onsdag 5 april 2017

Vårarbete


Lillelördag idag och nerförsbacke mot helgen, det går så fort. På "lediga stunder" försöker jag bli klar i växthuset, det är inte så mycket som återstår men klart är det inte än riktigt. De ska bli skönt att flytta ut mina odlingar, det är rätt fullt här inne. Tomatplantor har jag gett bort en del för jag kommer inte hinna sköta om alla.
Snart är det dags att plocka nässlor för gödning till mina växter. Ramslöken som jag planterade för två år sedan växer bra och förökar sig. Snödroppar och krokus har blommat över och tulpanerna knoppas, ja, nu går det med en väldig fart.
 
I söndags fyllde min lille gosse 36 år. Hur snabbt gick alla de åren? Vi gratulerade inte den dagen eftersom söndagen är hans enda lediga dag och de ägnade de sig åt renovering av sovrum och barnrum.

Min lille håller utbildning för medarbetarna.
 
 
Istället tog vi en skön promenad utmed havet tillsammans med vänner, härligt. Och sen blev det trädgårdsarbete.
 
 
Söndagsfika med vänner.
 Måndagen var min lediga dag och då var dottern här hela dagen med Arvid och Klas. Det var ett ljuvligt vårväder och vi var ute och lekte mest hela dagen. Och fick lite färg på kinderna!

Arvid lagar mat åt oss.
 
På jobbet är det mycket, nu ska alla båtar i vattnet, tycker det var nyss vi plockade upp dem. Vi är förstås glada för att företaget går bra och vi trivs väldigt bra ihop hela gänget. Men trött blir man så det ska bli skönt att åka till stugan över helgen och koppla av.
 
Ha det riktigt fint i vårvädret, mina vänner!
 
Kram
Eva

9 kommentarer:

Inger sa...

Mycket på gång och du är ständigt i farten. Ja vart tar åren vägen?
Kram

Solstrimmor sa...

Visst är det märkligt att våra minsta blir så gamla? Min minsting fyller 38 på påskdagen! Ännu märkligare är att den äldsta fyller 54!! Hej och hå...
Din tid verkar inte räcka till riktigt. Men tur att du gör roliga saker på din lediga dag. Och jag vet att du kan njuta!

Önskar dig ett fint växthusliv.
Kramar från Eva-Mari

Hanna sa...

Jag längtar verkligen efter att ta tag i min trädgård. Imorgon kanske!

Annika sa...

Och nu är det fredag. Så otroligt fort det går. Hoppas du får en fin helg.Kram Annika

Gunillasljusglimtar sa...

Ja du har fullt upp också Eva! Såfina bilder du visar...❤ Ja jag förstår inte heller att min pojk blir 40 i år !! Har mycket plantor också som ska ut till växthuset sen! KRAM Gunilla

Anonym sa...

Visst är det härligt när det är fullt upp och det händer saker hela tiden. Fast ibland är det skönt att komma undan lite och bara vara för sig själv... vilket nästan aldrig händer, hihi.
Ha en underbar vecka!
Kram Birgitta

Erikslundsliv sa...

En stressig tid är våren även på mitt jobb! Det gäller att säga ja i lagom doser och inte ta på sig för mycket. Lättare sagt än gjort när man är egenföretagare.... Bra med lite vila emellanåt!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

A House With A View sa...

Ska bli spännande att följa ditt fix i växthuset eftersom jag själv håller på med mitt :) Hoppas få lite goda råd på vad som är enkelt och gott att odla :)

Vilken härlig utflykt ni var på, ser härligt ut!

Glad Påsk

kramiz aka

skapa och inreda sa...

Glad Påsk till dig och de dina.
Hoppas att ni får en riktigt trevlig helg.
Vädret blev kanske inte som man hade önskat men man får ta det som det kommer.
Kram
Annika