måndag 28 november 2016

Arvid

 
 
Lille Arvid var hos mormor och morfar i helgen, en så go liten unge, det är en glädje att ha honom. Vi gick ut i skogen där tomten bor och Arvid fick lämna sin önskelista. Sen grillade vi korv.
 
Det är högtidligt att lämna önskelista till tomten.

Munnen full med korv.
 
När vi kom hem skulle Arvid vara tomtenisse och vi skulle baka. Så roligt vi hade!

Kaksmet i hela ansiktet och på nissedräkten.
 
Adventsljusstakarna skulle ju upp också och typiskt när jag inte kollat dem innan - tre stycken funkade inte trots att Arvid hjälpte mig. Det får bli nyköp. Vi satte upp några slingor också och Arvid tyckte det var så mysigt. Sen somnade han och sov gott hela natten och dagen efter var det full fart igen. Jag älskar den ungen!
 
En slinga i farmors gamla smörkärna.

En fungerande adventstake i köksfönstret.
 
Nu har vi fått kyla och det är väl OK bara det inte blåser. Jag vill gärna ha mildväder så jag kan vara ute och jobba i trädgården men man får inte alltid sin vilja igenom.
 
Ha en fin vecka, kära vänner!
 
Kram
Eva

11 kommentarer:

Erikslundsliv sa...

Vilken liten goding din fina Arvid är! En riktig gullunge, kan tro att ni hade trevligt och mysigt!
Så typiskt att några lampor i adventsstakarna inte lyser, det är lika varje år. Konstigt nog så lyste ALLA lampor här i år! Jag blev så förvånad, men det kan nog bero på att LED-lamporna som jag satte i förra året håller längre.
Ha det gott!
Kram, Ann

Solstrimmor sa...

Förstår så väl att du njuter av lille Arvid. Tänk vilken hjälp du fått! Gulligt med ljusslingan i smörkärnan, gammalt möter nytt!
Tack Eva för att du vill köpa min snart utkomna roman, så kul med alla rara tillrop:)

Ha en fin dag!
Kramar från Eva-Mari

Blommiga Rutan sa...

En sån liten gullunge! Det bästa som finns när man får rå om barnbarnen! OCh när dom sover över, så himla mysigt! finns inget bättre än dom små älsklingarna!
Håller med dig, jag vill också ha mildväder! Du och jag tror jag, alla verkar vilja ha snö.

Ha det så gott
Kram Anncathrine

Mycket annat & lite betong sa...

Vad det är roligt med de där små! Vi träffade vår lilla unge ett tag i helgen hos min mamma och hon har hiss i huset. Tänk så kul det kan vara att få trycka på hissknappen!
Vi fick också hjälp med att försöka få adventsstakarna att lysa...
Svar: Det är fårskinn som jag knutit fast runt ljusen.

Kram Agneta

Gunillasljusglimtar sa...

Åh så söt kille! Tur han var med farmor med allt pyssel som ska fram till advent.Usch känner inte r i k t i G t likadant i år inför advent o julpysslandet.Kan ju bero på min operation kanske .. Jag vill ha liite minusgrader men det går bra så här också fast det kan komma lite vitt!!! Kram Eva 💙💙💙

Gunillasljusglimtar sa...

Åh så söt kille! Tur han var med farmor med allt pyssel som ska fram till advent.Usch känner inte r i k t i G t likadant i år inför advent o julpysslandet.Kan ju bero på min operation kanske .. Jag vill ha liite minusgrader men det går bra så här också fast det kan komma lite vitt!!! Kram Eva 💙💙💙

Inger sa...

Typiskt att adventsstakarna strejkar, blir lite glappkontakt med tiden. Härligt med sällskap av barnbarn.
Kram

A House With A View sa...

Vilken sötis, förstår att ni njuter av det fina sällskapet :) Härligt med utflykt med korv och bröd också. Och hög igenkänningsfaktor med strejkande adventsljusstakar, jag fick köpa en ny i år igen...

Söndagskramar aka

Anonym sa...

Vilken liten goding, det är härligt att få hitta på saker med barnbarn. Skogen, korv och så lämna önskelista till tomten, kan det bli bättre. Det är härligt att se deras ögon tindra när de ser allt som har med julen att göra.
Ha en bra vecka!
Kram Birgitta

Gunillasljusglimtar sa...

Tack du Eva men änglar finns det många 💚 Ja jul på Skansen tycker jag är såå mysigt! Har inte varit Där på sommaren tyvärr! Nu ikväll är det julbord för oss kommunanställda assistenter! Kram Gunilla

Anonym sa...

Det får nog bli en tur ut i skogen till helgen också med de små, det finns så mycket att se och prata om. Det är härligt med de små...
Kram Birgitta