söndag 22 mars 2015

Som vanligt


 
Som vanligt blev det mer jobb än som var tänkt så jag har inte hunnit allt jag planerat. Idag planterade jag om mina pelargoner och som vanligt hade jag inte jord så det räckte - och jag som hade tänkt bli klar med omplanteringen idag.

Stark vind och isande kyla har det varit hela helgen så mössa, halsduk och vantar åkte på igen. En trädgårdsinspektion hann jag med och mina julrosor blommar fint och till min glädje finns det små plantor från förra årets frön, hoppas de små liven klarar sig.


Julros och krokus
 
I en rabatt vid husväggen slår snart de blå hyacinterna ut, de är sparade från någon jul, vet inte när för det var längesen jag hade blå hyacinter, tål inte doften. Jag tror faktiskt att de blå är mer livskraftiga än rosa och vita hyacinter, som kommer tillbaka  lite mer sparsamt.
 

Blå hyacinter från julgrupp för längesen.
 
Imorgon är det ny vecka och som vanligt på söndagskvällen ska jag måla naglarna.
 
Ha det fint, kära vänner!
 
Kram
Eva

11 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Målar du naglarna, det är ju så fint. Jag får ju inte ha det i jobbet, men på tårna går det bra...haha. Typiskt det där med jord, det känner jag igen. Och jag ser att vårblommorna ligger före nere på västsidan, fint.
Ha en bra vecka
Stor kram/AM

Fröken Tindra sa...

Ja, vad göra med det där jobbet?! Jag har precis släpp mina lediga dagar. Kände att jag ändå inte kunde koppla av. Skall använda dem och en dag till i veckan för att bli klar med ett projekt jag haft hängande över mig i åratal men inte haft någon större chans att ägna mig åt. Och jag skall få jobba hemifrån i den mån det går! Väldigt skönt! Det var ett villkor för att jag skulle släppa mina lediga dagar... Och så skall jag ta en extra vecka ledigt i sommar är tanken.
Har inte alls fått gjort det jag tänkt i helgen. Är för splittrad i huvudet på något sätt. Men, men, ny vecka, nya tag. Eller hur?!
Hoppas naglarna blev fina!
Var rädd om dig!
Kram!

Yvonne Blom sa...

Kan vara bra att ha lite "Som vanligt"-uppgifter att göra. Skapar rytm i vår tillvaro, även om en del saker som återkommer ofta kan vara mindre roliga som att ta hand om vissa vardagliga rutiner. Det är härligt att se när våra med mer eller mindre möda planterade växter ger blom. Hoppas att vi snart får varmare väder.
Ha en fin vecka! Kram

Maria sa...

Åh att måla naglarna är en trivsam syssla, det brukar jag med göra! Min erfarenhet är också att de blåa hyacinterna, i likhet med lupiner, är dominanta och därför tar över växtligheten.

Så vacker din bild på julrosen och krokusen är... gillar massor!

Här blåser det också kyligt och det ömsom regnar och småhaglar... så vårkänslorna har tagit lite paus.

Hoppas att veckan har startat mjukt och fint och att du har chans att ta igen lite av din förlorade ledighet!

Stor kram♥ rara vän!
Var rädd om dig!
Maria

Annas röda stol sa...

Hoppas din vecka startade bra:) Underbara blomsterbilder!! Ha det gott. Kram Anna

Gunillasljusglimtar sa...

Åh så mysigt det lät att du målar naglarna varje söndag:)Hoppas det lugnar ner sig lite på jobbet snart fina Eva♥ Ja sola lite innan är bättre än att bränna sig! Visst är han rar gubben:) Kram på dig...fina bilder! Kram Gunilla

Melody and M.E sa...

Så fin din julros är! Mina har av någon oförklarlig anledning inte blommat i år, bladen är stora och ser nästan ut som de är brännskadade!
Mina blå hyacinter in till husväggen blommar dock för fullt!
Här har vi haft regn idag, men nu kom solen och jag längtar ut direkt!
Kram M.E

Maria i huset mellan skogen och sjön sa...

Vilka härliga vårbilder! Hyacinter har jag också i rabatten. Sparade från någon jul.Men än dröjer det nog ett bra tag innan vi ser några vårblommor hos oss!

Köpa böcker på nätet är otroligt praktiskt! Billigt är det också! Jag har just köpt både till mig själv och några som ska bli presenter!

Rullgardinen som du såg hos mig tycker jag absolut att du ska ta efter till stugans fönster!

Det enda lite trixiga är spetsens placering.
Jag ville ha spetsen i nedre delen av själva gardinkappan.
Därför klippte jag av lakanet så långt som själva kappan plus sömsmån skulle vara när den var upprullad. Sedan skarvade jag på den delen som är nedanför spetsen. Alltså den delen som man ska rulla ut.
Hoppas du förstår hur jag menar!
:)
Har du flera gamla lakan så tycker jag det är en superbra idé att göra gammaldags gardiner!

Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Maria

Annes vita rum sa...

Aåå längesedan jag hördes av så jag kikar in och önskar dig en fortsatt fin vecka... kramiz

Rost och rädisor sa...

Fint med hyacinter på gång. Tål inte heller doften, men utomhus är de ju perfekta.
Allt gott
Anette

G:a Affären sa...

Min enda pelargon borde också få ny jord men det har ännu inte blivit av.
Jag kommer ihåg att jag satte ut lökar från en julgrupp men undrar nu var hyancinterna är, kanske sorken smaskat på dem.
Måla naglarna är lite trivsamt, förstår att du gör dig fin inför en jobbvecka.

Kramar /Cia