söndag 1 november 2015

November och rosor

 
 
November månad har just startat och på mina promenader bedåras jag av denna fantastiska höst. Jag möter många människor och alla är glada och njuter lika mycket som jag.
Men nu ska det visst börja blåsa så då försvinner nog löven från träden.
 
 
 
 
Brunt är också vackert

 
 
Olvon
 
Ulliga gulliga
 
 
Idag har jag planterat två nya rosor i trädgården, Ghislaine de Féligonde och Stanwell Perpetual. Dessa saknas i trädgården, som i sinom tid ska bli en riktig rosenträdgård - har jag tänkt. Nu hoppas jag att de rotar sig och klarar vintern, har märkt sen tidigare att det är bäst att plantera rosor på hösten.
 
Ha en ny fin vecka, kära vänner!
 
Kram
Eva

14 kommentarer:

Inger sa...

Lycka till med dina rosor och så småningom blir det en rosenträdgård.
Kram

G:a Affären sa...

Att plantera nu är kanske den bästa tiden, men det hade jag aldrig kommit på!
Ja nu är vi inne i november, en månad då det kan vara lite trist i naturen.
Det blir så tomt utan löven. Men det kanske ska vara så, för att snön
ska kännas välkommen.

Önskar dig en fin start på månaden!
Kramar /Cia

Yvonne Blom sa...

Låter härligt att du vill ha en rosenträdgård! Rosor är så vackra och med olika sorter antar jag att man kan får rosor hela sommaren lång. Ett tips jag får ta efter.
Jag har också funderat på att flytta ut i ödemarken med mina kära för att få vara ifred, men det är säkert inte så smart i längden. Men visst är det sorgesamt att folk inte kan sköta sig och vara toleranta mot varandra åtminstone. Kärlek, kärlek, kärlek... Må den spridas över jorden!
Ha en fin vecka! Kram

Anneli sa...

Haha, nästan liknande inlägg har vi..............
Det är ju så himla vackert ute nu, gillar verkligen hösten och alla varma färger.

Rosenträdgård låter så vackert!
Har tyvärr inte en enda ros .
Jag har också hört att man ska plantera på hösten, så det blir säkert bra.

Ha en fin höstvecka min vän,
kram Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är ljumma vindar nere på kusten
hos er, så din rosträdgård kommer säkert
bli som du tänkt. Jättefina bilder
Kramar/AM

Helena sa...

Det är verkligen en varm november månad. Såg att trattisar har börjat titta upp ur backen igen. Här är löven på träden borta och väntar på snön. :-) Fin kväll till dig. Kram

Annika sa...

Rosor är ju så vackra, skulle också vilja ha en fin trädgård. Men jag är så dålig på blommor och grönt. Sv: Jag tror nog att hennes hemlängtan kommer att gå över. Skönt att höra att det gick över för din dotter. Man har nog alltid en period men hemlängtan när man är iväg. Tack för dina ord. Kram Annika

HönaPöna sa...

så roligt att plantera lite på hösten... härligt med nya rosor nästa säsong!
Ha en fin kväll!

Anonym sa...

Lycka till med rosorna, skall bli spännande att följa... Här är det alldeles stilla, och eken har snart släppt alla sina löv.
Ha en skön kväll!
Kram Birgitta

nattugglan sa...

hej på dej!..Ja jag kommer nog at hinna med jordproverna fast inte tills morgondagens datum den5..får ta nästa datum o det är den 19 nov..tills dess är jag klar.Då skall alla burkar lämnas in till en affär o så kommer Hortilab efter dem.Det är där de gör markkartering. Skall bli kul att se sen då dina rosor börjar blomma.Här finns inte ett löv kvar..ha en fin helg o lycka till i min tävling.

mormorstorp sa...

Det låter underbart med en rosenträdgård! Själv är jag dålig på rosor, eller så är det hela trädgården som inte passar... Skyller på det senare. ;) Här har det mesta av löven ramlat av nu, så i helgen blir det att räfsa upp.
Ha det gott!
Annica

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

Rosor skulle jag gärna ha massor av! Men tyvärr så gillar även sorkar rosor så vi har haft problem med att de knaprar i sig både rötter och bark under snön!
Däremot ska de visst inte gilla vresrosor. Min gissning är att de är för taggiga. De har ju så många små taggar längs hela stammen. Hursomhelst så klarar sig just vresrosorna bäst från de vassa små tänderna!

Några löv finns inte kvar på träden hos oss men hittills har dwt varit en ovanligt varm höst. Skönt tycker jag! Vintern kan gärna dröja än ett tag!
Det kan komma lite snö lagomt till första advent.

Ha en riktigt trevlig helg!
Kram Maria


A House With A View sa...

Håller med, det är verkligen superfint med dessa höstfärger!! Intressant att du lyckats bra med rosor som du planterat om hösten, jag har ju planterat ett par rosor själv för en tid sedan och funderar om det kanske var lite för sent... Håller tummarna att de överlever :)

Önskar dig en fin helg!

Kramar aka

Hemma på Sjuan sa...

Tycker också att det är vackert även nu när alla härliga färger blivit bruna. Hoppas det går bra med dina rosor. Kram