måndag 16 maj 2016

Inte så dåligt

 
Helgens väder var riktigt kallt och lite småregn fick vi, men inte så mycket så det var till nytta för sådder och planteringar. Idag skulle det också bli tråkväder men det blev inte så dåligt, solen har lyst så gott som hela dagen men det är fortfarande riktigt kallt. Jag har kört med grästrimmern idag för gräset och kirskålen växer minsann överallt. Ikväll tog jag en joggingtur för att hålla mig själv i trim - och för att få upp värmen.
 
Jag har följt med Julia till simskolan under våren och efteråt har hon och jag fortsatt att bada så nu kan hon simma. Duktiga unge! Idag var det simskoleavslutning och då följde hennes mamma, mormor och morfar med och tittade på hennes framsteg.
 
 
I simskolan får barnen inte simma utan puffar, de ska få vattenvana först (det har Julia absolut).
 
Det är så viktigt att våra små kan simma eftersom vi bor vid vattnet på sommaren och även åker båt mycket.
 
Jag fick en fin present av Julia för att jag har följt med henne.
 
Julia har skrivit ett fint kort också.
 
Lille Arvid och hans mamma och pappa var med oss i stugan i helgen. Den lille gossen har så mycket energi och är så glad och go. Men när kvällen kommer är han slut och kryper upp i mammas famn.
 
 
Älskade lille Arvid.
 
Snart ska jag krypa i säng och läsa i min bok sen ska jag drömma om varmare väder.
 
Ha det fint, kära vänner!
 
Kram
Eva

17 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Men så bra att Julia lärt sig simma så snabbt! Det är en viktig kunskap för alla barn. Utan farmors hjälp hade nog inte gått så fort! Du har gjort ett bra jobb!

Jag hoppas också på varmare väder men såg nyss på Nyhetsmorgon att det allt varmare klimatet håller på att bli en katastrof för jorden, snabbare än någon trott... om vi inte hjälps åt att göra något åt våra fossila bränslen. Så nu tror jag att jag ska sluta klaga på att det är kallt...

Ha en fin tisdag.
Kramar från Eva-Mari

Yvonne Blom sa...

Duktiga Julia! Det är verkligen en livförsäkring att kunna simma och ha chansen att klara sig om man skulle hamna i vattnet.
Du har så rar kontakt med dina kära!
Jag önskar också att vi kunde få lite mer värme. Satte mina frön lite sent så plantorna behöver värme för att växa till. Tyvärr verkar det ju dröja ännu ett tag innan vi får värmen tillbaka. Längtar även efter bad i sjö och hav, eller hur?
Duktig du är som tar dig ut och springer.
Ha det fint kära vän! Kram

Inger sa...

Så jättebra och nödvändigt att kunna simma. Duktig tjej.
Kram

Blommiga Rutan sa...

Så duktig hon är! Hur gammal är hon? Så skönt när man vet att de kan simma, då känns det lite tryggare när man är vid vatten. Tänk så bra att ha tid att kunna följa med henne så hon kunde få lära sig.
Ja, så är det med de små liven, full fart, 100% fart, och när kvällen kommer så slocknar dom direkt. Små älsklingar, det bästa som finns med barnbarn, eller hur?

Kramar Anncathrine

G:a Affären sa...

Att kunna simma och skriva kommer man långt med, så duktig Julia är!
Och du som tagit dig tiden att följa med henne, gulligt med presenten.
Vilken fin och mysig bild med Arvid och hans mamma!

Varm kram till dig!
/Cia

Anonym sa...

Så duktig lilla Julia är, härligt att kunna simma. Så mysigt att du har kunnat följa med till simskolan, toppen farmor. Det är underbart när man tar sig den tiden och så mysigt med en present.
Vill man hålla sig varm så gäller det att springa... hihi. Hoppas på bättre väder, det borde komma snart...
Ha en bra vecka!
Kram Birgitta

Erikslundsliv sa...

Så viktigt det är att lära sig simma och så bra att du följt med Julia till simskolan!
Perfekt nu inför sommaren också så blir det lite mindre oroligt när ni är vid vattnet.
Ha det fint!
Kram, Ann

Mycket annat & lite betong sa...

Det verkar som att lite av värmen är på väg tillbaka. Skönt för det finns en del att rensa och klippa i min trädgård också.
Duktigt av Julia att lära sig simma. Så viktigt!

Kram Agneta

Annika Christensen sa...

Härlig tillvaro du har.
Jag blev så glad och tacksam för din fina kommentar hos mig idag. Jag har så dåligt med tid för att blogga just nu så det blir lite längre mellan inläggen. Jag är ute hela dagarna och när jag kommer in så är det lite data jobb som väntar. Stort tack och kram till dig från mig.
Annika

Hanna sa...

Ha en fin helg!
Hanna

A House With A View sa...

Ja superviktigt att kunna simma, det har vi varit noga med här hemma också när barnen var små. Och heja dig som är ute och motionerar, bra jobbat! Jag har fått hälseneinflammation så jag måste ta det lite lugnt med träningen tyvärr... :(

Önskar dig en fin helg!

Kramar aka

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Duktigt av Julia och lära sig simma, snällt
av dig och följa med henne hela våren.
Och det riktigt varma vädret verkar dröja,
just nu spöregnar det här
Kram och ha en fin majvecka/AM

Gunillasljusglimtar sa...

Jättebra att Julia kan simma redan, guld värt! Nu är det varmt o skönt Eva o i kväll blir det fest med f.d arbetskamrater:) Tack för titten, då förstår jag att man inte kunde somna i kyrkan.Ont i svanskotan ÄN:) Kraam Gunilla 😎

Maria sa...

Vilket trivsamt inlägg vännen! Heja heja Julia som redan kan simma, att vara van vid vatten är viktigt! Och vad spännande att det snart ska komma en ny liten människa till världen. Härligt!

Här har sommarvärmen ersatts av kyla och regn. Just idag gör det inte så mycket men vi hoppas på bättre väder i helgen då vi ska fira Smulan.

Ta väl hand om dig!
stor kram♥ Maria

Annika sa...

Det är verkligen viktigt att barnen lär sig simma. Och lite mysig var den tiden då de gick på simskola. Hoppas du får en fin dag. Kram Annika

Rost och rädisor sa...

Sötaste brevet jag sett!
/Anette

skapa och inreda sa...

Det måste vara roligt att få kunna delta i barnbarnens liv och visst är det mycket viktigt att de lär sig simma.
Nu har sommarvärmen kommit med rejäla temperaturer, man ska ju inte gnälla men lite tidigt är det med 28 grader i slutet av maj. Hoppas att det blir en bra sommar för er och era kära.
Kram
Annika