torsdag 11 februari 2016

Fotografering förbjuden

Tack alla rara vänner för fina krya på-hälsningar jag fått, tror säkert de har hjälpt, i alla fall har de värmt mitt hjärta! Jag är mycket bättre men en envis hosta kvarstår, jag som aldrig brukar ha hosta. Det är säkert barnbarnsbaciller jag fått.
 
I måndags var jag med Julia på simskolan och det var så roligt att se hennes framsteg i vattnet. Jag tog fram mobilen och knäppte ett kort på henne och genast kom en personal rusande och talade om att det var förbjudet. Jag skämdes för jag erinrade mig att jag faktiskt har hört att man inte får fotografera i simhallen.
Vi tog en fika när Julia var klar och samtalen med denna lilla flicka är så härliga och tankeväckande. Älskade unge!
 
Efter jobbet idag åkte jag till Blomsterlandet, det gapar så tomt här hemma och ett hem utan växter känns inte riktigt bra. Har lyckats med att ta död på några kaktusar så jag kan inte skryta med att jag har god hand med inneväxterna.

Orkidéer på Blomsterlandet.
 
Köpte med mig en brudorkidé, som säkert kommer att dö omedelbart, och en Monstera som jag inte haft sen början på 80-talet, så nu var det dags. En kaktus och några pelargonsticklingar fick också följa med. Det var mörkt när jag kom hem så jag har inte fotat.
 
Imorgon är det fredag, det blir fint!
 
Ha en trivsam helg, kära vänner!
 
Kram
Eva

14 kommentarer:

Annika sa...

Det hade nog inte jag heller tänkt på. När mina barn gick simskola så tog jag bilder på dem. Så jag hade nog inte tänkt på det idag. Ha en fin kväll. Kram Annika

G:a Affären sa...

Det är mycket som händer i badhus...så något foto på barnbarnet var väl inte så farligt/brottsligt.
Jag skulle mer än gärna lyssnat på ert samtal!

Så du har lyckats ta kål på kaktusar! Då är du på samma nivå som mig när det gäller skötseln. Men, blomsterhandlarna ska ju också leva! Då får jag önska dig varmt lycka till med de nya växterna, kanske speciellt med orkidén. En sådan har jag aldrig vågat mig på.

Du är rolig du, skrattade högt åt ditt plastbantande!
Önskar dig en skön och hostfri helg!
Kramar /Cia

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

Skönt att förkylningen verkar vara på väg att ge sig av!

Det låter som ett härligt samtal med Julia!
Att ta död på kaktusar är egentligen inte så konstigt för vårt svenska klimat är ju inte så likt deras normala miljö! Som oftast får de för mycket vatten.
Mina orkidéer vattnar jag som vanliga blommor men väldigt sällan och lite åt gången. De ska ju egentligen doppas ner i vatten men det är jag för lat för. Min felaktiga behandling har faktiskt resulterat i att de blommat om under flera år!
Monstera var det länge sedan jag hade! De är fina!

Ha en fin helg!
Kram // Maria

Solstrimmor sa...

Skönt att du är bättre, hostan får du nog tyvärr dras med ett tag. Jag har precis hämtat mig någorlunda efter en veckas rejäl förkylning. Hostan har kommit till mig också!
Så tokigt att man ska ha restriktioner på fotandet numera! När barnen var små så filmade vi dem och alla kamraterna vid alla tillfällen vi kunde, bl a simskolan. Otänkbart nu... bannade snuskhumrar som tar över mer och mer i samhället!

Det är så roligt och vilsamt att gå på upptäcktsfärd i en blomsterhandel, en lisa för själen. Så bra att du fick med dig lite nytt hem, hostan kanske kan bli bättre av lite klorofyll! Om nu klorofyllet är luftburet vill säga;)?

Ha en fin helg!
Hjärtekramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Härligt att förkylningen börjar ge sig!
Kul med lite nytt i fönstren, här ska pelargonerna väckas till liv efter vintervilan. Då blir det fullt i alla fönster, men det är så kul när de skjuter nya gröna skott så fort. Sen växer de så det knakar!
Trevlig helg!
Kram, Ann

HönaPöna sa...

Oj... ja, man tänker inte alltid på sånt där. Men det är klart, ett sånt förbud är ju inte helt fel, vill ju gärna inte att nån otrevlig typ står och fotar mina barn. Men ett litet kort på sitt barnbarn är ju inte hela världen och jag hoppas inte du fick ovett för det!
Härligt med nya blommor, det är vi i stort behov av här med.
Fin fredag till dej
och tack för dina rara och värmande rader hos mej!
Kram!

Yvonne Blom sa...

Ja, det är konstigt som det har blivit här i världen. Bara för att det finns idioter som inte kan sköta sig får man inte ta foton på sina barn/barnbarn!?! Man kan ju faktiskt ta bilder utan att andra barn blir med.
Skönt att du känner dig bättre, men förstår att hostan hänger kvar. Det är envisa bakterier som florerar.
Fint du får det hemma över helgen åtminstone med nya blommor. Lycka till med dem!
Ha en alldeles underbar hjärtehelg!
Kram

Inger sa...

Lycka till med dina nya krukväxter!
Kram

Helena sa...

Tänker att det kan vara ganska skönt att man inte får fotografera på badhuset. Så ljuvlig blomma. Här hos mig är det mest blomdöden just nu. Måste skaffa nytt tror jag. Tack för dina jättefina ord om inlägget. Det värmde. Ha en fin helg. Kram

A House With A View sa...

Jag visste inte heller att det är fotoförbud i simhallar men det låter ju vettigt! Kul att det går framåt med simningen :) Minns när mina barn lärde sig simma, vilken glädje :)

Här hemma hos mig saknas också gröna växter, borde ta mig en tur till butiken, skulle gärna vilja ha lite tulpaner också. Monstera är väl en trendväxt just nu, tycker mig ha sett det i flera trendbloggar. Jag funderar också på att köpa en sådan växt, den är väl rätt tålig också om jag minns rätt :)

Kramar aka

Annes vita rum sa...

SÄGER SOM DU DENNA ENVISA FÖRKYLNING,KÄNNS SOM DEN ALDRIG GER SIG
Det där med simhallen har jag nog oxå hört när jag tänker efter,fast jag brukar flitigt fotografera där,där barnen är med.
men det har gått lite för långt med allt,men samtidigt förstår man varför..

Hoppas du blir bättre snabbt och att vi nu slipper mera baciller

önskar dig en fin vecka..kram

Jenny sa...

Hej Eva!
Mysigt att gå o bada med barnbarnet..hade nog inte heller tänkt på att det är förbjudet att fotografera..det finns säkert bra anledningar till det dock. Jag och sambon har börjat simma efter jobbet nån gång i veckan, bra motion och kul att göra nått tillsammans.

Visst är det trevligt att på i blomsteraffärer:) Jag går helst själv, då kan jag ta god tid på mig o välja o vraka i lugn o ro, blir bara stressad om jag har någon med mig;)

Hoppas du haft en fin Alla Hjärtans Dag!

Kram Jenny

Fröken Grön sa...

Härligt med lite ny växtlighet där hemma.
Fotoförbud tänker man inte alltid på, fast nog är det bra att det är så ibland.
Må så gott i veckan som kommer!
/Anna-Karin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Skönt att du mår bättre, men hostan
kan hänga kvar ett tag har jag hört.
Och nu är det ju min tur, rackarns så
sjuk jag varit denna vinter. Den här gången
tror jag det är flunsan pga hög feber.
Det där med simhallen visste jag inte, men
vet att Kalle (sonen) fotat Hugo i barnbassängen.
Han hade nog tur då och ingen såg.
Ha en bra vecka och kramar/AM