måndag 3 september 2012

Flärdfull

Veckan som gick arbetade jag sex dagar (långa dagar så jag var hemma sent på kvällarna) så jag har inte hunnit med något pyssel och fix. Har inga roliga bilder att visa utan det får bli en bild på Julia i stugan i somras. Jag tycker om att pryda mig med smycken, lite kontrast till oljor och verktyg i jobbet, och Julia vill gärna vara lika fin som farmor. Ändå tycker hon om att leka med sin pappas verktyg och maskiner istället för färgglada leksaker. 


Julia lånar farmors smycken
Det är två veckor sedan jag träffade Julia så igår var jag tvungen att åka och hälsa på henne, då försvann ett tomrum hos mig. Jag är ju bortskämd, har varit tillsammans med henne nästan varje dag under mina tre veckors semester och nu har lilla gullsnockan börjat på dagis .... det är nog bra eftersom hon inte har varken syskon eller kusiner, hon får all uppmärksamhet och det kan nog ställa till det lite för henne när hon sen kommer tillsammans med andra barn som också är betydelsefulla. Förhoppningsvis får hon syskon och kusiner att "tas med".

Denna måndagen är lite seg eftersom jag inte hunnit komma igång efter förra veckan - men snart är det fredag igen!

Ha en riktigt fin höstvecka, kära vänner!
Kram
Eva

23 kommentarer:

Maria sa...

Så klok du är vännen! Håller med dig, att interagera med andra barn är viktigt! :)

Förstår att du saknar den lilla sötnosan. Även jag kan får en enorm längtan efter mitt lilla barnbarnshjärta! Och jag känner igen mig i hur min sötnosa gärna vill vara lika fin som sin mamma eller mormor... :)

Jag hoppas att den här veckan blir lugnare och att du hinner njuta också. Av ledighet och din ljuvliga lilla gumma!!!

Ha det gott rar du!
Stor kram♥ till dig!!!

Monika sa...

Så fin hon är din lilla Julia! Vad gulligt med provning av farmors smycken :o) Hela jag ler när jag ser den söta bilden. Jaa, du! Vad vore livet utan de underbara små liven! Livets efterrätt som det så fint heter. Och vilken efterrätt sen :o) Jag brukar skoja med mina och säga att jag ska ta en tugga av dem, bara för att de är så söta. Sen brukar buset vara igång! Barnbarnen före och mormor efter :o)

Inte klarar man att vara utan dem länge förrän det börjar värka i mormorshjärtat. Jag hade mina här i lördags och jag ler stort än bara jag tänker på det :o)

Mys och må så gott!
Kram
Monika

Miruschka sa...

Som omständigheterna är nu så bor Lykke hos oss varannan vecka, idag känns det jättekonstigt att hon inte är här utan hos farfars.
Men å andra sidan: nu hinner jag pyssla lite här hemma också, den tiden finns inte med en som snart är 1,5 år;)
Vill tacka för alla fina kommentarer som du lämnar efter dig hos mig!!
Kram♥

Anneli sa...

Vilken sötnos!
Minns när jag själv var liten och fick låna några av mammas smycken.........vilken lycka!

Kan nog vara bra för barnen idag att gå på dagis.............bra att vänja sig att ta för sig här i livet.

Kram Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Småtjejer och smycken, tänk så roligt dom har när dom får låna och prova. Hon är så söt ditt lilla barnbarn.
Kramar
AnnaMaria

Patricia sa...

Så söt hon är och oj va hon vuxit .. =)

Nyttigt med dagis även om man på något vis vill ha dem hemme med, men det är bra att de får lära sig de sociala värderingarna och få leka av sig .. =)

Ha det bäst!
Kram Patricia

"Hemmet är min vrå" sa...

Så söt hon är Julia. De är helt underbara dessa barn-barn. Visst längtar man när man är ifrån dom några dagar. Då vill man ha en liten"dos" så är man nöjd för ett tag. Ja snart fredag igen, veckorna går ju så fort. Ha en fin kväll. Kram Mimmi

Rosa i huset i vitt sa...

Så söt...jag tycker att det är jättelänge sen jag träffat mina barnbarn om det har gått en vecka emellan

Kram Rosa

Jenny sa...

Hej Eva!
Vad söt hon är farmors lilla Julia:)
Jag brukar få "abstinens" när jag inte träffat mina kära systerdöttrar på ett tag, de är mina hjärtegryn:)

Ha en trevlig vecka!

Kraam Jenny

Jenny sa...

Hej Eva!
Vad söt hon är farmors lilla Julia:)
Jag brukar få "abstinens" när jag inte träffat mina kära systerdöttrar på ett tag, de är mina hjärtegryn:)

Ha en trevlig vecka!

Kraam Jenny

Pia sa...

Vad som krokigt skall bli, skall böjas i tid (Julia är en RIKTIG dam, som redan nu är "svag" för smycken)!!

Ha det så bra!
kraamar!
-pia-

skifferhuset sa...

Hej vännen! Söta Julia, lik sin farmor som älskar flärd! Ja du ibland längtar man ihjäl sig efter de små barnbarnen, har haft förmånen att ha mina här hela helgen, ja du kan läsa på bloggen vad vi sysslat med! Hoppas denna vecka blir lugnare för dig! Kram Iréne

Gunillasljusglimtar sa...

Hej goa Eva...så kul att få se lilla hjärtat...håller helt med om att det är väl bra att få 'tas me'...
Tack söta Eva för kommentaren hos mej...
Kan kanske kalla mig ' dr jäkel o mr hide'...så dålig självkänsla emellanåt förstår du o så står jag inför över hundra personer o sjunger...haha...finns visst en inspelning på det..hihi...kram Gunilla

Inger sa...

Ja visst vill man träffa barnbarnen ofta... jag har två på nära håll och tre längre bort.
Kram

Anonym sa...

Vilken tur du har som har en sån liten fin Julia.
Hoppas din vecka blir lite lugnare än den förra.
Kram
AC

Ewa`s Galleri sa...

Vilken sötnos
ha en skön vecka

Annes vita rum sa...

Det är samma sak här,jag får riktig abstinens,om jag inte träffar barnbarnen. iaf den lilla Levi som endast är 8 månader där måste jag få en daglig dos av lite gos.Vi har fördelen att bo nära varandra alla.
Ha en fin vecka och ta det lite lugnt;) kram/Anne

Rapport till Vänfors sa...

Hon är så fin din lilla Julia. Förstå att det måste vara jobbigt att vara ifrån så länge. Har inga barnbarn ännu och vill nog att det tar några år men det kommer att kännas speciellt om det en dag kommer en lite filur och ruskar om tillvaron. Tack för dina kommentarer hos mig. Jag tittar in hos er alla men har inte alltid tid eller möjlighet att skriva själv till och från. Några frågor jag fått av dig: Porslinsblomma, hur få den att växa? Ja du, jag vet inte om jag ska vara ärlig. Planterade om mina i krukor som var ordentligt stora tidigt i somras. Tänkte som så att de blir ju ganska stora (och speciellt den som slingrar sig) så utrymme för rötter är ett måste. Sedan har jag haft "fet" jord, dvs mycket näring. Samma tanke där vad gäller storlek, då behövs det mycket att bygga upp växten av. Ljus och vatten naturligtvis och sen har det gått av bara farten:)
Du undrade också över chokladverktygen. De köpte jag här i Kungsbacka på Kungsmässan (ett stort köpcenter i centrala Kungsbacka). En liten butik som säljer the och kaffe och liknande.
Fabrikatet är Heilemann och kostade 79 kronor. Lite dyrt kanske för 5 bitar men en kul grej. Är det något du skulle vilja ha men inte får tag på så kan jag köpa ut och skicka om det finns kvar.
Naturligtvis har jag inte glömt äppelrosen:) Tyvärr glömde inte sniglarna de små plantorna heller:(
Min lite större planta är så illa åtgången så jag vet inte om den överlever, blir så rent ut sagt förbannad:(( MEN, jag ska plocka nypon av den stora rosen och spara till våren + att jag ska lägga några nypon i krukor med jord över vintern. Skickar gärna nypon till dig om du själv vill testa...du kan ju maila din adress bara. Nyponen är inte mogna ännu men inom någon månad så:))

Ha en fin kväll Annika

Mitt liv som förskollärare sa...

Härligt att få låna farmors smycke. Lite flärd behövs då och då.
Önskar dig en fin vecka vännen.
Kram/
Berit

Gunillasljusglimtar sa...

...Jaa jag undrar vem som är fantastisk!! Tack goa Eva ♥...mailar dej! Kram Gunilla

Gunillasljusglimtar sa...

Gomor'n! Ja det var nästan väntat med maggen,har haft lite behandling över sommaren men för att hoppas slippa cortisonet..Får tro på det:) Jaa det låg så mycket fint på bordet när jag kom hem igår så,eller hur! Nej IDAG ledig sen dygn i morron o far på fredag sen LEDIG till nästa tors EVA,kallas kanske lyx men skulle inte klara annat känner jag.Tar ganska mycket på mej ändå dessa tuffa dygn! Tack för dina goa tittar ♥ Gunilla

Monika sa...

Tack Eva för den fina kommentaren!

Allt gott!
Kram
Monika

G:a Affären sa...

Så koncentrerad hon ser ut lilla Julia, att pröva farmors smycken ser spännande ut. Det är bra att byta ut verktygen ibland!

Kramar
Cia