fredag 5 augusti 2016

Underbara augusti

 
 
Två veckor av min semester är avverkade, nu återstår en vecka. Vädret har varit lite hur som helst, blåsigt som bara den, men jag tar mina morgon- och kvällsdopp.
Förra helgen hade vi besök av vårt nya lilla barnbarn, Arvids lillebror Klas. Så liten och näpen. Till veckan kommer han nog igen. Julia och William är hos oss hela tiden men idag fick vi en halvdag utan barnbarn och det var faktiskt skönt, jag hann städa.
 
I våras satte jag sticklingar av fuchsia och nu när de blommar dyker det upp vita dubbla blommor tillsammans med de röd/lila. Undrar varför det blir så? Likadant på alla sticklingarna.
 
 
 
Den vita blomman är också större
 
och ser riktigt konstig ut.

Det är bara början på augusti men det känns som höst i luften. Ljungen blommar och rönnbären är röda. Och jag njuter av denna tiden!


Bilden tagen i kvällsmörkret.
 
Nu ska vi fira helg, det måste man även under semestern!
 
Ha det fint, kära vänner!
 
Kram
Eva

16 kommentarer:

Mycket annat & lite betong sa...

Jag har klarat av alla mina fyra semesterveckor...så på måndag börjar vardagen igen. Vi har gjort två kortare husbilresor, en till Västkusten och en utefter Roslagskusten.
Ser att du skriver om Sotenkanalen. Vi var på Sotekanalens dag i Hunnebostrand på vår resa.
Sä roligt med det nya lilla barnbarnet. Vad tycker storebror?

Ha en trevlig helg och en skön fortsättning på semestern!
Kram Agneta

Unknown sa...

Augusti är en fin månad med allt som mognar och gläder oss. Ofta brukar den också ge oss härligt väder. Låt oss hoppas att vi kan få fortsätta att njuta av sol och bad ännu lång tid. Det har varit underbart i hav och sjö nu. Rönnbären är vackra, men de påminner lite mycket om hösten som jag vill ska dröja länge ännu.
Ha det fint med dina raringar!
Kram

Unknown sa...

Naturen ger oss under hela tiden!
Så vacker, kraftig och förunderlig din fuchsia är.
Kram

A House With A View sa...

Stort grattis till nytillskottet, vad härligt att ha barnbarn!! Jag längtar redan :)

Låter liiiiite i kallaste laget för mig att ta morgon- och kvällsdopp nu. Jag tycker som du att det börjar kännas lite höstligt ute. Och idag är det riktigt grått och trist ute... Men vi kommer att trotsa vädret och ägna dagen/kvällen åt kräftfiske :) Regnrock på med andra ord!

Trevlig helg!

Kramizar aka

Inger sa...

Mystiskt med dina fuchsior, och det är inte olika sticklingar i samma kruka, dumt frågat? De är ju totalt olika till utseende, att olika färger uppstår är ju inte alltför ovanligt. Njut av din sista semestervecka!
Kram

Anonym sa...

Grattis till lilla barnbarnet, helt underbart. Nu får du ha en skön semestervecka och njut av den. Fina fuchior, mystiskt med den vita blomman
Kram Birgitta

Rost och rädisor sa...

Konstigt med fuchsian. Kommer du på varför det blivit så vore det roligt att få veta.
I morse tyckte jag faktiskt det kändes som höst i luften, men framåt eftermiddagen blev det riktigt varmt och jag nöjde mig med att det nog bara är högsommar i alla fall.

Allt gott
/Anette

Annika sa...

Vad lustigt att alla sticklingar blev likadana. Men nu får du uppkalla den sorten efter dig, de var ju fina ändå. Ha en fin kväll. kram ANNika

Gunillasljusglimtar sa...

Ja visst är det kul med barna men även lite skönt när man får tid för sig själv också! JA här ÄR det storm idag....Ska åka till frissan o sen 'flytt luncha' med käraste LINNEA.Ja hon har blivit så stor o mognat en hem del...Gulligt namn Klas 💙 Njut av sista veckan Nu då.Vi ser fram emot vinresan till Italien snart,kul!!! Kram Gunilla

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

Jag tycker dina fuchsior blev vackra!
Augusti är en härlig månad. Jag tycker det är skönt då det blir lite svalare och det är mysigt då man kan börja tända lite mysbelysning på kvällarna igen.
Mysigt måste det också vara med dina barnbarn men jag förstår att det behövs lite paus ibland! :)
Ha en fortsatt fin augustivecka!
Kram / Maria

Maria sa...

Vännen!
Jag hoppas att din semester fortsätter att vara trivsam och fin! Jag förstår att du njuter av din fina familj och särskilt mycket av ditt nya lilla barnbarn!♥

Apropå din Fuchsia så antar jag att det är en hybrid av något slag vilket gör att de kommer upp olikfärgade blommor. Vi har ett krikonträd på tomten som "från början" var ett plommonträd...

Nu måste jag ta tag i dagen, snart bär det iväg till jobbet...
Tack snälla för din rara kommentar vännen! Du gör mig så glad med din omtanke och dina rara ord.

Stor kram♥
Maria

Solstrimmor sa...

Hoppas din helg blev lika fin som dina övriga. Fint namn på nyaste barnbarnet!
Fantastiskt fin blomma! Lustigt att det kan bli olika färger på samma planta!!

Ha en fortsatt fin augusti.
Kramar från Eva-Mari

Annes vita rum sa...

Vad jag förstår så har ni på Västkusten haft lite sämre väder..synd vi längtar efter våran årliga sommartripp neråt Smögen..
Tack för dina alltid goa kommentarer och påhälsning hos mig..

Din fråga om mina sandaler..Tackar..jag tycker ox dom är snygga,dom är köpta på Din sko men dom har några år på nacken så dom finns säkert inte kvar.
ha de gott vännen..Kramiz

Erikslundsliv sa...

Jag gillar också hösten! Än är den ju inte riktigt här, men snart så får vi mysa inne och tända ljus igen. Sommaren är också mysig men hösten är nog ändå min favoritårstid!
Ha en fin vecka!
kram, Ann

Fröken Grön sa...

Roligt med ännu ett barnbarn! Förstår att du har full rulle på semestern.
Nog känns det som om hösten är på väg. Fast jag såg just att prognosen lovar varmare temperaturer i veckan som kommer, iallafall här i Skåne.
Må så gott!

Gunillasljusglimtar sa...

Tack för titten Eva! Ja nu har du jobbat förstår jag. Ja jag är stolt över Linnea,vi fick bilder igår ifrån radhuset som Åkersberga kommun har hand om. Älskar namnet Skärgårdsgymnasiet.
Fyra flickor ska bo i samma radhus med ett rum var o kök o toa/dusch tillsammans. två tjejer var från Norrland och en från Lidingö o så Linnea då.
Ja jag vet ju hur det är,saknade mamma såå mycket!
Hon skickade med en kasse varje gång jag kom hem...Ost,bröd smör o tilloch med mjölk.Åsså en liten peng förstås:) Kram Gunilla ♥