söndag 3 juli 2011

Mormorsfilt

När jag kom till paradiset sent i fredgskväll stog en fin bukett på bordet. Men den var inte till mig! Det var dotter o svärson som fått den tidigare i veckan när de var i stugan och fick gäster, men det var ju snällt att lämna kvar den så jag också fick glädjas åt den.
Underbara färger
Vi har ett fantastiskt väder och jag har badat jättemycket och promenerat och tittat på alla vackra blommor i trädgårdarna. Så mycket nytta har det inte blivit gjort men jag har virkat färdigt den tredje mormorsfilten för i år. Dottern beställde den i våras och nu är den klar. 108 rutor blev det.
Min tredje filt detta året.
Vår lilla grannflicka Tindra 4 år har beställt en filt till sina dockor, ska vara vit, rosa, turkos och ljuslila har hon bestämt. Och visst ska jag göra en filt till henne, det blir ju inte så många rutor.
Nu har äntligen min honungsros börjat blomma för första gången. Köpte ju ytterligare en för några dagar sedan och den är planterad lite soligare så jag hoppas på frodig blomning där, kanske redan nästa år. Köpte ju en vit ros ockå som jag glömde namnet på men nu har jag kollat och den heter Schneewittchen, hoppas den också kommer att trivas.

Grattis till alla er som har semester nu, NJUT! Vi andra gläds med de lediga och laddar för en ny arbetsvecka.
Kram
Eva

9 kommentarer:

Camilla sa...

Härligt med sommarväder, att kunna ta en promenad och bara njuta. Snart semester!
Hälsn Camilla

Margareta sa...

Hej!
Så fina filtar det blir av dessa mormorsrutor.
Du är flitig,det fattar jag.
Härlig tid nu när rosorna blommar antingen dom är nya eller gamla. Igår gick jag med lussprutan ...det var ganska översållat med bladlus på en del rosor.Idag har jag strött ut lite rosgödsel..man får göra vad men kan för den vackra blomningens skull.

ha en bra vecka!
Kram Margareta

Anonym sa...

For et lekkert teppe du har heklet, så flink du er!
Her venter vi fremdeles på sommerværet, håper det kommer snart!
Ønsker deg fine sommerdager!
Sommerklem fra Mio

Bente`s Hobbyrom sa...

Så flott at de satt igjen blomstene til deg og teppet var herlig . Heldige nabojenta som også skal få et til dukken sin. Her er det ikke mye bra vær men jeg starter ferien om 14 dager så da kommer sommeren :O)))) Klem fra Bente.

maria sa...

En till, lika fin filt... den är underbar Eva!!! Färgkombinationen är ljuvlig, påminner färgmässigt om de som jag använder till mina rutor... men som tar lite tid att få till! :)

Hur har du sytt ihop rutorna? Har du fäst dem mellan stolparna, eller har du gjort på något annat vis?

Hoppas att du får en fin arbetsvecka!!!

Här regnar det, ganska så skönt och mysigt!
Ta hand om dig!!!
Kramar♥ Maria

Black Iris sa...

Jag ska visserligen bara virka en kudde eller 2 av mormorsrutor men jag har bara gjort 4 st. Det låter lite jobbigt med 108. Jag vill ha klart kuddarna till vecka 29 men det är nog hopplöst.
Jättefin filt du gjort i alla fall med härliga färger..

Kram Maidi

Bea sa...

Vacker filt du virkat och så många lappar! Duktiga du!
Jag håller på med en lite större pläd till ateljén, men det får bli mitt vinterhandarbete, eftersom handarbete sommartid har fungerar väldigt dåligt för min del :)
Kram /bea

Ellinor sa...

Vilka fina filtar du virkar! Och tack för din kommentar hos mig. Har haft semester så jag såg den inte förrän nu. Jag tvekar fortfarande över måla eller inte måla mitt kök, men enklast är ju naturligtvis att låta bli!
Jag njuter av min semester och hoppas att din jobbvecka inte blir för tung!
Kram
Ellinor

Charmigt lantligt sa...

Hejsan!
Tack för dina fina rader, jag har varit usel på att blogga de sista men jag försöker lite i allafall, de går lite i perioder för min del i mån av tid ;)
Va du kämpar med din a filtar och så fint de blir, funderar också på att fortsätta med min, sist gav jag upp och gjorde en kudde till min goda vän =)
Ha det fint och kramar till dig!
Sanna