måndag 22 december 2014

God Jul - ingen röd jul och definitivt ingen vit!

Nej, någon vit jul lär det inte bli och det blir bra ändå. Någon röd jul blir det inte heller, har skippat det mesta julpyntet. Ljus, slingor och blommor och pynt från naturen känns riktigt julmys. Men en röd stearintomte som jag fick av dottern förra året fick komma fram.

 
 
I ett fönster i ett uthus sitter tomten och kollar om det kommer några snälla barn. Han har röda kläder.
 
 
 
Imorgon firar vi julafton här med barn, barnbarn och några släktingar. Då kan vi träffas alla och ingen behöver jäkta vidare. Julafton har barnen fler att åka till och jag åker till min mamma.
Allt är klart för jul här utom skinkan som ska in i ugnen imorgon och Julia ska klä granen. Jag är så glad att jag har verandan där maten kan stå kyligt, kylskåpet räcker inte till.
 
Önskar er alla en riktigt GOD JUL!
 
Kram
Eva

11 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Ser en sån fin saffranskrans där på väggen! Nog är det skönt med en avskalad och mer naturlig jul!
Önskar dig en avkopplande och härlig julhelg tillsammans med de dina!

Julkramar till dig min vän!
Eva-Mari

Här är gudagott att vara ! sa...

Så klokt att inte stressa er genom julen ! - Att få samla sin familj är det bästa med julen, sen behöver jag bara en skinkmacka med senap så är det en riktig GOD JUL !
Och det önskar jag dej och din familj också !
Varma kramar / Anneli

mormorstorp sa...

Så bra med en kylig veranda att använda som extra kylskåp över julen. Vi använder den inglasade altanen. Den funkar om det inte blir alltför kyligt.
Önskar Dej en fin julhelg med dina nära och kära!
Varma julkramar från Annica

Annika Christensen sa...

Det där känner jag igen - fullt i kylskåpet. VAd fin lussekrans du har gjort. Vi firar jul hemma i lugn och ro. Kan tänka mig att ljusen kostade 1/3 på Ullared mot vad jag fick ge för dem.
Ha en riktigt skön JUL och tack för alla härliga kommentarer.
Annika

Yvonne Blom sa...

Uterum är ovärderliga när det gäller att ha mat till många och temperaturen är lagom kylskåpskall. Önskar dig en riktigt God, Fin och Lugn Jul!
Kramisar

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ni har löst det här med jul bra, det är lite trixande så alla kan träffas. Och jag tänker direkt på kylskåpet i tomten är far....lite så ser det ju ut.
Ha nu en riktigt GOD JUL
Julkramar till dig vännen/AM

Annes vita rum sa...

Hej min fina vän! Ingen vit jul hos oss heller...
Sänder dig med familj massor av julekramar...

Annas röda stol sa...

God Jul till dig och dina kära. Kram Anna

Inger sa...

God Jul Eva!

nattugglan sa...

god jul till er också. Gud va bra att du har en veranda..en sån skulle jag också behöva ha, kylskåpet blir för litet imorgon..Nä nu skall jag ta o dammsuga i vardagsrummet.. Har hållit på hela dagen så man börjar va trött.. fick faktiskt va in från korna ikväll , gubben o Leif va snälla o mjölkade själva..

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

När vi flyttade hit kom mina föräldrar med ett extra kylskåp som de köpt som inflyttningspresent. De visste att jag saknade förra husets två kylskåp som jag hade där. Så vi har ett extra kylskåp i källaren och det är så otroligt värdefullt! Hos oss är det flera minusgrader så ute nu till jul så där blir det för kallt men vi har matkällare också och där är det svalt. Men sommartid när det blir kalas med många tårtor och matkällaren är varmare då är också kylskåpet ovärderligt.

Gulligt med tomten som tittar ut i fönstret!
Ha en riktigt God jul!
Kram Maria