lördag 24 januari 2015

Gubbar och barn

Så vackert det har snöat idag, det blev vitt överallt! Jag tog en promenad för att plocka in nytt blåbärsris till bordet, tur jag vet var jag ska leta annars hade jag inte hittat något. Det blev en långpromenad, det är så skönt när det inte blåser isvindar.
 
Finns det blåbärsris här, tro?
 
Ingen sol här idag.
 
 
På hemvägen blev det nästan regn, typiskt, så jag skyndade mig att göra två pyttesmå snögubbar. Stora gubbar hade det blivit om barnbarnen var här.
 
 
 
 
Mina snöbarn plockade jag fram, ett för varje barnbarn, men de får hänga i alkvistarna tills de små kommer hit - eller åker de ner i sin låda om snön försvinner (Idén har jag snott från AnnaMaria med bloggen ETT RÖTT MONOGRAM, hon är en härlig inspirationskälla, alltid lekfull och visar fantastiska bilder).
 
 

 
 
Mina snöbarn.
 
 

 
Nu är det dags att fira lördag kväll, får se om snön är kvar när vi vaknar imorgon!
 
Kram
Eva

7 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med en promenad ute i snön, här blev det promenad inne... Mat & Resmässa.
Kram Birgitta

Annika Christensen sa...

Vackert med snö. Tom här snöade idag men så sent att jag hann inte ta någon bilder när marken var täckt. Hoppas på några snöbilder imorgon.
Ja såg också de där små snögubbarna och det är så söta. Visst är det kul att blogga?
Ha en fortsatt skön helg.
Annika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fina små mössor du hade till snögubbarna, och jättefint och hänga snöbarnen i kvistar. Passade Hugo en sväng igår, han har börjat gå nu så det är mer än full fart.
Ha en fin söndag och vecka
Kramar/AM

G:a Affären sa...

Och du är också lekfull! De små gubbarna är så söta med pliriga ögon och mössa.
De där snöbarnen hänger så bra där, kanske något för påsken också. Men då är väl snön borta...
Önskar dig en fin söndag!
Kramar /Cia

Maria sa...

Så härligt att ni också får njuta lite av snön (även om jag vet att du gillar när det är snöfritt)!

Har aldrig tidigare sett eller hör talas om snöbarn... men fina är dem!!! Har besökt den nämnda bloggen och instämmer, oj så mycket inspiration det fanns där!

Hoppas att du har fått njuta av söndagen och att du får en fortsatt skön kväll! Tack snälla Eva för dina ord inne hos mig, de värmer!!!

Stor kram♥ Maria

Yvonne Blom sa...

Vilka rara små snögubbar du gjort! Ibland får man inspiration att göra det lite ovanliga. Jag gjorde en snölykta idag, perfekt kramsnö. Den har lyst så fint under kvällen. Snöbarnen är fina, ska kolla in på hennes blogg.
Kram

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

Vilka söta snöbarn! Har du köpt dem i år eller är de gamla?
Kul med de söta snögubbarna! Gulligt att de fick varsin mössa!

Här uppe i norr och vid kusten så har vi inte så mycket snö i år. Vissa år har jag fått plumsa mig fram i skogen med snön upp till höften och fått gräva fram riset redan i december. I år kan jag med lätthet plocka både lingonris och blåbärsris utan problem alls.

Ha en fin kväll!
Kram Maria