söndag 30 augusti 2015

Gullhjärta

 
 
 
Arvid
 
 
 
 

Vi hittade en larv som hade ett blått spröt i baken.

 

Lille Arvid har varit hos mormor i helgen. Vi fick vara helt själva för morfar åkte till stugan. Lek och bus ständigt och aldrig att han är ledsen eller arg, det är en liten solstråle som babblar och spexar hela tiden. Jag älskar den ungen!
 
Ikväll har jag plockat björnbär och stoppat i frysen. Jag gillar inte att plocka bär men försöker att vara en god husmor och lägga upp förråd inför vintern. Svamp har jag inte tittat efter än, tror att det fortfarande är för torrt.
 
En ny vecka börjar snart och på tisdag välkomnar vi dessutom september. Jag gillar hösten!
 
Ha det fint, kära vänner!
 
Kram
Eva

8 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Eva!
Vad mysigt med en mormor- och Arvidhelg på tu man hand!

Vi var ute o plockade lingon och svamp idag, fanns nästan inga kantareller, det har nog varit för varmt och torrt. Lingon fick vi ihop några liter av i alla fall:) Björnbär är så gott, men man får akta sig för taggarna när man plockar.

Ha en trevlig kommande vecka!

Kram Jenny

Anonym sa...

Det är härligt att vara med sina barnbarn, mina är i Side... längtar efter dem. Det är samma här, jag gillar inte att plocka bär... det får L sköta.
Ha en bra vecka!
Kram Birgitta

HönaPöna sa...

så mysigt... och nu ska det allt bli härligt med lite höst!

Anneli sa...

Måste vara helt underbart med barnbarn!
Sådan där var min son när han var liten.........rolig, snäll, alltid glad, ja han var en helt underbar liten kille........tror knappt att han skrek, alltid nöjd och glad.
Tänk så lätt och harmoniskt det blir då.

September imorgon..........ja, jag håller med dig......jag gillar faktiskt hösten!
På alla sätt, en del tror inte man är klok.......men jag tycker om ALLA årstider, det har ju faktiskt inte någon som helst betydelse om det är vinter eller sommar, bara allt är bra och alla friska.

Nu blev det en massa tjafs om inget, sorry...........

Ha en fin höst nu,
kram Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken liten goding, mysigt och vara
bara ni två. Jag är dålig på och
plocka också, svamp går bra men bär då
blir det lite värre. Skulle göra julsnaps
ett år på lingon och blåbär, jag och maken
skulle ha ihop några deciliter på man. Kan
säga att det var ett väldigt pustande innan
vi var klara, snapsen blev dock jättegod.
Kramar/AM

Yvonne Blom sa...

Underbart att få låna de små guldklimparna och riktigt trevligt att du slapp dela med dig. Det kan vara extra skoj ibland. Visst är det kul att komma ner på de smås nivå och upptäcka de små individerna på vår jord. Larver är ofta helt underbart vackra, men det är svårt att få reda på vad det ska bli av dem när de är stora tycker jag.

Tack för alla fina kommentarer du lämnar hos mig min kära bloggvän!
Ha en fin vecka! Kram

Annes vita rum sa...

Ja nu är sommaren på sista versen kan man säga... Men vi hoppas på fina dagar i september det brukar det ju vara..Själv gillar jag inte alls hösten jag blir alltid lite nedstämd att sommaren är slut.
Så mysigt ni haft där viss är det lite extra mysigt att vara ensam med bara en av dom små trollen... Ha en fin vecka vännen...kramiz

G:a Affären sa...

Testa cykeln upp och ner, det gäller att få upptäcka hur det fungerar. Så mysigt att vara själv med den lille juvelen. Förstår att du älskar lilla Arvid!
Jag har inte varit en god husmor, mina svarta vinbär är kvar på buskarna men i morgon gör jag som du; styckfryser och lägger i burkar. Tack för tipset!
Ha det gott!
Kramar /Cia