söndag 20 december 2015

Stora kliv mot jul


Tiden går så fort och man vill så mycket. Nu när det är så milt skulle jag vilja vara i trädgården och jobba men det får vara julförberedelser istället, jag ser fram emot denna julen mycket med tre små barnbarn springande omkring här. Vi firar som alltid julafton den 23:e med barn, barnbarn och några släktingar.
 
Idag tog vi med oss en väninna och besökte en liten julmarknad på ett gårdsmejeri. Jag köpte dagsfärsk mjölk som det ska bli äggost av. Och en kanongod lamm- och nötkorv. Dessutom fanns det underbara lammskinn och nu ångrar jag att jag inte köpte, men kanske, kanske finns det något kvar. Det var i alla fall trevligt att köpa mjölk direkt av bonden, sånt gillas!
 
 

Skålldals lilla ekomejeri.
 
Vi tog också en skön promenad i skogen och tog en fikapaus i en glänta. kvalitetstid.
 
Ikväll har jag bakat kakor, det blev 70 st. Vi som inte äter kakor kommer att ha kakor under lång tid. Men jag gillar att baka så förhoppningsvis får vi kakätande gäster.
 
 
 
 
Nu, mina kära vänner, ska ni ha det bra och stressa inte - tomten nöjer sig med risgrynsgröt och en liten sup!
 
Kram
Eva

18 kommentarer:

AnnaHelena sa...

Julmarknader på bondgårdar är det bästa! Det brukar vara så mysigt!
Och nej, inte stressa nu! Bara försöka ha det bra! Jag håller med dig!

Kram // AH

Annes vita rum sa...

Tack snalla du for alltid snalla goa kommentarer 😊 Stor julekram till dig

Unknown sa...

Så trevligt att kunna köpa mjölk direkt från bonden. Vet ingen omkring oss, men det kanske kommer. Julmarknader är mysigt att besöka särskilt nära julen.
Låter som att du får en härlig lilla julafton. Det är fint att få fira just den dagen och veta att man har hela helgen framför sig.
Ha det allra bäst nu vännen!
Goda Julkramar från Yvonne

Rost och rädisor sa...

Verkligen trevligt med mjölk direkt från bonden. "Vår" bonde har varit sugen på att starta nåt sånt i flera år. Hoppas han sätter planen i verket.
Önskar God Jul
Anette

Blommiga Rutan sa...

Hej!
Vilken trevlig julmarknad , låter så mysigt . Blir lite nostalgisk , är uppvuxen på landet och följde med min farfar till granngården och köpte mjölk varje dag.
Här är det lite stressigt just nu, både i butiken och hemma. Men snart är det jul och lite ledighet.
Ha det så gott
Kramar Anncathrine

Gunillasljusglimtar sa...

Åh så kul med julmarknad o goer mjölk antar jag:)) Ja man grejar o stökar lite men inte som det har vart precis.Kan sakna det förstår du Eva! I år jobbar jag julaftonsdygn och Göran åker till barnen med klappar.Sen får han ta supen själv på kvällen...Tills frugan kommer dan därpå o då blir det nog en matsup och hoppas på dopp i grytan.FÖR det älskar jag.Göran ska köpa i dag och lägga in nåt som Ernst gjorde på tv.DET ska bli spännande:) Åsså ska han väl slå in klapparna till frua också,hihihihi.Mina redan inslagna till honom! Kram o GOD JUL på dig min vän ♥ Gunilla

HönaPöna sa...

nä, stressa är ju egentligen onödigt... jag har bara iiite kvar att göra, men det ska nog hinnas även om jag ska jobba två dagar till. Sen ser vi fram emot låååång ledighet!
God jul!

Erikslundsliv sa...

Så sant! Lite gröt och en skinkmacka så är man nöjd!
Ha en skön jul!
Julkramar, Ann

Annica sa...

Vad mysigt att köpa mjölk direkt av bonden! Skönt att höra att det är fler än jag som dragit ner på alla "julmåsten". Vi måste ju ha tid att njuta också. Önskar Dej en underbar jul med dina små barnbarn
Kram Annica

Maria sa...

Så trivsamt det är att titta in här och läsa ikapp lite! Jag ser att du har hunnit med både roligheter och annat nödvändigt! Gillar tyget på dina korgstolar och er traditionella "granjakt" låter supermysig. Jag förstår att du ser fram emot att få fira jul med dina barnbarn och jag gläds med dig som har hela skaran samlad den 23:e!

I eftermiddag börjar min julledighet och då ska jag fixa och greja inför julen. Igår satt jag och Smulan och slog in julklappar, det var mysigt, men i år ligger jag efter med allt. Det är tur att det blir jul ändå.

Ta hand om dig fina bloggvän!
Önskar dig en fin tisdag!
Kramar♥ Maria

Helena sa...

Så trevligt att handla från ett gårdsmejeri. Jag tycker om det där, att få handla direkt av den som producerar. Önskar dig en riktigt fin jul helg. Kram och God Jul!

Annika Christensen sa...

God kväll!

Oh vad härligt det låter med både julmarknad, barnbarn och bak.
Jag har jobbat tills idag.
Unnade mig en dag i trädgården häromdagen från morgon till kväll.
Men vad jag längtar till våren i år.
Men nu först jul och alla kommer hem till oss och det är jul det.
Kram på dig
Annika
Hoppas morötter blev bra. Jag tyckte det var gott just till skinkmackan.

Inger sa...

God jul Eva!
Kram

Inger sa...

God jul Eva!
Kram

Mycket annat & lite betong sa...

Håller med dig, skulle helst greja i trädgården. Vi höll på lite i helgen och man behövde ju inte ens vantar!

Ha en härlig jul med de där tre små och även de stora!
Kram Agneta

PS. Vad gör ni den 24:e?

Annas röda stol sa...

God Jul Eva!! Hoppas du får en fin jul med barn och barnbarn :) Kram Anna

Melody and M.E sa...

Tittar in oh önskar dig och de dina en Riktigt God och Glädjefull Jul!
Kram M.E

Anonym sa...

Julmarknad är så mysigt, det har varit dåligt med det i år. Här har det bakats kakor och gissa om vi har ätit av dem... de är nästan slut.
Ha en fortsatt mysig julhelg!
Kram Birgitta