måndag 3 oktober 2016

Ett stort projekt

 
Jag har bestämt att denna hösten ska hela huset städas grundligt. Det var några år sedan sist pga mycket jobb och mycket lek med barnbarn. Och så har vi stugan också där vi tillbringar all ledig tid. Så när ska jag hinna med storstädningen tro? Men jag har börjat! Huset är stort, sju rum, och nu är ett gästrum klart, tvättat från tak till golv och all inredning också rengjord. Och ett badrum hann jag med. Nu är det bara resten kvar, önskar att jag hinner allt innan jul.
Höstens trädgårdsarbete tycker jag är lite roligare men kanske det blir lite mindre omsorger där i år. Vi får se vad som händer.
 
Lilla Julia har varit hos farmor lördag till söndag, hennes föräldrar var på bröllop. Vi hade några fina dagar och var ute mest hela tiden, hon är 5,5 år nu och en duktig flicka. Hon tycker om djur och natur så vi har alltid så mycket att prata om och titta på när vi är ute. Och hon älskar att pyssla så köksbordet blev ett arbetsbord för henne när jag skötte hushållssysslorna.


Julia klättrar i äppelträdet.
 
 För en tid sedan snickrade maken en liten bänk, typ mjölkbord, som står vid uthusväggen. Roligt att pynta efter årstid.

Lite höstpiff.
Idag kom Arvid och Klas och hälsade på tillsammans med sin mamma. Vi plockade äpplen och Arvid plockade kastanjer som ha ska leka med tillsammans med sin kompis. Klas är nu drygt två månader och skrattar gott åt mormor. Ja, de kära barnbarnen är en lycka!
 
Ha en fortsatt fin höstvecka, mina vänner!
 
Kram
Eva

13 kommentarer:

Inger sa...

Städproblem och stort hus plus stuga känns igen, tycker hösten är den bästa tiden för storstädning. Skönt när det är klart.
Kram

Erikslundsliv sa...

Så duktig du är som storstädar! Det skulle nog behövas här också, man städar ju ofta men kanske inte så grundligt som man borde alla gånger...
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

Solstrimmor sa...

När man väl bestämmer sig för att städa ordentligt så är det riktigt roligt! Och samvetet bli rent och så känner sig sååå duktig! Jag har flyttstädat mig genom åren, inte lika roligt att lämna när man gjort det så rent och fint... Och ibland får man börja i det nya genom att städa där också, tänk hur det kan vara!

Tur att du har lite annat för dig genom varven också!

Ha en fin tisdag!
Kramar från Eva-Mari

Annes vita rum sa...

Ojj, det var inte dåligt😄Storstädning på hela huset! Men vilken härlig känsla när det väl är gjort. Sådär skurade jag allt till jul förr om åren.. Ha det fint min vän! Kramiz

Annika sa...

SÅ underbart med besök av barnbarnen. Jag har förstått att det är verkligen något visst att få dem. Vad duktigt du är med städning på inne och i trädgården. Hoppas du får en fin dag. Kram Annika

Rost och rädisor sa...

Perfekt att få upp dekoratinerna en bit från marken så de syns.
Ha det så gott och mysigt med barnbarnsbus
/Anette

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Javisst är det så, barnbarnen är verkligen en lycka! Och söta Julia har jag ju sett även på Instagram, ser så rar o söt ut, härlig ålder!
Jomenvisst. Summersnow heter den ju, Klematisen! Undrar vad jag fick snowflake ifrån!?

Ha det så gott och en trevlig helg
Kram Anncathrine

Yvonne Blom sa...

Vilken fin bänk din man har gjort! Är så avundsjuk på er alla som kan pynta så fint. Jag har inte riktigt de ögonen och fantasin.
Så underbart att Julia delar ditt intresse för naturen. Mysigt att få ha barnbarnen nära!
Ha det gott kära vän! Kram

Gunillasljusglimtar sa...

Så fint smycke av gubben din! Jaa du,vilket arbete du har framför dig då.Med städningen.Tur du / ni bokat en tripp med väninnorna då;). Mysigt med barnbarnen...Jag åker ifrån jobbet till mina minsta,Anton o Alva o hälsar på imorgon! Ska sova över där för Göran ska ha gubbfest 💙 Kram Gunilla

Gunillasljusglimtar sa...

Så fint smycke av gubben din! Jaa du,vilket arbete du har framför dig då.Med städningen.Tur du / ni bokat en tripp med väninnorna då;). Mysigt med barnbarnen...Jag åker ifrån jobbet till mina minsta,Anton o Alva o hälsar på imorgon! Ska sova över där för Göran ska ha gubbfest 💙 Kram Gunilla

A House With A View sa...

Vad härligt att ha kommit så långt med städningen! Det är verkligen en härlig känsla när det är rent i varje vrå. Så vackert du skapat på mjölkbordet också, höstigt!

Önskar dig en fin helg!

Kramar aka

Anonym sa...

Oj, det kanske vore något att ta efter, känner att det skulle behövas här hemma. Men det är mycket roligare att vara med barnbarnen, så det blir mycket som man struntar i. Nästa helg djurparken och helgen därpå är det " Smaka på Åhaga" så det blir inte mycket tid över. Så fint du har höstdekorerat, superfin bänk.
Ha en bra vecka!
Kram Birgitta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Roligt och ha Julia en helg, man hinner
så mycket roligt då. Och vad du är duktig,
jag orkar inte tänka på städning. Maken har
tagit över det mesta, men en vacker dag ska
jag göra som du. Och skott ska du få, bara
den växt till sig och överlever
Stor kram/AM