lördag 14 mars 2015

Förberett för sommaren

Det har ju varit bokrea men någon butik har jag inte besökt. Däremot har jag köpt några pocketböcker från Adlibris. Lättlästa böcker i travar vill jag ha när jag kopplar av på stugans altan i sommar. Eller i fåtöljen om det eventuellt skulle regna någon dag.
 
 

 
Om jag samlar på något så är det böcker, vackra böcker njuter jag av, att bläddra och titta på vackra bilder ger glädje, finns det dessutom fin text är det ett stort plus. Jag köper en del böcker från Votum förlag, de har vackra böcker som jag tycker om. En reabok från Votum blev det plus två stycken till ordinarie pris. Ofta handlar böckerna jag köper om sånt man kan äta ....
 
 
 
 
Idag har jag hunnit med lite trädgårdspyssel, samlat kvistar och skräp och börjat klippa ner perennerna. Jag trivs med denna tiden innan allt har exploderat, tycker nästan lika mycket om förvåren som jag tycker om hösten. Några projekt blir det nog inte i år, mest funderar jag på vad jag ska göra med trädgården nästa år när jag har lite mer fritid - om allt går som planerat med jobbet.
Tvätten fick torka utomhus idag, härligt.
 
Nu kvällsvila i soffan och imorgon hälsar jag på mamma.
Ha en fin kväll, alla vänner!
 
Kram
Eva

13 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Att ha en trave böcker på lut är ren rikedom för mig! Numera lånar jag mesta delen från bibblan, och Fågelburen, Barnmorskan från Hope River och Kristina Sandströms första bok har jag läst. Lyckliga du, sommaren är räddad;)

Så härligt med tvätt som får torka på streck utomhus... ett riktigt vårtecken! Idag fikade jag på balkongen för första gången, det var riktigt varmt. Tror det blir ett bra alternativ till trädgård för en vars händer bara blir trassligare för varje år...

Önskar dig en fin dag med mamma!
Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har också övergått till pocket, bra hög du hade där. Och vilken helg vi fick, fast det känns i ryggen idag att det var utearbete igår.
Ha en skön söndag
Kramar/AM

Yvonne Blom sa...

Visst är det härligt när man bara dras ut i trädgården av solen och lusten att börja plocka i fjolårsgräset. Bästa tiden på året. Känns som att man har hela sommaren och allt arbete framför sig att göra i lugna takt. Men plötsligt blir det fart, dagarna ramlar över en... Men njut nu i början och projektera bara lite,lite i värsta fall. Njut av den kommande sommaren och dina längtande böcker!
Kramisar min vän

Anonym sa...

Här har det varit lite utejobb även varit och hälsat på de små barnbarnen.
Det är så mysigt när man ser dem bland alla djuren på gården...
Kram Birgitta

Melody and M.E sa...

Tack för tipset om Votum förlag. Aldrig handlat några böcker därifrån, så det ska bli intressant och se om jag hittar några fynd.
Älskar också böcker och visst måste man ha en trave till sommarens lata dagar.
Kram M.E

Fröken Tindra sa...

Böcker är väldigt roligt! Skulle kunna köpa hur många som helst tror jag. Men det är ju bra att undvika för de tar plats...
Här har också grejats i trädgården. Klippt äppleträden bl.a.
Ha en fin vecka!
Kram!

Äppelblom sa...

Så roligt att du också mindes låtarna. Det är skönt gung i dom och de var härliga att dansa till. Kanske man kan ha "pensionärsgympa" till dom också - ska testa. ;))
Jag gör också lite trädgårdspyssel varje dag. Lightmodellen - förtar mig absolut inte.
Önskar dig en fin vårvecka!
Kram Inga

Maria sa...

Åh tack för tipset om Votum... ska kika in där omedelbums! :) Visst är det härligt att ha en hög med trivsamma böcker att ta till när läslusten faller in! Kan riktigt se hur du sitter på trappen till din stuga och läser.

Jag gillar också "förvåren"... den andas nytt på något sätt! ...och mer tid nästa sommar, blir lite nyfiken (såklart), kanske att du berättar framöver?! ;)

Hoppas att din helg har varit fin och trivsam!

Stor kram♥ till fina dig!
Maria

G:a Affären sa...

Kikade in hos Votum och de har verkligen fina böcker. Och så såg jag "gården på fjället", en bok som berör mig då jag känner familjen i Lillhärjeåbygget. Jag hade med den boken i ett inlägg på bloggen för något år sedan.
Skönt att du varit ute i trädgården och att kommande projekt får vänta. Det låter bra med lite mindre jobb och mer fritid!

Ha en fin start på veckan!
Kramar /Cia

Inger sa...

Böcker kan man inte vara utan.
Kram

Annas röda stol sa...

Ja böcker det vill man omge sig med :) Tack för tipset och en fin vecka till dig. Kram Anna

Gunillasljusglimtar sa...

Underbart att hänga tvätten ute! Ej börjat än men när som nu! Hahaha,jag var på bokrean o köpte matböcker.In med dom i mitt 'lagerskåp' tyckte att gubben ej ska se det,får nog plocka fram o plåta dom o visa på bloggen! Gubben har en kokerska på sitt jobb så hon skulle på nån mässa snart o kolla efter ramslök till oss! Var ju bra mot sork står det,hahahaha Kram Gunilla

Annika Christensen sa...

Ohh torkat tvätt ute! Det är vår.
Jag håller med dig jag gillar också den där tiden innan allt sätter full fart och jag älskar hösten.
Tack för din fina kommentar i förra inlägget. Kul att du gillar min trädgård.
Den är inte perfekt men det finns en särskild känsla i den.
Ha det skönt i lässoffan.
Annika