torsdag 2 juli 2015

Högsommar och sommardrycker

Nu är den här - sommarvärmen som vi längtat efter så mycket! Barbent, shorts och linne är klädseln på fritiden, på jobbet lite mer välklätt men ändå lättsamt.
När jag gick från kvällsdoppet nyss slog dofterna emot mig av kaprifol och vresros. Då är det sommar i Bohuslän!
 
I en butik (Klädkällaren) fann jag en glasburk med avtappningskran. Den rymmer några liter och kostade 90 kronor. Perfekt för sommardrycker från boken Lemonader, sommardrycker och sorbeter (som jag köpte på Ica Maxi). T ex gör man en fläderblomsdryck, häller upp den i burken, ställer i kylen och tappar upp en svalkande dryck när man vill ha något läskande. Boken innehåller många lockande drycker och även sorbeter som man vill ha när det är riktig sommar.
 
 
Aj, så dålig bild men här är burken och boken!
 
 
Jag tror att ni alla bloggvänner i hela landet har bra sommarväder nu och det är alldeles snart helg och jag hoppas den blir riktigt fin för er!
 
Kram
Eva


17 kommentarer:

Helena sa...

Visst är det härligt att sommaren nu visar sig! Man får ta tillvara på varenda sekund. :-) Jag har också en bägare med tappkran. Praktiskt att ha ute på gården dagar som den här. Fin kväll till dig!/Kram

Solstrimmor sa...

Jag har funderat på att presenta äldsta dottern med en liknande. Måste väl vara en perfekt present i värmen? Även om det är liiite väl varmt så sitter vi i skuggan och njuter av medelhavsklimatet, eller hur? Jag åt frukost på balkongen 06.15 och det är nästan ofattbart!

Ha en fin helg min vän! Du har väl semester snart?
Kramar från Eva-Mari

nattugglan sa...

Visst är det härligt då det är varmt..men sen då man skall jobba då rinner svetten o man ser ut som en kokad kräfta..då tycker jag att det vore bättre med liiite svalare... hihi..Nu har vi +35 i solen o i skuggan är det +25...o inne är det +24...Jättebra glasburk ,,precis som du säger ha den i kylen o bara tappa åt sej, perfekt! Ha en bra sommardag! Kram

Anneli sa...

Fin glasburk, har sett att många har sådana.
Perfekt i värmen.............
Själv tycker jag det är en anings för varmt, mår inte riktigt bra när det stiger över 30 grader...............

Så vackert du beskrev Bohuslän.
Kaprifol och vresrosor, jag kan känna doften ändå hit.
Jag som är mycket i Halland känner igen dofterna.............och även havet doftar på ett speciellt sätt.

Du får ha en underbar sommar fina du,
Kram Anneli

Unknown sa...

Den där glasburken blir nog sommarens fluga. Har sett den i många affärer från 390:-. Du kom billigt undan. Hoppas att du får glädje av din. Låter som att du fått tag i en inspirerande bok också.
Ha en härlig helg! Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En sån där glasburk har jag haft span
på men inte köpt än, det var bra pris
på din. Perfekt när man vill undvika
getingar.
Ha en fin helg
Kramar/AM

Inger sa...

Bäst att dricka mycket i den här hettan, ändå fick jag huvudvärk idag. Kram

G:a Affären sa...

Nu låter kvällsdopp skönt och jag gissar att du även tar morgondopp. Jag har också känt den magiska doften av kaprifol, helt underbar!
Burk med kran är helt perfekt att ta med sig ut dessa sommardagar. Men inte kunde jag gissa att det heter sorbeter! Boken ska jag hålla utkik efter, tack för tipset.
Önskar dig en bra start på veckan, den sista innan semestern?

En go kram till dig fina Eva!
/Cia

Gunillasljusglimtar sa...

Så härligt är det Eva!..Åh en sån burk skulle man ha,så käckt! Har du sen semester också tro?.Göran lämnade in motorn på nåt ställe här i lidk som skulle kolla den i veckan;)Hoppas på tur nu..kram Gunilla

Rost och rädisor sa...

Läskande- bra tema för en dag som denna. Vore kul om du delade med dig av nåt sorbetrevcept vid tillfälle.
Allt gott
Anette

Anonym sa...

Vilket klipp du har gjort, en burk med avtappningskran... vill ha.
Nu får vi hoppas att värmen håller i sig, vill bara ha mera...
Kram Birgitta

Hanna sa...

Så smart med en sådan burk.
Hoppas att du haft en fin helg och njutit av det underbara vädret.
Kram
Hanna

Christina sa...

En liknande glasburk såg jag också i affären häromdagen....har inte köpt någon men det verkar ju riktigt sommarfint med en sådan.

Tänk vad fint att sommaren är här :)
Kram

Elzie sa...

Ja om det ändå hade varit så väl att värmen fortsatte, men här är rena höstvädret nu. Börjar bli hjärtligt trött på både regn och blåst.
Jodå, det blev en båt, haha. Men det var bestämt redan när de åkte, annars hade det inte blivit nån resa. Nån måtta får det väl va!!! Och de hade bromsat släp så även om de kom hem sent (åkte 7 och var hemma halv 11) så berodde det mycket på köerna i Stockholm. Plus att nån körde in i båtsläpet. Som väl var skadades inte nyköpet, haha.
Nu jobbar man helgen, sen är det semester. Ska bli så skönt i år. Är mer efterlängtad än vanligt.
Kram Elzie

Maria sa...

Åh... den boken vill jag ha! Tusen tack för tipset! Och den där glaskransgrunkan har jag tittat på, ska nog ta och införskaffa en sådan!
Vacker bild!!!

Hoppas att du njuter av sommaren vännen, även om vädret är lite sämre nu!

Ta väl hand om dig finaste du!
Stor kram♥ Maria

G:a Affären sa...

Glömde berätta att urnorna är nygjorda men köpta från "1862". Men jag håller med dig att det många gånger gjordes bättre och vackrare saker förr.
Och så var det flädern, jag fryser in blomklasar som jag inte hunnit göra saft av, det funkar! Nu kanske dina har blommat över för i år, men det kommer ju fler somrar.
Hästarna i hagen har åkt hem för att få hovarna verkade, sedan kommer de tillbaka när gräset växt till sig lite. Jag mår så bra av att sköta om och se till dem i hagen!
Stackare som somnade ifrån Ernst, men du har du säkert sett avsnittet via play. Så fint han ordnar till det i torpet!

Hoppas du får en fin söndag!
Kramar /Cia

A House With A View sa...

Suuupercharmig glasbehållare! Jag vill också ha en sådan men har inte kommit till skott att köpa en ännu. Ja nu är det härligt, vi har suttit utomhus och njutit ikväll, ätit middag ute, underbart! :)

Många kramar aka