onsdag 12 oktober 2016

Ett angenämt problem

 
Helgen som gick var barnbarnsfri i stugan, det kändes lite tomt och ovanligt. Men jag fick en hel del gjort och så låg jag på soffan och läste och drack te. Inte dumt alls!
 
 
Tänker på och saknar mina små.
 
 
Vädret var soligt med kalla vindar. Sköna promenader tog jag mig tid till, det är nödvändigt.
 
 
 

 
I vår skärgårdsby är vattenståndet lågt, tror aldrig jag sett så lite vatten i viken tidigare.
 
 

 
Hemma i trädgården gräver jag bort höstsolrosen, är så trött på den så det blir något annat där istället. Trädgården är som vackrast på hösten tycker jag, beror kanske på alla höstfärger och doften av äpplen och fallna löv.
 
 

 
På jobbet är det en hektisk tid, jobbar ju i båtbranschen som ni kanske vet. All vår mark är överfull med båtar som kommit in för service och vinterförvaring. Vi kommer inte fram på gården. Ett gott betyg för oss och ett angenämt problem men nu fick vi sätta upp en skylt för att kunderna måste vänta ett tag med inlämning så vi hinner få ut ett antal båtar.
 
En ful skylt men det är avsiktligt för att den ska uppmärksammas.
 
Tiden rusar och nu är det snart helg igen så jag passar på att önska er en härlig hösthelg!
 
Kram
Eva

14 kommentarer:

Inger sa...

Verkligen lågvatten... skönt med egen tid.
Kram

Solstrimmor sa...

Tänk så angenämt problem! Kanske lite frustrerande också... men snart är det väl vilosäsong för er?

Du har allt ett härligt vattenhål, oavsett om det är fyllt av ungar eller inte! Men nu är väl din badsäsong över?

Må gott.
Kramar från Eva-Mari

Gunillasljusglimtar sa...

Så mysig helg ändå,utan barnbarn! Ja vi har väldigt lite vatten här vid Vänerns strand...Vår båt är uppe sen länge,i år inget fel på motorn Eva! Ja hösten är så härlig.Ja jag får hålla i Göran när vi går här i mörkret! Hahaha...Kram o blir det ett glas i morgon kväll halv åtta?!.Vi ska ha kalas för 26 personer ( barn o barnbarn) på lördag😊 Jag fyller nästa vecka 58 år!! Fattar inget:) kram på dig ❤

Erikslundsliv sa...

Angenäma problem när man måste säga stopp för att man har fullt upp som egen företagare.
Lite så blir det för mig också ibland och det är jag glad över. Tänk om man var sysslolös, det hade ju varit mycket värre!
Så skönt med en lugn helg, och att längta lite är ju bara bra!
Trevlig helg!
Kram, Ann

Anonym sa...

Det är skönt med lugnet, man behöver det... men inte för länge. I morgon blir det Borås djurpark med barn och barnbarn.
Ha en mysig helg!
Kram Birgitta

Annas röda stol sa...

Hej Eva :)
Jisses så mycket jag missat för att jag inte bloggat med någon ordning, ska skärpa till mig nu.Åh så stora dina barnbarn blivit och så en liten Klas :) Ja tiden rusar på Ella fyllde nyligen 2 och fler barnbarn är på gång här, vi får se hur många det blir 2017. Ha en fin helg. Kram / Anna

Elisabeth sa...

Oj,så lågt vatten ! Och tyvärr så verkar det ju gälla över hela landet som man har sett på nyheterna :( Hoppas verkligen på att naturen kan läka sig själv... Jag tycker det är synd att du ska gräva upp dina perenna solrosor :) Du kanske bara kan flytta dem till en annan plats ?
Roligt och höra att ni har jobb, mycket jobb ! Det kan man ju inte klaga på !
Kram
Elisabeth

Yvonne Blom sa...

Det är sorgligt att vi på vissa ställen inte får tillräckligt med regn. Det är så många som inte har vatten i sina brunnar. Önskar att vi får regn snart som kan fylla på grundvattnet.
Hösten är en fin tid med alla underbara färger och det känns som att både natur och människa får en lugnare tillvaro.
Ha en fin vecka och hoppas att ni får in lagom många båtar!
Kram

A House With A View sa...

Vilken härlig skärgårdsby! Så vackert i din omgivning! Och här har du en till som höstpysslar i trägården :) Håller med dig också om att trädgården är jättefin om hösten.Vackra färger och så skönt att arbeta utomhus med frisk luft :)

Önskar dig en fin vecka!

Kramar aka

Mycket annat & lite betong sa...

Visst kan det vara skönt att vara ensam ibland.
Det var otroligt så lågt vatten ni har.
Kul att ni har mycket jobb! Det är ju båtupptagardags nu och vi ser många båtar som kör in till varvet här i vår vik.
Jag har också en del kvar att göra i trädgården. Hoppas på lite sol framöver.

Kram Agneta

Äppelblom sa...

Hej min vän eller ett sent godmorgon!
Läste i ditt förra inlägg att du har börjat storstäda och det är något som skulle behöva göras här också, men som läget är nu lär det får vänta. Maken har börjat renovera och det behövdes verkligen, så storstädning är inte lönt, så länge det håller på. Vi bor också stort - alldeles för stort för 2 personer, men ytan behövdes när alla 4 barnen bodde hemma och jag samtidigt jobbade med dagbarn här hemma. I väntan på storstädning går jag igenom rum för rum och rensar ur saker och den här gången är jag STENHÅRD ska du veta. Nu sparas inte några Braattha-saker! Jag har skänkt massor till Pingstkyrkan och de är så tacksamma varje gång jag fyllt bilen med saker och kommer till dem. Jag och min syster har alltid varit de som fått rensa ur hus och lägenheter efter våra gamla släktingar som gått bort och då har det tyvärr blivit att man samlat på sig en och annan sak som man inte behöver. På något vis känner man sig lite "lättare" för varje pryl eller möbel som man gör sig av med. Men, förlåt, nu blev det lite mycket skrivet.
Förstår att du njuter av dina barnbarn - det gör jag också. Träffade alla 7 helgen som gick på ett 11-årskalas!
Ikväll ska jag till Örebro på en föreläsning med Torkild Sköld - Personligt ledarskap. När man läser innehållet i föreläsningen låter det mycket intressant.
Ha en fortsatt bra vecka och kram!
Inga

Gunillasljusglimtar sa...

Tack Goa Eva för titten hos mig!Ja jag är så glad för ägg o besöket av far.H än är för söt! Han kom o sa;Jag ska ha 90 årskalas! Hjälper ni mig( Göran o Gunilla) Så glad att han har sån luvslust!Åh du Göran fixar lite starkt va?! Hahaha...han är så rolig! Jag är lite pirrig men är med Tessan barn ikväll så tiden går! Skål 💕

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

Läste i ditt förra inlägg om din städning. Oj så många rum! Jobbigt att städa men underbart med så mycket utrymme!
Vi har ett rätt så litet hus vilket passar oss perfekt men då vi samlas hela släkten så önskar jag att det fanns mera utrymme.
Nu har vi ju inrett vår gamla ladugård så kan vi i allafall samlas där då vi är många.
Det låter som en härlig helg i stugan. Det kan vara skönt med lite lugn och ro ibland också. En stund på soffan med en bok och härliga promenader.
Jag har sett att många har lågt vatten. Undrar om det bara gäller den södra delen av Sverige för hos oss har det länge snarare varit tvärtom!
Ha en fortsatt härlig helg!
Kram

FREEDOMtravel sa...

Ser mysigt ut och dessutom lite sol. Här har vi väldigt grått och regnigt nu... ;)