökar.
Jag trodde att jag skulle få ha långa fina naglar när jag började på floristutbildningen. När jag jobbade inom vården skulle de alltid vara kortklippta. Men så icke det är rena grovjobbet och smutsig och jordig blir man;)
Kram Anette

Hanna sa...

Ha en fortsatt fin helg
Hanna

AnnaHelena sa...

Härligt!
Och det här låter ju konstigt - men jag tycker inte alls att vintern kändes lång i år!!! Jag var nästan rädd för den i höstas, med tanke på förra vintern som aldrig tycktes ta slut! Men tänk - det är ju faktiskt snart mars! Och då ÄR det ju vår!

Kram // AH

Hanna sa...

Här hittade jag beskrivningen och skrev ut den och limmade fast den på varsin papperstallrik åt barnen,
http://www.neta-p.se/Japansk%20snodd.html
ha en fin kväll!
Hanna

Inger sa...

Omplantering av krukväxter är ett säkert vårtecken.
Kram