måndag 26 februari 2018

Isvecka


Isveckan har ni säkert hört om nu, jag gillar inte kylan ... speciellt inte när det blåser isvindar. Det är bara att härda ut, snart blir det nog bättre. Skönt att solen är framme på dagarna och värmer.

Fredag och lördag var jag i stugan och hade tänkt börja lite vårstädning. Men det blev långa promenader istället, jag älskar att vara där ute och andas havsluft.Det dröjer ett tag till jag tar mitt första dopp.

Vår lilla skärgårdsby med campingplatsen i förgrunden.
 
På söndagen kom dottern med sina små killar. Arvid gjorde iordning pannkaksmeten till lunch, gott att få hjälp. Men middagen fick jag fixa själv, då hade Arvid roliga lekar. Vi var ute i kylan och lekte, Arvid är så go och glad och hittar på så mycket roligt. Han är en härlig unge!


Arvid har hittat ett istappsträd.
 
För ett par veckor sedan klippte jag ner mina pelargoner och nu är det dags att plantera om, det tar nog sin tid och dessutom är det andra växter som ska planteras om. Ska kylan fortsätta hinner jag nog med innan annat vårarbete börjar.
 
Ha det bra i vinterkylan!
 
Kram
Eva

8 kommentarer:

Annes vita rum sa...

Förstår om det dröjer ett tag innan första doppet:)
Vilken vinter det blev!
Ha det så bra...kram

Annas röda stol sa...

Hej Eva!!
Ja fy vilka kalla vindar vi har,brrr för ett dopp nu ;) du gör rätt i att vänta ett tag till, fast det där med att vinterbada, det är nog riktigt skönt efteråt...men jag är alldeles för feg för sånt. Ha det fint!
Kram Anna

Solstrimmor sa...

Allt har sin tid, Eva. Städningen hinner du när det är behagligare temperatur, då kan du njuta mer. Ha det gott i iskylan!

Kramar från Eva-Mari

Loppisälskare sa...

Låter som att du hade en riktigt härlig helg. Nej jag gillar inte kylan jag heller, men visst är det vackert när solen skiner över den glittrande snön.
Vårstädningen dröjer nog lite till. Själv längtar jag redan efter den dagen då jag kan öppna upp lusthuset igen och städa ur det. Ja ja...vi får ha tålamod och ljuset känns ju riktigt skönt.
Ha det fint!
Kram RosMarie

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

Jag gillar inte heller att kylan håller i sig. Men jag har hellre kyla än en massa snö som måste skottas!
Fast lite väl kallt har vi ändå haft det ett tag nu. I kväll är det 21 minusgrader. Dock så är det inte något som berör mig så mycket då jag för tillfället håller mig inomhus.
Mina pelargoner och andra blommor fick ny jord för ett par veckor sedan. Jag ville få det gjort innan min handledsoperation. Men pelargonerna ser ledsna ut. Jag hoppas de piggnar till snart!

Mysigt med besök från barnbarnen!

Kram / Maria

Frida sa...

Åh! Skärgården, så vackert där är!

Ja, så viktigt det är att ha saker som ger en tacksamhet, spelar ingen roll vad det är <3

Tack för att du tittar in hos mig, inläggen duggar väl inte tätt precis.... Trevligt med kommentarer! Kram

Anonym sa...

Det är väl bara att kasta sig i böljan... hihi, skojar bara. Så mysigt med besök av dotter och små godingar, härligt att leka ute i snön. Här har det också blivit mycket utelek, farmor kom faktiskt ner på knä i snön... byggde tunnlar.
Ha en bra vecka!
Kram Birgitta

Mycket annat & lite betong sa...

Vårstädning känns inte riktigt aktuellt...
Är det så många som campar den här årstiden!
Och så barnbarnen, det är tur att vi har dem, som du skrev hos mig. Vi har haft vår tre och halv-åring vid några tillfällen nyligen då hans pappa varit bortrest. Mamma behöver lite avlastning.
Igår bar jag in mina jordpåsar för att tina, Det är så långt jag kommit med min omplantering.

Kram Agneta