söndag 29 oktober 2017

Huseby, ett boktips

 
 
Tiden springer ifrån mig, jag vet inte vad som händer! Kanske tanten inte är så snabb längre men jag vet också att jag njuter av vissa saker mer nu än jag gjort tidigare. Livet får andra värden. Blogginläggen blir glesa men jag slutar inte.
 
Jag har nyligen läst en bok som var så intressant och bra skriven. Den handlade om Florence Stephens som levde på Huseby bruk i stor välmåga vilken senare byttes till fattigdom då hon blev lurad. En riktigt bra bok som jag rekommenderar.
Den 18 november ska vi tillsammans med vänner åka på julmarknad till Huseby, det ska bli så spännande nu när jag läst boken.
 
 
Florence Stephens förlorade värld.
 
Lägger in några bilder från vår fina resa till Porto och även en annan stad som heter Aveiro. Portvinet som jag köpte står på lagring till jul. Jag tycker om portvin men det är ändå bara på julafton vi tar ett glas .... så den flaskan kommer att räcka länge.Trappor i all oändlighet och gränder och prång. Spännande!
 
 
Vackra hus i Aveiro.
 
I lördags blev jag kallad till sonens familj för att passa Julia och William, sonen fick åka till sjukhuset. Vi tog med oss matsäck och var ute i skogen några timmar och hade så roligt. På kvällen somnade båda två bredvid mig i soffan så där fick de ligga till mamma och pappa kom hem mitt i natten.

I trädkojan hade vi picknick.
 
Nu ska jag förbereda morgondagen, Julia och William kommer hit, det är ju höstlov.
 
Önskar er alla en fin höstlovsvecka!
 
Kram
Eva

8 kommentarer:

Inger sa...

Porto är säkert ett intressant resmål, reportage i DN förra helgen.
Kram

Elzie sa...

Det lät kul att ni ska till Huseby. Jag bor inte så långt därifrån så jag kanske tar mig en tur dit också. Tycker den är lite tidigt på året för oftast är det regn och blask haha.
Ha en fin vecka.
Kram Elzie

Loppisälskare sa...

Visst var det något särskilt med den boken. Jag kunde inte lägga ifrån mig den. Roades och förfasades om vartannat. Har varit på julmässan en gång och tycker den är en av de bättre då man kan gå runt och få luft emellan. Besökte platsen i somras och gick då husesyn. Då riktigt såg jag fröken Stephens sitta där och skriva sina brev.
Ha en fin vecka!
Kram RosMarie

Yvonne Blom sa...

Hej kära vän! Det är så länge sedan jag var inne på bloggen. Trevligt att se inlägg från dig. Det ser ut som att du haft en riktigt fin resa. Jag har som du fått andra saker att göra än att sitta vid datorn. Det är ju på gott och ont för det är ju trevligt att se vad "vännerna" på nätet gör men skönt att vara ickeberoende av datorn.
Ha en riktigt fin höst med dina kära små finingar! Kram Yvonne

Anonym sa...

Låter kul med en tur till Huseby, julmarknader är alltid kul. Härligt med bilder från resor, något att se tillbaka på och planera för nesta resa... hihi.
Hoppas att det inte var något allvarligt med sonen... inte bra. Härligt med höstlov, om några år så får vi kanske passa M&M på deras höstlov och hitta på massor av kul.
Nu får du ha ett härligt lov med barnbarnen, det är bara att njuta.
Kram Birgitta

Solstrimmor sa...

Tur för våra barn att ha nån som kan rycka ut! Att det sen blir trevliga utflykter av det hela är ju kul! Idag kommer mitt yngsta barnbarn Max hit och vi ska leka med bilar, hmm.
Ni har mycket gott att minnas från er resa... ser så härligt ut.
Tack för boktips, alltid bra att få tips på lite udda böcker.

Ha det fint.
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Tack för boktipset! Jag gillar historiska böcker så den ska jag minsann läsa. Jag har nyss skaffat Storytel så jag ska kolla om den finns där. Jag läser på min iPad och det är ju perfekt. Inga böcker som tar plats och hur mycket som helst att välja på, bra också om man hellre lyssnar på ljudböcker.
Ha en fin kväll!
Kram, Ann

Rost och rädisor sa...

Den boken har jag missat, men det går många historier om fröken Stephens och hennes systrar, Huseby ligger ju i min kommun. På senare år har man tyvärr dragit ner på underhåll, trädgård och restaurangverksamhet, så det är inte samma självklara utflyktsmål för oss som bor nära längre. Vi får också betala inträde för att komma in på området tex om man vill ta en fika. Julmarknaden är förstås årets största begivenhet.
Hoppas du får en trevlig resa.
/Anette