söndag 12 februari 2017

Så kom då vintern

 
Det kom lite vinter, inte så mycket snö och inte så många köldgrader men en iskall vind, brrr! Och det är nog så att det måste vara lite vinter innan våren kommer. Ett säkert tecken på att det blir dåligt väder är båtmässan, det brukar alltid snöa, blåsa och vara riktigt skitväder då. Nu är mässan slut efter tio dagar och det blir spännande att sammanställa resultatet.
 
 
Julia hittade en spännande båt.
 Julia och William besökte båtmässan en dag för att se sin pappa jobba. William är intresserad av båtar och motorer men den enda båt Julia lade märke till var den som hade en galjonsfigur med nakna tuttar!
 
 
 
Några av mina fina kollegor.
 
 
Jag köpte en vårjacka i väntan på våren. Den får hänga i garderoben ett tag till.

b-Young vårjacka.
 
 
 
Idag tog vi söndagspromenaden med vänner i skogen. Och vi hittade trollen minsann! Någon duktig person har skurit ut trollparet ur ett nedfallet träd, bra gjort.

Troll i skogen.
 
Har tänkt börja plantera om mina krukväxter, får se vilken dag det blir ....
 
Ha en fin och trivsam ny vecka, mina vänner!
 
Kram
Eva

13 kommentarer:

A House With A View sa...

Ja jag måste också ta tag i planteringarna, pelargonerna skulle behöva väckas till liv igen :) Jättefin vårjacka du köpt, nu är du redo när det blir lite varmare väder. Och wow vilket häftigt troll!

Önskar dig en fin vecka!

Kramiz aka

Gunillasljusglimtar sa...

Ja kallt har vi fått minsann,eller i allafall 7 minus just nu.Vi eldar i vår kamin ganska mycket.Det är som du säger,även om det ej varit många minus det sista så har det varit såå kallt i vinden..Åh vilket troll!!!
Plantering ska väl bli såsmåningom...Sonen har beställt inne odlingar med lyse till mig och han..Han har gröna fingrar den pojken...Kram på dig💚

Annes vita rum sa...

Nu håller vi tummarna för att det var det sista av vintern som kom, vårvärmen är på väg läste jag😄Ha de gott.. kramiz

Erikslundsliv sa...

Lite kallt fick vi också i helgen, men äntligen sol! Jag gick en långpromenad på sjön och bara njöt.
Underbart med en värmande sol på näsan!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

Black Iris sa...

Det här med vintern verkar vara skumt nu för tiden. Vintrarna är verkligen inte som de var när jag växte upp här i Jämtland.. Idag t.ex. har vi plusgrader och takdropp. Det värsta är att det blir så halt såna här dagar.

Kram Maidi

Gunillasljusglimtar sa...

Tack för kvällstitten Eva! Ja söte far ser fram emot att fylla år..Jo tur han har oss må jag säga:))..Du vet ju hur det är! Trevlig kväll ❤ Gunilla

Inger sa...

Härligt med ny vårjacka. Vårkänslorna kommer med att få plantera om krukväxterna.
Kram

Solstrimmor sa...

Nu är båtmässan över så nu kommer solen! Äntligen kan man få lite sol på näsan igen. Och du har köpt en så söt vårjacka!
Idag ska jag plocka in lite ris!

En fin hjärtedag önskar jag dig!
Kramar från Eva-Mari

Anonym sa...

Ja, fy vad kallt det har varit i veckan, blåst och kallt. Men den här veckan har verkligen börjat med en underbar sol och inge blåst. Snygg jacka, tror att du kommar att få användning av den snart... kanske våren är på väg. Så mysigt med dessa troll i skogen och så spännande. Jag är väldigt slarvig när det gäller blommor inne, så jag brukar bara fylla på lite jord...
Ha det bra!
Kram Birgitta

Rost och rädisor sa...

Kul med överraskningar när man är i skogen och folk som kan plocka fram figurer ur ett trästycke. Nånstans därinne måste man ju se figuren innan man börjar.
Att plantera om krukväxter tycker jag oftast är motigt, men desto skönare när det är klart.
Ha det så gott
/Anette

Mycket annat & lite betong sa...

Har ni redan haft båtmässa! Här är den ju inte förrän i början av mars. Var du där och jobbade? Snygg vårjacka!
Så fina troll i skogen!
Plantera om krukväxterna ska jag också göra. Har tagit sticklingar av pelargonerna men hade inte jord så det räckte till omplantering.
Kaminen i växthuset är inte inkopplad. Men vi har funderat på det. Skulle nog vara skönt kalla vinterdagar.

Kram Agneta

Yvonne Blom sa...

Det är ett bra tag sedan jag var inne i datavärlden, men så fint att upptäcka att livet går vidare på bloggen, man kan läsa ifatt och ta del av vänners liv. Det är så härligt att ta del av ditt liv med dina små pigga guldkorn. Underbart att Julia fastnade för de nakna tuttarna, glädjen syns i hennes ögon.
Vi har klippt häckarna och rensat bort gamla blomställningar ur trädgården, känns skönt att det är gjort. Satte några chilifrön idag och väntar på vårens ankomst.
Ha en fin vecka kära vän! Kram

Annika sa...

Ja typiskt att vintern skulle komma tillbaka. Just som man hade börjat hoppas att våren faktiskt kommit för att stanna. Vilken snygg jacka, förstår att du längtar tills du kan använda den. Kram Annika