måndag 12 oktober 2015

Jag njuter!

 
Hösten är så underbar, jag njuter varje stund! Älskar trädgårdarbetet på hösten, det ger en frid när naturen ska gå till vila - och vi ska förhoppningsvis också vila under den mörka årstiden. Jag gräver, klipper perenner, flyttar perenner och maken plockar äpplen. Visst luktar hösten gott?!
 
 
Gräslöken ska få flytta till min nya kryddgård.En liten kompost som jag ska odla i nästa år.

 
 
När jag går ute och pysslar dyker så många barndomsminnen upp, hur vi lekte med löv och kastanjer och att det luktade så gott. Tror att jag älskat hösten sen jag var liten (kanske för att föräldrarna var bönder och fick mer tid för oss barn när hösten kom).
 
Jag får inte nog av hösten!
 
Ha det fint, mina vänner!
 
Kram
Eva

16 kommentarer:

mormorstorp sa...

ÅÅÅh, så fint du skriver om hösten!
Jag älskar den också. Kanske mest doften. Gillar även de dimmiga disiga dagarna när det nästan aldrig ljusnar ute. Det känns som att vandra i en sagovärld! Magiskt på något sätt... ;)
Ha det gott bland lövhögar och kastanjer!
/Annica

Anonym sa...

Samma här, hösten är underbar hög och klar luft, lite kyligt och doften... Underbart.
Kram Birgitta

Solstrimmor sa...

Jag håller med! Även om jag inte har någon trädgård att sköta längre så njuter jag av hösten... och dofterna, precis som du. Efter mina promenader, det är så lätt att gå när luften är klar och sval, är det härligt att sätta sig och läsa... hur länge som helst.

Ha det fortsatt bra!
Kramar från Eva-Mari

Inger sa...

Så trevligt att se en glimt från din trädgård. Visa gärna mera!
Kram

Yvonne Blom sa...

Visst är det mysigt med hösten, när man äntligen accepterat att nu är den sköna sommaren slut. Jag har också varit väldigt förtjust i hösten se´n barnsben när min bror och jag lekte la´gård och öste löv i säckar från de stora träden runt gården och mörkret föll. Härliga tider!
Skönt att få tid till eftertanke och vila.
Ha det fint! Kram

Mycket annat & lite betong sa...

När jag väl insett att sommaren är över så gillar jag hösten. Speciellt när den är så fin som i år. Det är skönt när allt är undanplockat och man kan ta det lite lugnare.
Som så många andra håller jag med dig om bloggandet.

Kram Agneta

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa så kan det vara Eva,mina föräldrar var ju bönder också o jag gillar hösten! Trodde det var för att jag föddes på hösten också.Mamma berättade att jag kom tre veckor för tidigt pga att mamma körde dahliaknölar i skottkärra.Då började värkarna och jag kom efter fyra äldre bröder ♥ Gullig historia tycker jag! Ja ju äldre jag blivit ju mer uppskattar jag hösten faktiskt! Kram på dig o tack för titten.Ja di små krypena försvinner väl om jag stänger fönstret:)Hihihihi...Gunilla

Annes vita rum sa...

Kikar in i sena timmen och önskar godnatt och en fin fortsättning på veckan... Kramiz

Helena sa...

Hösten är så vacker och jag tycker om när det biter lite i kinderna på morgon när jag rastar hundarna. :-)

Maria sa...

När du beskriver hösten låter det så fint... ♥ Jag minns också mina barndomshöstar, jag var vild och lekte ofta med pojkarna i skogen. Där byggde vi kojor och så höll vi till vid vattendragen... jisses vad kul vi hade.

Vad duktig du är som har ork att rensa i trädgården! Pass på och njut så mycket det bara går nu fina Eva, jag tycker att det låter underbart att du älskar hösten!

Var rädd om dig!
Stor kram♥
Maria

Fröken gredeliin sa...

Älskar också hösten! Så härligt ute då och framförallt denna höst som varit extra fint. Kram

Anonym sa...

Hösten är så vacker med alla färger och luften som är lite kylig. När solen tittar fram så är det fortfarande varmt. Det är inte så många måsten på hösten, man kan gå runt och fixa lite... fast egentligen gillar jag mina måsten.
Ha en bra helg!
Kram Birgitta

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

Jag tror att hösten behövs för att vi ska kunna njuta fullt ut då sommaren kommer! Det är lättare att uppskatta något som inte blir "vardag" dessutom behövs det nog en liten semester från allt som en trädgård innebär!
Förr deppade jag över att sommaren var slut. Jag blev bara ledsen över alla löv som föll. Såg bara allt som tog slut. Nu ser jag det inte så! Nu njuter jag av frisk krispig luft och kan känna lugnet då det inte längre behöver fixas och skötas hela tiden. Även om jag gillar det otroligt mycket också!
Ha en riktigt fin söndag!
Kram
Maria

Annika Christensen sa...

Jag minns också hur vi lekte och lekte och lekte. Man var hur smutsig som helst när man kom in. Ja hösten är underbar.
Allt gott
Anika

Annika sa...

Kastanjer är ju så gott. Det har vi inte här uppe. Inte vad jag sett iallafall. När jag bodde i Tyskland så plockade vi alltid och rostade och åt tillsammans med smör och salt. Så gott. Ha en fin måndag. Kram Annika

Rost och rädisor sa...

Visst luktar hösten gott. Hade en härlig trädgårdsdag igår med fint väder.
Allt gott
Anette