onsdag 28 januari 2015

Sticka är kul


All snön har regnat bort, glädjen över det vackra vintervädret blev kort! Men igår var det våraning i luften, fåglarna låter annorlunda och solen visade sig. Idag är det mulet och grått.

På kvällarna sitter jag i soffan och stickar till Julias Skrållan-docka. Så roligt det är och så fort det går. Hoppas Julia blir glad och hoppas att jag vågar lägga ut en bild när det är klart. Här är en bild från nätet, den visar Baby born men jag gör en större storlek som passar Skrållan.


Bilden från Järbo Garn.

Förutom att sticka är det bara jobb nu. Tröttande.

Ha det fint, mina vänner!

Kram
Eva

17 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Det är så roligt att sticka och sy dockkläder! Det har blivit åtskilliga utstyrslar genom åren. Men nu är minsta barnbarnsflickan 10 år och fler lär det inte bli. Småpojkarna struntar i dockor, jag har försökt.

Håll näsan ovan jobbytan!
Kramar från Eva-Mari

nattugglan sa...

ÅHH så fint o visst vågar du lägga ut en bild, för så dåligt blir det inte!!! Ja visst bor vi i ett vackert platt landskap, inte som där dottern bor i Docksta där det är berg vart man än vänder sej.. jag är liiiite avis, haha.. Men här ser du ju långt så det är ingen som våga gömma sej.. haha..Kram

Gunillasljusglimtar sa...

Ja vädret ja'..skit att det bara blaskar o plaskar:(..Vill allt ha lite vinter till annars vet man inte vad det blir för väder mot våren! Ja du är duktig du som stickar!! Jag stickade nog ihjäl mig på mina pulsvärmare i fjol:) Hahaha...Kram på dig ♥ Gunilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Såklart du ska visa när du stickat klart, jag tror det blir jättefint. Och fåglarna kvittrar och har redan börjat kolla i holkarna, måste vara rekordtidigt.
Kramar/AM

Yvonne Blom sa...

Lyckliga du som har Julias docka att sticka till. Jag gillar också att sticka och det roligaste är att göra mindre saker som fort blir färdiga. Jag har inte så stort tålamod. Du får säkert till fina Skrållankläder.
Ha det fint! Kram

Elzie sa...

Här är det också bara jobb, känns det som. Fick hoppa in heldag idag puh! Men vi har nog fått tag i en ny bil och det känns ju bra. Förutom att den ska betalas också, haha.
Stickar jag också, men betydligt större bitar, nämligen en kofta till mig själv.
Ha det så gott.
Kram Elzie

underbarahem sa...

Så kul det låter, men här blir det inga dockkläder. Millian och Milton vill inte ha dockkläder, saknar det lite grann... vi får köra traktor i stället. Du måste lägga ut en bild så vi får se resultatet.
Kram Birgitta

Loppisälskare sa...

Så roligt det vore att sticka dockkläder! Har tre pojkar, så det blev inte några dockor där inte. Får vänta på att det ska bli barnbarn. Nu är det lättstickade tossor som gäller.
/ RosMarie

Annika Christensen sa...

Så fint! Önskade att jag kunde sticka men det är det där med de svåra maskorna som inte går så bra för mig.
Aviga heter dem visst.
Ja det är tröttande med mycket jobb.
Jag har just nu också mycket jobb vilket är lite ovanligt i januari.
Men som frilans får man vara glad åt det och det är jag. Jag gillar verkligen mitt jobb.
Ha det gott
Annika

Maria sa...

Åh, jag tror säkert att det kommer att bli jättefint! Vilken tur att du har lite rolig och avkopplande stickning att ägna dig åt nu när det är så mycket på jobbet! Fördelen med att sticka små plagg är ju, precis som du skriver, att det går snabbt att få dem färdiga. Jag har flera handarbeten som jag alternerar emellan.... emellertid ligger de flesta (orörda) i korgen just nu!

Idag har vi snöblandat regn här... är lite avis på sonen som är uppe i Kilsbergen och åker slalom med skolan. Där är det "riktig" vinter!

Tack för din ord inne hos mig vännen!
Fortsätt att vara rädd om dig och försök att inte stressa för mycket på jobbet!

Stor kram♥ Mariafianathome sa...

Vilken trevlig blogg du har. Sticka önskade jag att jag hade ro till. Är så mycket vackert man kan skapa med stickning.
Ha en bra dag
kramelikram
Fia

Här är gudagott att vara ! sa...

Här har vi snö så det räcker och blir över! Vid fågelhuset trängs alla småfåglar för att få sej ett skrovmål så att dom klarar kylan.
Det är kul att ha små projekt som man klara av att göra färdigt.
Julia kommer alldeles säkert att bli överlycklig när Skrållan får dom nya kläderna !
Önskar dej extra energi till den tunga arbetsveckan, och en mysig helg!
Kram / Anneli

Annas röda stol sa...

Så fint det kommer att bli. Du får visa upp dockan med kläder när du är klar. Ha det gott. Här är det värsta snövädret. Kram Anna

Black Iris sa...

För många år sedan stickade jag också en del. Nu har jag inhandlat gult baby-garn och ska ge mig på en sommarklänning till lilla Edda. Håll tummarna för att jag lyckas. :)

Kram Maidi

Melody and M.E sa...

Precis den där modellen har jag stickat en gång,
men det var några år sedan och flickan som fick den har slutat leka med dockor för länge sedan.
Jag tycker barn slutar leka med leksaker alldeles för tidigt idag! Det är mest dator och spel som gäller!
Önskar dig en trevlig helg!
kram M.E

Inger sa...

Men oj så länge sedan jag stickade, tror inte jag kan längre pga artros.
Trevlig helg och kram!

underbarahem sa...

Hejsan! Du skrev nyss en kommentar på min blogg, men den bara försvann när jag skulle kommentera den. Vet inte vad som hände, hoppas att du skriver igen.
Kram Birgitta