lördag 10 september 2011

Award och svamp

Vet ni jag har fått två awarder! En från Gunillas Ljusglimtar och en från AnnaHelena med Var Dag i Mitt Liv, två underbara kvinnor som ger mig så många skratt och mycket inspiration, jag tittar alltid in till dem när jag sätter på datorn. Tack snälla vänner, ni gör mig SÅ glad! Man ska svara på några frågor och sedan skicka vidare men det hinner jag inte idag, får göra det när det dyker upp lite mer tid.

Idag struntade jag i städningen (igen) och gick ut i skogen, det finns fantastiskt mycket svamp iår men man kan ju inte plocka hur mycket som helst. Är det någon som vet om man kan torka kantareller och hur man gör? Har kokat ur och fryst in åtskilliga kilo iår och tycker det är lite tidsödande, jag är lite lat av mig.
Även om jag inte hittar svamp i skogen njuter jag ohämmat av att strosa omkring och det finns alltid något att plocka med hem. Idag plockade jag ekollon som jag stoppade i en gammal konserveringsburk med ett blockljus. Enkelt och det är bara ljuset som kostar några kronor.
Att jag aldrig kan lära mig att fotografera!
Imorgon är det dags för Julias dop och nu har jag bakat nya kakor som blev mycket finare än de första. Blev en sort till när jag ändå var igång.

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen - så tråkigt - och sen blir det ett glas rött - så gott!

Ha en fin lördagkväll kära vänner!
Kram
Eva

11 kommentarer:

Lantliv i Norregård sa...

Visst är det härligt att bara gå i skogen:) Med ekker utan svampkorg!

Lycka till med dopet!
Kram Malin

Lantliv i Norregård sa...

med eller utan...så klart..

Fru C sa...

Gamla konservburkar är så användbara....gamla konservburkar är en av mina passioner faktiskt!
Ha en riktigt fin dopdag!!

Kram//

Gunillasljusglimtar sa...

Man bugar o tackar själv för fina ord om mej!Jättefint med arrangemanget med konservburken!
Haha du som jag så är MAN inte själv nöjd med nåt man bakat så gör man om'et igen!! Ha en fin dopdag,själv skall mitt barnbarn ha sitt 11 årskalas idag! Kram Vännen ♥

Lisas torp sa...

Ja, visst är det mycket svamp iår! Vet inte hur man torkar vanliga gula kantareller, men trattisar vet jag är tacksamma - tror man kan torka dem i ugn på svag värme...! Du får säkert svar här.
Tackar för titten hos mej och önskar dej en fin söndag med dopkalas och allt!
Lisa

maria sa...

...det tycker jag lät som ett bra val... att strosa i skogen, stället för att städa!!! :)

Ha en fin dopsöndag!!!
Kramar♥ Maria

Gunillasljusglimtar sa...

hahaha Eva JAG som tycker jag inte gör nåt nu för tiden..Ej fått tillbaka varken ork eller lust sen den där förbenade hostan o allt! Hoppas allt var trevligt idg för er...Kramis Gunilla

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Grattis till Awarden!
Ha en fin början på veckan!
Kram Anette

Fiffiga Systrar sa...

Så fint det blev med ekollonen i burken! hoppas din dag varit fantastiskt härlig! kram

barbrok sa...

Vad fint det blev med ekollonen!
Ha en bra vecka.
Kram

skifferhuset sa...

Ja tänk att det ska vara så tråkigt att plocka ur diskmaskinen.... *ler* hoppas dopet gick bra och att medelpunkten var nöjd å gla hela tiden! Det där med att gå skogen, ja tror hela tiden att jag ska gå vilse.... och skulle förmodligen göra det! Titta in på min blogg finns en liten sak till dig där! Kram Iréne