tisdag 28 januari 2014

Första riktiga snön

Jag tycker alltid det är lite läskigt att komma till jobbet först av alla - vilket jag gör för det mesta. Vet aldrig vad som har hänt under natten trots att vi har bevakning och kameror. I morse låg det orörd snö på hela gården, endast spår av en hare, det var så vackert och jag kände mig lugn när jag såg att inte någon människa varit där före mig. Jag kunde lugnt gå runt och låsa upp, tända och checka av. Snart kom killarna och då blev det fula spår i den vackra snön.


Bilderna är inte intressanta för mina fina bloggvänner men för mig och min "dagboksblogg" är de viktiga. Jag ville inte ha mer snö men nu är jag faktiskt glad för den och det är bara -1 grad. Och det blåser inte!! Riktigt härligt!

Ha en fin dag, kära vänner!

Kram
Eva

16 kommentarer:

Annes vita rum sa...

Du har en härlig arbetsplats med vacker omgivning ,men förstår det,låsa upp där tidiga mörka morgonen,finns tillfällen då snön gör nytta! Men bara då:) Vi har full snöstorm med andra ord,vill ha vååår:)
Ha en fin dag min vän..kramizar

Anneli sa...

Fina bilder............och strunt i vad som är intressant för oss..........det är din blogg.
Jag har börjat tänka så jag med..........så nu pladdrar jag om vad som helst.....hi..hi....

Kan tänka mig att det är kusligt att komma till jobbet tidigt, kan ju stå tjuvar och lura........hua.

Ha en bra dag,
Kram Anneli

Solstrimmor sa...

Härligt att ni också fått snö! Här är det nog tre dm nu, lagom enligt min syn på vinter. Har tagit upp mina pelargoner från källaren idag och nog är det liv i dem, ja nästan alla!

Ha en fin tisdag!
Kramar från Eva-Mari

Monika sa...

Visserligen är snö kall om man tar i den. Men jag upplever den ofta som ett varmt täcke :o) Det blir så inbäddat och fint. OCH ljust! :o)

Ha en fin dag gulliga vän!

Kram
Monika

Rosa i huset i vitt sa...

Här är det massor av snö ---jättesvårt på morgnarna när man kommer till jobbet och ska parkera bilen pga de plogar så dåligt i denna stad.
kram Rosa

Maria sa...

Vad kul att få se var du jobbar vännen! Det är ju där du tillbringar din arbetstid, så visst är det intressant!

Vi har också haft inbrott, så jag känner till konsekvenserna... förlust av ägodelar, skadegörelse, rädda barn och olustkänslor att komma hem till ett tomt hus. Numera har även vi både bevakning och larm. Det känns tryggare, men helt säker känner man ju sig inte. Hoppas iaf att ni slipper fler inbrottsproblem i framtiden!!!

Ta hand om dig nu rara Eva! Visst är det härligt med snö?! Det blir ju så mycket ljusare och finare! :)

Stor kram till dig!
Maria

Mormors Fint sa...

Skönt att känna sig lugn vid öppningen, känner igen mig lite grann:) Vår förskola ligger bakom skolan så den syns inte utifrån vägen, kollar också spår i snön när jag kommer och låser upp. Känns så skönt när jag kommit innanför dörren.
Vi har åkt stjärtlapp och det älskar ju barnen så lite roligt är det med snön i mitt jobb.
Ha det fint.
Kram/
Berit

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Jag är snönörd så jag vill ha massor med snö...men det behöver ju inte snöa hos dej !

Kramen finaste du

Gunillasljusglimtar sa...

..Tycker minsann det är trevliga bilder för oss! Ja jag tycker om att det kommer vitt från himlen,visst blir man lite lugnare då:) Sen behöver det INTE komma fler meter eller busa till det på vägarna! Har många domherrar här vid matbordet så än är det vinter,trallalalala...Kram Gunilla

Yvonne Blom sa...

Trevligt att du fått lite snö och att du ändå kan förlika dig med den. Jag njuter för fullt av vår snö. Ha det gott! Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Inte sjutton är vi finare än vi gillar lite utebilder från ditt jobb, jag gillar och titta på båtar, så det så. Orörd snö är fint, och bra och veta att inga tjyvar varit där.
Kramar/AM

A House With A View sa...

Jag tycker det är intressant att se lite av allt möjligt här inne, det bidrar till att göra det hela personligt. Så fortsätt att lägga ut det du känner för :)

Många kramar aka

Käranån sa...

Jag skulle också va lite rädd att komma först till en mörk arbetsplats och inte veta vad som kan vänta på en...tur med nysnö!! Det är din blogg och du lägger upp precis vilka bilder du vill, det gör att en blogg blir personlig!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag använder dom, hattarna. Ska ta hem alla jag har vid sommarstugan också, där slutar det oftast med att någon får ta båten och hämta min hatt.
Kramar/AM

Melody and M.E sa...

Just nu står en blåsfri dag högst upp på önskelistan!
Här har det blåst så länge nu att jag snart inte minns hur det känns att gå ut och gå utan isiga vindar!
Spåren här blåser igen på ett par minuter!
Kram M.E

G:a Affären sa...

Då använder vi snön på samma sätt! Jag kikar alltid efter stora tasspår, jag är mindre rädd för vargen än för en gigantisk hund som tillhör en familj som flyttat hit, tyvärr springer hunden lös och oftast utan kontroll.
Och jo då, det är intressant med annat än inredning också. Jag tror att du har en omväxlande arbetsplats.

Varm kram
Cia