lördag 1 december 2012

Jag har också pysslat och Advent



På kvällen när jag satt mig i soffan måste jag pyssla med något för att inte somna. Jag har virkat några stjärnor och hjärtan i glittrigt garn och de ska nog få pryda granen eller något tallris till jul.

 Varje jul får vi en fotokalender av sonen och svärdottern. Imorse vände jag blad till december och föll i skratt - en härlig bild på Julia som bebis. Under hela december kommer jag att bli glad när jag kommer ner i köket på morgonen och möts av denna härliga bild!
 Igår kväll helghandlade jag efter jobbet, var trött och kände mig deppig, hade inte ens plockat fram adventsstakarna och inte putsat fönstren och det lyste så adventsfint i alla fönster jag åkte förbi. Tyckte att det är bara jag som inte hinner och orkar. Och tvättmaskinen är sönder! Men idag har jag städat och fått fram alla stakar och slingor - men fönstren är fortfarande skitiga.
En liten gran har kommit in. Silverbesticken ska putsas innan jul, det gör jag bara en gång om året, tycker de är fina oputsade också.  Men fönstren är inte fina oputsade!!!

I alla fall känner jag mig ganska nöjd och det är mysigt med alla ljus och en brasa i kaminen och jag ska unna mig ett glas rött när jag tittat in till mina rara bloggvänner.

Fin första advent på er!

Kram 
Eva

33 kommentarer:

Anonym sa...

Skit i fönstren det syns ändå inte. Så härlig almanacka.
Njut av tända ljus och känd dig nöjd.
Önskar dig en härlig första advent
Kram
AC

Lilla Källängen sa...

Vad duktig du är på att virka..jättesöta stjärnor och hjärtan!
Har inte heller putsat fönstren, tänker nog inte göra det heller, bytta bara gardiner;-) Man gör det man hinner, tycker inte att man behöver känna några måsten. Huvudsaken man har det mysigt och är med sina nära och kära..sedan behöver det inte vara så perfekt.
Å vilken härlig bild på Julia! En bild man blir glad av :-)
Hoppas du får en riktigt mysig adventshelg
Kram Anneli

Annes vita rum sa...

Haha,vilken go bild!! och du,strunta i fönstren det syns ej om dom är skitiga,huvudsaken det blir lite ljus o fint i fönstren.. ha de gott..kramizar vännen!

Inger sa...

Inte lätt att hinna allt man vill, jag är både långsam och sen men till slut brukar jag ha gjort det jag tänkt, men det är bra att sänka kraven, ingen annan än jag bryr sig.
Kram

Annas röda stol sa...

Du är duktig som sitter med sånt smått virk pill...Men det blir fint i tall/granriset. Och ditt lilla barnbarn så go. Har du tur nu så blir det kallt som f.n så slipper du putsa fönster.Ha en härlig kväll. Kramar Anna

Ewa`s Galleri sa...

Vilken härlig bild,den blir man glad av att se
Putsat fönster vad är det? Samma här oputsade fönster ,men stjärnorna o stakar är framme ,och jag känner att adventsmyset har infunnit sig
ha en skön advent

Blockethuset sa...

Å duktiga kvinna som kan virka..hm, jag skulle vilja kunna sticka o virka. Men har aldrig tagit tag i det, jag är ju mer för att måla, texta, och sy.
Trevlig advent!
Kram
Carina

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Så mysigt du har fått det till Advent.
Kram Anette

Karin sa...

Hejsan! Trevlig att titta in på din blogg och vad mysigt med lite adventspyssel, ha en trevlig helg Karin

nattugglan sa...

Jag säger desamma..skit i de skitiga fönstren!! Man gör det man hinner..eller det man vill hinna! hihi.. dina stjärnor va så fina.. jag virkade nästan samma vita stjärnor ifjol o hade i björkris (istället för gran då svärsonen är allergisk)...Jag har tvättat köksfönstren o bytt gardiner..men sen är alla andra fönster skitiga o det är så mörk o kokkot så inte ser nån om de är smutsiga..hinner jag o det blir varmare så kanske jag bryter mej loss på sovrumsfönsret...Idag bakar jag..kanske jag hinner lägga nått i frysen förrän de åker in i munnen...Jag tror du inte känner dej ensam om att tro att alla andra hinner o inte du..så känner jag det oxå.. o syrran min hon sa igår att hon bytte gardiner i köket o fram med elljusstaken..sen så tror alla andra att "oj hon har det städat o klart".. men så är ju inte fallet.. Det va en skojig bild på Julia..en sån som man får mungiporna att åka opp..!! va fint det va med en liten gran i glasburk o silverbestick brevid!!ha en bra advent..kramar.. PS du har ju försvunnit från min blogglista ..den slutar vid L nu o jag ha INTE gjort nått.. skitt så arg man blir;O((

Rosa i huset i vitt sa...

Härlig almanacka...och man kan ju hinna allt ..mina fönster är heller inte putsade alla

kram Rosa

Anki sa...

Underbar bild! Jamen du, skit i fönstren, här är det lika illa men en ljusstake gör susen, fniss!

Hoppas du har det gott och får en fin adventskväll!
Goa kramen!

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Hej, Hoppas du haft en mysig första advent. Visst e det fint med alla små granar i gamla glasburkar :)kul att du vill vara med i min lilla utlottnig. Kram Tilda

A House With A View sa...

Du bjuder på jättefina bilder från ditt hem Eva!! Det är stämningsfullt! En adventstämning! Och jag känner sååå igen mig, jag ligger efter med det mesta här hemma!! Men bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete! Vad är viktigast i livet i egentligen? Jo barnbarnen, personer man älskar och det som ger genuin glädje:))

Kraaaaaaaaaaaam aka

Maria sa...

Vem skulle inte bli glad av att mötas av en sådan liten sötnosa när man tittar i kalendern! Ljuvligt litet barnbarn du har!!! :)

Blir väl lite tjatigt om jag säger som de övriga... men det tål att upprepas, strunta i fönsterna!!! Att inte hinna med att adventsfixa är det du inte ensam om!!! Mina fönster är definitivt inte rena, men julstaken lyser så fint ändå. Dessutom är våran adventsljusstake från förra året. Jag blötte på mossan (blev som ny), tände förra årets första ljus igen och sim sala bim... så var den färdigt! :)

Så slappna av vännen!!! Visst är det härligt att ha rent och fint till advent. Men jag har gått från att ha ett perfekt advent/julhem och samtidigt vara supertrött på julafton till att tona ner det hela rejält och tack vare det ha mer ork att vara glad. Det känns så mycket bättre!

Dina virkade hjärtan och stjärnor är ljuvliga! Det kommer att bli supertjusigt när du klär ditt granris!!! :)

Fin måndag till dig!!!
Glöm inte bort att ta några djupa andetag. Slappna av och vara rädd om dig!

KRAM♥

Äppelblom sa...

Bekymra dig inte om fönstren - samma här, men jag tror vi får en god jul ändå.
Söt decemberbild på Julia. Jag får också en kalender varje år som jag kan glädjas över.
Gubben var mer frusen än mig när han kom hem, så det blev inte mycket värme av honom, men jag hade tänt en brasa, så han tinade upp så småningom.
Må så gott och kram från mig!

Bente`s Hobbyrom sa...

Så nydelige hjerter og stjerner du har laget , like like like ;) Julia var jo bare så herlig på det bilde , ikke noe rart du ler og smiler av dette <3
Har du lagt merke til at når det er mørkt ute , noe det blir tidlig på denne årstiden ...så kan man ikke se at vinduene er møkkete :) Og så sant du ikke skal feire julen i vinduet , inni skapene ,oppi taket osv. er det strengt tatt ikke nødvendig å vaske der ... Ta det til våren eller når du har lyst til det hihi . Klem fra Bente :)

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Så söta hjärtan du gjort..dom blir fina i tallriset !!

Kram kram

Marianne sa...

Å vilken underbar bild! du måste gå omkring med ett leende på läpparna hela dagen efter att vaknat till den!:)
Här är alla "viktiga" fönster putsade och det hör INTE till vanligheterna kan jag säga, utan adventsmyset brukar normalt få dölja skiten, och det har funkat precis lika bra ändå;)
Kram

Queen of Kammebornia sa...

Så fint! Stor kram!

Nyanser av vitt sa...

Äsch låt dem vara skitiga. Eller anlita en som putsar dem....det gör jag och det är värt varenda krona
Fina saker du har vrkat.
Kram Agneta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det där med fönster tar vi och förtränger, jag har inte heller putsat. Det gör vi när det blir varmare, för svinkallt var det i Gbg. Den råa kalla vinden gick genom märg och ben, och det var kallt inne på hotellet också, men för övrigt superbra.
Kramar
AnnaMaria

Unknown sa...

Jättehärlig bild på Julia som liten. Ja, jag vet verkligen hur det känns, men härligt när sakerna är på plats. Det är svårt att hinna allt man vill ibland. Jag tror säkert att du har det hur mysigt som helst och underbara små stjärnor och hjärtan har du virkat. Jag skall också sätta mig och sy nu på ett litet julprojekt jag började med igår.
Ha en fortsatt fin vecka.
Kram/
Berit

Solstrimmor sa...

Du... fönstren struntar vi i! Det går så bra ändå, likaså silvret... visst är det lika vackert oputsat! Sänk axlarna min vän och ha det skönt i soffhörnet med din virkning!

Varm karm i vinterkylan!
Eva-Mari

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Det är nog bara du som tänker på att du inte har rena fönster. Förra året överaskade första Advent mig och jag var inte heller förberedd. Det kanske berodde på att jag skulle jobba hela Julen.
Tack för tipset, jag ska gå in och titta hur man bakar i vedspisen.
Kram Anette

Anonym sa...

Tack så mycket!
Ja snart är skolan slut ;))
Ha en bra onsdag!
Kram
wilma!

http://gunillasljusglimtar.blogspot.se/

Så Vitt Jag Vet sa...

Förstår att du blir glad då du ser Julia..
Kraam
Sanne

Elsa och Helena sa...

Så fina hjärtan och stjärnor och vilken ljuvlig baby bild på Julia:)

KRAM Helena

Nyanser av vitt sa...

Tack Eva. Du är så gullig. Ha en fin kväll.
Kram Agneta

Gela sa...

Jag vill bara skriva en rad och ge dig en stoooor kram för dom fina orden på den fina bloggen vår sekelskiftesdröm blev så glad!!!!Stor kram till dig/Gela

Äppelblom sa...

Trevlig helg och varm kram till dig!

fridasofias sa...

Vad fint med den lilla granen , jag har varit på väg ut länge för att hämta en liten mini men det var just det där med att komma sig ut :-)

G:a Affären sa...

Jag gör som de andra; struntar i fönstren och kommenterar lilla Julia istället. Men vilken härlig bild! Jag blev också så glad av hennes lyckliga blick och lilla tungan, vilken goding!

Gulligt med granen och de virkade hjärtanen.

Kramar och puss på Julia!

Cia