tisdag 30 augusti 2011

Återkommande resa

Förra året var jag över Allhelgonahelgen på en spa-resa till Rügen  i Tyskland. Jag reste iväg själv och var lite orolig för att bli ensam men jag träffade underbara människor och speciellt två tjejer som jag tillbringade mesta tiden med. Nu har vi bokat in oss igen och jag ser verkligen fram emot detta. Vi gjorde utflykter, åt och drack gott, shoppade och badade och NJÖT. Och skrattade från morgon till kväll!
Så är det någon bloggvän som har tid över Allhelgonahelgen så ska ni boka in er så ses vi och har kul och trivsamt!
Nu väntar kvällssysslorna och något litet handarbete (baby-converce).
Ha det fint!
Kram
Eva

söndag 28 augusti 2011

Tropisk värme och älg

Så härligt väder vi haft, tropisk värme på fredag och härliga kvällsbad - men nu har maneterna kommit, vi har varit förskonade från dem hela sommaren. Lördagen startade med ett rejält åskväder som snabbt drog förbi och sedan har det varit ömsom sol och ömsom regn. Varmt är det fortfarande även om det inte är tropisk värme längre.
Pyntade på min tallrikshylla med rönnbär, finns så mycket i år och de är så vackra.
Son, svärdotter och lilla Julia har varit med oss i helgen och det är en lycka att få ha dem nära. Men jag längtar efter dottern och svärsonen - de var upptagna med annat - en liten tomhet finns när någon saknas.

Underbaraste lilla Julia
När jag kom hem från stugan i eftermiddag stog en älg utanför tomten och var riktigt sur. Han blängde så ilsket på mig, han kom inte åt äpplena. Maken har satt upp staket för älgarna kommer in och trampar upp hela trädgården när de äter äpplen. Så jag slängde ut en massa frukt till honom så jag hoppas han är glad på mig nu.
Inte lätt att se älgen men han är där
Ja, nu blir det en stund vid tv:n och imorgon börjar en ny arbetsvecka.

Ha det riktigt fint!
Kram
Eva

måndag 22 augusti 2011

Livet är som vanligt igen

Nu har jag avverkat första arbetsdagen efter semestern. Tiden har gått så fort och jag tyckte inte det var dags att gå till jobbet redan. Ville vara som Skalman ett tag till.
Men med en mat- och sovklocka blir det nog enahanda (även om det varit härligt att sova middag under några veckor) och det var faktiskt härligt att komma till jobbet och träffa mina fina kollegor. Jag kommer förstås att längta alldeles förfärligt mycket efter lilla barnbarnet Julia som jag har träffat nästan dagligen under min ledighet men vi ses nog till helgen igen hoppas jag.
Ha det fint kära vänner!
Kram
Eva

onsdag 17 augusti 2011

Symaskinen kom fram

Idag har det varit fram och tillbaka-väder så när det regnade som värst plockade jag fram symaskinen och tyget till min Cath Kidston-väska. Tyget var färdigklippt (jag tycker det är jättetråkigt att klippa ut mönsterdelar) så det var bara att sy. Det var så härligt att sitta vid maskinen och väskan blev snart klar. Vet inte riktigt vad jag ska ha den till, kanske trådrullar eller bling-blingsmycken....
Nu är det en fantastisk kväll och jag har tagit min motionsrunda och mitt kvällsdopp. Havet ligger blankt och luften är hög och fin. Men det är mycket mörka moln så det blir kanske regn imorgon. Det gör inte så mycket, ska åka och helghandla på förmiddagen.
Ha det fint kära vänner!
Kram
Eva

måndag 15 augusti 2011

Jag övar

Sista veckan på semestern och det är ganska fridfullt och inte så mycket turister här, nu får man möjlighet att träffa vänner runt här. Jag har börjat öva med min nya kamera, ni behöver inte titta på alla kort jag lägger in nu. Det är mest för min egen skull så jag ska veta vad som ska förändras och förbättras och för att jag ska se om jag gör några framsteg. Till hösten ska jag gå en fotokurs men det känns skönt att kunna hantera kameran litegrann innan.
Mycket rönnbär iår, betyder det en sträng vinter? Hoppas inte det.

Snårvindan så vacker men så envis.
Idag tog lilla Julia, svärdottern och jag en tur till grannbyn och hälsade på Julias gamlamormor och gamlamorfar. De är så glada för sitt första lilla barnbarnsbarn och Julia är ett riktigt litet charmtroll.
Julia med gamlamormor
Här är det stundom regn och stundom sol - en vanlig svensk sommar. Tvätten får hänga inomhus för säkerhets skull. Men det är fortfarande härligt att bada, det håller jag på med långt in på hösten.
Nu ska middagen lagas och ikväll väntar vi besök.
Ha det fint kära vänner!
Kram
Eva

onsdag 10 augusti 2011

Jag vann!!!

Glömde berätta i mitt förra inlägg att jag har vunnit! Härliga Gunilla hade en utlottning och jag vann en väderstation och en fin påse. Blev så lycklig för det var precis det jag ville ha och det var FÖRSTA GÅNGEN JAG VANN! Jag har flirtat med hennes gubbe som gjorde dragningen ... blink blink.
Väntar nu bara på att brevbäraren ska komma med vinsten!
Kram
Eva

Så skönt det är

med SEMESTER! Jag tog helt slut den sista tiden på jobbet så nu har jag sovit, badat, sovit, sovit och umgåtts med barn och barnbarn. Har nu bestämt att jag ska minska min arbetstid - till 8 timmar per dag! Det finns gränser för vad en gammal gumma orkar och det finns så många njutningar förutom jobbet.
Lilla Julia i flytväst

Utsikten från matplatsen
Vattnet ser ut att vara så långt borta, kameran gör inte bilden rättvisa. Har börjat använda min nya kamera men har inte lagt in programmet i datorn än så jag får visa bilder från gamla kameran.

Ibland kommer vackra segelbåtar förbi.

Kantareller finns det gott om.
Vi var ute och plockade kantareller en dag, tydligen är det vårt ställe, ingen hade varit där förut. På en liten stund hade vi 7 liter, underbart! I närheten finns en insjö där vi fikade och badade, så ljuvligt. Jag älskar att bada och vill alltid hoppa i när jag kommer till vatten. Tur att vi bor vid havet, jag tar alltid morgon- och kvällsdopp - och många dopp däremellan. Jag tror att det är hälsosamt!
Ja, så mycket mer har inte hänt på min semester, jag vill bara koppla av och ha det gott med mina kära och några vänner.
Ha det fint alla!
Kram
Eva