fredag 31 januari 2014

Rosenskära

Det finns en blomma jag inte vill sakna i min trädgård och inte heller vid stugan. Det är den vackra rosenskäran. De ska ju helst förodlas men det är inget för mig eftersom jag inte hinner passa sådderna innan de torkat ut. Om man inte förodlar bör man så dem ganska tidigt i maj månad om de ska hinna ge en fin blomning. När jag börjar tänka på rosenskäran har nästan alltid fröpåsarna tagit slut i butiken. Lyckas jag få tag i en påse blir sådden så sen att blomningen inte kommer igång i tid. Men nu köpte jag en påse! Ska tejpa fast den i min kalender så jag inte glömmer.

Med detta vill jag önska er alla fina bloggvänner en riktigt fin vinterhelg! Sol verkar det inte bli men det är ljust av all snö. Imorgon startar februari månad.

Kram
Eva

20 kommentarer:

Yvonne Blom sa...

Jag tycker också mycket om rosenskära, härliga blommor som ger riklig blomning. Jag brukar dock vara som du, så sent. Vi får väl hoppas att vi kan få ner fröna i tid i år. Lycka till och ha själv en fin helg!
Kram

Maria sa...

Vad härligt att du har din fröpåse, nu håller vi tummen att det blir massor av fina blomster! Älskar verkligen färgerna på dina rosenskära, de är precis i min smak!!! Mina odlingsfärdigheter är det (också) lite si och så med. Jag köper gärna frön men glömmer att sätta ner dem vilket ofta resultera i paniksådd och sena (alt uteblivna) skördar! ;) Men intentionen finns alltid där och drömmen om grönskande och rikliga odlingar.

Tänk vad skönt vännen att det är fredag! Nu hoppas vi på en lång och trivsam ledighet! Njut ordentligt och ta väl hand om dig raraste Eva!!!

Kram♥ Maria

Solstrimmor sa...

Rosenskäran är en favorit för mig också! Den är så vacker och tålig och blommar snällt. Jag tänker förså och plantera ut i min nästan-egen-trädgård! Hoppas den trivs här också!
Ha en fin helg du också.
Kramar från Eva-Mari

Anneli sa...

Vacker och söt blomma som blommar utan så mycket skötsel, perfekt.
Det gillar jag.

Tänk att det redan är Februari i morgon...............fattar inte vart den trista och låååååånga Januari tog vägen.
Gott det.

Skön helg till dig min söta,
Kram Anneli

Rosa i huset i vitt sa...

Vackra blommor och skönt att vi går in Februari nu ...då går vi så sakta mot våren
ha en bra helg
kram Rosa

Annas röda stol sa...

Det gör du rätt i att tejpa fast den i almanackan ;)Finfin blomma som jag oxå brukar ha, ja trycker ner dem i krukor och det brukar bli bra ;) Ha nu en fin helg och de har lovat lite sol lördag och söndag...vi får se på måndag om det stämde. Kram Anna

"Hemmet är min vrå" sa...

Rosenskära är verkligen en fin sommarblomma ska också komma ihåg att köpa frön. Härligt nu att börja förbereda för våren o sommaren. Ha en härlig helg.,kram Mimmi

Hanna sa...

Jag vet faktiskt inte om den finns på Backaplan eftersom jag bor söder om stan var jag och handlade vid Kållered
Hälsningar
Hanna

Inger sa...

Lycka till med sådden, så småningom.
Kram

Monika sa...

Tack underbara Du för den fina kommentaren! Så fint den värmer! Känner precis samma. Du är en vän jag aldrig mött men ändå känner jag vänskapen så starkt. Du sprider sol och värme över mitt liv :o)

Rosenskära är också en av mina favoriter. Jag köper den som en färdig sommarplanta. Och den är faktiskt värd de pengarna. För den blir alltid så fin. Oftast väljer jag den rosa. Men vita är också jättefina. Ser på bilden att den verkar finnas i en mörkröd färg också. Men den har jag aldrig sett i handelsträdgården.

Så roligt att du också får ha barnbarn hos dej i helgen. I morgon på förmiddagen kommer mina två Gulljönsar :o)

LÄNGTAR! :o)

Ha de nu så fint tillsammans med den lille!

Kram
Monika

Monika sa...

Glömde skriva att allt som ligger i trälådan köpte jag också på loppisen. När jag sedan packade upp allt när jag kom hem, kom jag på att lägga det i lådan. Det var nästan som om det hörde ihop :o)

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Tack för tipset!
Fina blommor!
Jag är ju i början av av min blomster karriär;)
Kram Anette

Marie sa...

Åhhh vilken vacker blomma, jag kanske ska ge mig på att att så sådana i år!
Här VRÄKER det ner snö, så himla onödigt:(
Ha en fin helg vännen!
Kram♥

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så direkt ute gillar jag också, och helst något som kommer upp och växer till sig. Rosenskära och verbena har jag fått tips om via bloggar nu.
Kramar/AM

Äppelblom sa...

Rosenskära påminner mig om min barndom. Min Mamma ville alltid ha en sådan rabatt på sommaren och jag har några foton kvar när jag som liten står bredvid rabatten.
Må så gott och kram!

Gunillasljusglimtar sa...

Åh den tycker jag mycket om också! Kanske ska köpa en sån påse jag med!?Näe jag är ingen sån med gröna fingrar som min älskade mamma varminsann.Men det kanske kommer:)) Kraam Gunilla

Fröken Tindra sa...

De är vackra! Sådde så´na en gång för bra längesen men nu finns inte den rabatten mer och någon ny plats har jag inte nu. Hoppas att du kommer ihåg att få ner dina frön i tid!
Och du, jag har inte glömt ditt armband men det är så mycket annat i tankarna nu...
Symässa första helgen i mars förresten. Kan vara bra att anteckna. =0)
Kram!

Anonym sa...

Dessa underbara sommarblommor, önskar att jag hade haft plats att så dem inne... nu får det bli plantor från växthusen istället.
Kram Birgitta

Åke och Tanterna sa...

Hoppas det blir en riklig sådd. Här är det lite si och så med sådden. Har rabatter i söderläge och DET är inte lätt.

Hoppas Du får en fin söndag em och kväll.

Må gott

*KRAMAR om*

Home2tiny sa...

Tyvärr är jag född utan gröna fingrar o brukar ta död på det mesta i växtväg, men den här fina blomman kanske jag skulle våga mig på o så, hm. Ha en bra start på veckan. Kramisar Tina