måndag 24 juni 2013

Blomsterfröjd

Jag har flera hoyor - porslinsblommor - som aldrig vill blomma trots stora omsorger. Men nu minsann har jag fått tre blomklasar på en utav dem! Lycka!


I trädgården finns bondpioner och doftpioner. Min vita pion har inte fått någon knopp iår, hoppas på nästa år för den lever i alla fall.


När jag var barn hade mina föräldrar en schersminbuske som jag var särskilt förtjust i. Blommorna var vackra och doften alldeles bedövande.  Det är barndomsminnen för mig så i vår trädgård har vi många schersminbuskar. Jag gallrar ut de grövsta grenarna varje vinter vilket gör att blomningen är riklig varje år.
I bakgrunden plommonträd som har gjort sitt och ska tas bort.

Vi har några fläderträd som har blivit alldeles för stora och vildvuxna och ska förnyas men det får bli en annan gång, doften är det inget fel på. Flädersaften hinner jag inte heller med i år, möjligen lite saft på bären i höst.
Vildvuxen fläder och vresros.
Tack och lov för blommor!

Ha det fint, vännerna! Nu tittar jag på 100 procent bonde.

Kram
Eva

26 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Härliga blomsterbilder !!! Det som vi inte hinner med, finns kvar ;))) Tack för dina alltid så Goa ord :)) Du har väl snart lite semester oxå. Jag har redan haft två veckor och kommit in i den lata sköna sommarstilen ;) Ska vara kvar där ett bra tag till. Ha det gott. Kram Anna

Anonym sa...

Ja tack och lov för blommor!!!
Önskar mig pioner, men tror inte jag kan hålla dom vid liv.
Så vackra bilder....
Kram
AC

Elzie sa...

Ljuvliga blommor. Jag som trodde att jag inte hade någon doftpion har fått ändra åsikt sedan jag tog in en vit dylik. Den doftar så jag kan knappt va i huset, men jag nänns inte slänga den, hihi.
Hoppas du får en fin tisdag.
Kram Elzie

Marie sa...

Jag fick en porslinsblomma av äldsta dottern när jag fyllde år, hoppas att den blommar snart! De doftar så himla härligt och så är själva blommorna så vackra också.
Det växer så enormt i trädgården nu, så även tyvärr ogräset;) Tänkte jag ska ta kameran och gå ut och fotografera i morgon, det är kul att dokumentera så man kan sitta i vinter och kolla på bilderna:)
Kram♥

blockethuset sa...

Såå vackert..ser ut som du har lika vildvuxna fläder som jag...jag bara älskar flädersaft.
Härligt att njuta av allt naturen ger både för öga och gom...ikväll var vi ute i skogen och hittade kantareller..
Ha det gott!
Carina

Life's Silverlining and I sa...

Håller helt med. Blommor gör en så lycklig. Det bästa som finns är att känna doften av blommorna en tidig morgon på altanen. kram Nilla

Maria sa...

Ja Eva, tack och lov för blomster! Ser att du har massor av fint som växer i din trädgård, både blomster och buskar. Vildvuxet kan vara väldigt vackert tycker jag!

Vi har också olika sorters pioner som vi njuter av, men för övrigt är rabatterna minst sagt eländiga. Under våren och försommaren har vi prioriterat annat, men vi tänker att vi "får" tid för dem så småningom.

Jag hoppas att ni har sluppit fler inbrott på jobbet och att du har tid och ro att finna korta (längre) ögonblick för vila och återhämtning. Skönt att du mår bättre nu!!!

Ta hand om dig!
Stor kram♥

Black Iris sa...

Jag har precis blivit av med min stora fina trädgård men nu blir jag lite avundsjuk på din blomsterprakt..

Kram Maidi

Hajan sa...

visst är det ljuvligt med blommor.
Varje morgon när jag slår upp dörren till min balkong,
kommer det underbara dofter från mina Dalior och annat smått och gott.

tusen tack för titten nhos Dig

Käranån sa...

Vackra bilder på dina blommor. Jag hade en porslinsblomma och den blommade aldrig, men det var nån som sa att tar man skott av en porslinsblomma som aldrig blommat så blir det så, nu har jag en som blommar och den dofta helt otroligt!
Ha det så bra bland dina doftande schersminsbuskar!!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Läste om inbrotten, fy fabian vad en del håller på. Men skönt att du fick en bra midsommar. Och jättefin blomning i trädgården.
Må gott och kramar
AnnaMaria

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa underbart med blommor! Schersminbuske har vi en också,fast vintern har nog inte varit snäll mot den,den ser lite sliten ut! Kul att Hoyan blommar!! Du nu missade jag bonde igår:( den som jag gillar såå mycket Gunilla ♥

Rosa i huset i vitt sa...

Dom är så fina porslinsblommorna..hade en för längesen
kram Rosa

Huntertanten sa...

Åh jag älskar pioner men är ingen trädgårdsmänniska... Nästa år kanske det blir en eller två....fin blogg Eva!!

Melody Shih tzu sa...

Underbara bilder!
Fläderbusken blommar här också och visst borde det väl bli en omgång saft, men risken är att det blir som förra året, blommorna hade vissnat när jag fick tid att plocka dem! Sommardagarna rusar iväg...
Kram
Melodys matte

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Jaaa....tack o lov för blommor !!! Känns som att det är det enda jag ägnar mej åt nu...blomfrosseri !!
Hoppas den vita behagar komma nästa år !!

Kraaaaam

Åke och Tanterna sa...

Hejsan i väster...

Porslinsblomman jag hade växte ur vårt hus och sonen som har större söderfönster än vi fick ta över den. Nu blommar den med stora doftande klasar och jag kan tillägga att han vårdar den inte speciellt ömt. Misstänker att den tror den ska dö och då är det bästa att blomma och sätta frö.

Hoppas Du är helt frisk snart.

Må gott

*KRAM*

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Visst är det härligt med alla dessa dofter. Tyvärr så slår regnet sönder mina pioner nu, och jag blir så ledsen för det... Man har ju väntat så länge på dem...
Kram
Marie

Hanna sa...

Så mycket vackra blommor.
kram
Hanna

Inger sa...

Mina hoyor blommar rikligt men det är sämre med pionerna som har färre blommor för varje år. Typiskt att man vill ha sin barndoms växter.
Kram

AnnaHelena sa...

Romantiska, gammeldags, fina växter! Gillar dem!
Jag har också doftminnen av schersminen sedan jag var barn. Själv har jag nu en smultronschersmin och en "vanlig", som tyvärr inte doftar alls...

Kram // AH

Prinsessorna på Bellevue sa...

Åhh, det ser ut att växa så det knakar i din trädgård! Älskar det där lummiga och storväxta! Såå gott med flädersaft också!

Kraam
Petronella

Mycket annat & lite betong sa...

Ja, visst blir man glad för blommor.
Vi har en schersminbuske men den har ingen doft. Men vacker är den.
Men inbrott blir man inte glad för. Vi har fått varningar att man åker runt här och plockar saker utomhus. Så nu har vi satt lås på grinden och ska byta lås på huset också. Att man ska behöva hålla på så här.

Kram Agneta

Fröken Tindra sa...

Det är så härligt med blomster, dofter och nostalgiska känslor! Schersmin... Mmm... Jag är så glad för i år blommar en pion från en kär gammal släktings trädgård. Fastän jag planterat den lite slarvigt "så länge". Och eftersom släktingen inte är i livet längre så är det extra roligt att den blommar.
Önskar dig en fin helg!
Kram!

Marianne sa...

SÅ härligt med grönska och blomster!
Min fläder är bara en liten bebis än, så det dröjer nog innan den blir sådär stor:)
Pioner är något jag saknar, men det ska bli!
Ha det så skönt i stugan med alla dina böcker:)
Kram

G:a Affären sa...

Du har det bra lummigt i din trädgård och det gillar jag, det får inte vara för ansat. Jag hann inte heller med fläderblommorna i år men vi får se om det blir tid för bären.
Schersminen är en favorit här också!

Kramar
Cia