fredag 18 mars 2016

Snöklockor, vårväder och älskad dotter

 
Snöklockor och snödroppar har vi i mängder i trädgården. Men jag vill ha ännu flera! Så snart de blommat ut ska jag dela varenda tuva, då får de nya små lökarna en chans att utvecklas. Jag är så förtjust i dessa första vårblommor och plockar in buketter och njuter av den milda doften och de fina blommorna.
En stor bukett snöklockor överlämnade vi till dottern idag.
 
 
Snöklockor
 
 
 För 31,5 år sedan togs bilden nedan, en liten dotter, 6 månader gammal och så glad och ljuvlig.
 
 
18 september 1984
 
Idag fyller hon 32 år och vi har varit på födelsedagskalas. En älskad dotter som har gett oss så mycket glädje under alla år. Hon har som småbarnsmamma kämpat med heltidsjobb och husrenovering med en man som varit bortrest i jobbet mycket, men hon har bestämt sig och hon har klarat det. Och på sensommaren ger hon oss ännu ett barnbarn.
 
 
18 mars 2016
 
 
Ett trevligt kalas där hennes man fixat god mat och dessert och vi fick träffa alla barnbarnen. När jag har mina kära runt mig är jag som lyckligast.
 
Nu är jag trött och det är läggdags. Jag önskar er alla bloggvänner en härlig vårhelg!
 
Kram
Eva

16 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Våra barn är vår största rikedom. När vi sedan får njuta av barnbarnen är det vår livsbonus. Och nu ska du få ännu fler att njuta av! Vilken lycka, grattis!
Snödropparna de underbara, ett lågmält vårtecken som när de väl fått fäste, kan föröka sig hur mycket som helst. Minns ett gammalt hus vars trädgård var täckt av stora ruggar! Så glad du måste vara över att se att dina trivs! Att dela dem för att skynda på processen är nog klokt.

Önskar dig en fortsatt fin helg.
Kramar från Eva-Mari

Gunillasljusglimtar sa...

Jaa så fin dotter! visst är man glad åt sina barn o barnbarn ♥ Ska allt träffa 4 av våra nästa vecka. Även mysa med sonen ♥ Det behövs verkligen. Snöklockor har jag aldrig sett? Såå fina dom var Eva Kramar Gunilla ♥

Erikslundsliv sa...

Så fin dotter du har! Nog är de en sann källa till glädje våra barn. Man gläds med dem och tröstar när de är ledsna och alltid är man lika stolt över dem. Vad gjorde man utan sina barn, nog vore det bra tomt utan...
Ha en fin kväll!
Kram, Ann

A House With A View sa...

Så härligt med barnbarn, jag börjar längta lite efter det, gissar dock att det dröjer ett tag till :)

Stort grattis till din dotter på födelsedagen! Hipp hipp hurraaaa!

kramizar aka

Annika sa...

Grattis i efterskott till dottern. Min son fyllde år igår. 12 år. och innan man vet ordet av är de utflugna. Vacker och duktig dotter du har. Kram Annika

skapa och inreda sa...

Precis som du så blir jag lika glad varje år som snödropparna tittar upp och talar om att våren är på väg.
När jag arbetade som förskollärare berättade jag varje år den här sagan för alla barnen på min avdelning. Kanske du har hör den om inte så för den vidare till dina barnbarn :)

För mycket länge sedan när världen var ny och alla djur, alla fåglar, alla träd och alla blommor skapades och fick sina vackra färger kom en kylig kväll den allra första snöflingan nersinglandes. Eftersom snöflingan inte varit där när alla andra fått sina färger var den genomskinlig och färglös. Snön var ledsen för att den var osynlig. Ingen skulle kunna se den och ha glädje av den. Så snön gick till Moder Jord och frågade om det fanns någon färg kvar men det fanns det inte; blommorna hade fått de sista färgerna. Men kanske kunde snön be att få låna lite färg av någon av blommorna?

Snön gav sig lättad till sinnes iväg för att leta reda på en blomma som ville dela med sig av sin färg. Den fick se en blomma som lyste gul vid vägkanten och gick fram till blomman och frågade:
"Ursäkta, skulle jag kunna få lite av din solgula färg eftersom jag inte har någon färg?"
"Absolut inte" svarade maskrosen. "Jag vill behålla all solgul färg själv. om jag ger bort av den kanske jag inte märks lika mycket och så får jag kanske inte den värme jag behöver för att växa. Jag är upptagen med att fånga solstrålar. Flytta på dig nu du skuggar solen."

Snön gav sig nedtyngd av därifrån och efter en stund mötte den en blå blomma. Den bad artigt om färg men även denna nekade snön och såg skräckslagen ut av blotta tanken:
"Aldrig att jag skulle dela färg med en så kylig typ som du" sa blomman. "Jag är vårens blå skogsmatta. Om du bar min blåa ton kunde vi förväxlas och det går inte för sig sa blomman och Snön fick svepa vidare.

Den tappade nästan andan när den fick se en jättefin rosa blomma. Den kröp fram till blomman och frågade : "Skulle jag kunna få lite lite av din färg för jag har ingen" men rosen sa "Ge dig iväg du kyler ner mina vackra blad."

Vid det här laget var snön så förtvivlad att den hade tårar i ögonen. Det verkade som om ingen ville hjälpa den. Snön hade så gott som givit upp hoppet när den fick syn på en oansenlig blomma med nedböjt huvud som den inte hade lagt märke till förut. Snön närmade sig försiktigt den lilla vita blomman och när den frågat om hon kunde tänka sig att dela med sig av lite färg nickade hon fort och svarade med tunn röst:
"Ja, det är klart att jag hjälper dig".
"Vill du verkligen hjälpa mig?" utropade snön förvånat.
"Ja" svarade snödroppen. "Du ska få av min lysande vita färg så att du också blir vit och när du faller kommer allt att bli insvept i skimrande vitt." Så Snödroppen gnuggade sina blad mot snön som genast blev vit.

"Du är min bästa vän" sa snön till snödroppen. "Varje år när vintern fortfarande håller jorden i ett fast grepp ska jag se till att dina blommor är de första som slår ut. Varken frosten eller nordanvinden kommer att skada dina fina blommor. Ingen blomma ska blomma före dig!" Snön var väldigt tacksam.

Därför är snön så snäll mot snödroppen och låter den blomma i sin famn och om du tittar noga på snödroppen kan du se några gröna repor där hon skrubbade av den vita färgen och gav till snön. Och även om snön ser vit ut, håll upp lite av den mot ljuset så ser du att den fortfarande har kvar lite av sin genomskinlighet. Bara ytterst lite vitt behövdes för att göra snön synlig.

När jag berättat färdigt så öppnar jag min hand och visar barnen den lilla snödroppen som ligger där :)

Kram
Annika

Jenny sa...

Grattis i efterskott till din fina dotter!

Kram Jenny

Helena sa...

Så fint med snödropparna och med det fina att ha barn och barnbarn.
Jo, på frågan om ansjovisröran så är det bäst att lägga på den när ägget svalnat. :-)
Kram och fin kväll!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till din duktiga vackra dotter,
lite i efterskott.
Vet precis vad du menar när du skriver
att då är jag som lyckligast, stor lycka
när man träffas.
Varm kram/AM

Annika Christensen sa...

Tänk vad åren går fort.
Härligt med snöklockor jag försöker också göra som du så de skall föröka sig.
Funkar även på snödroppar.
Allt gott
Annika

Yvonne Blom sa...

Det är verkligen härligt när de kämpande snödropparna tar sig upp genom frusen jord i kylan. Nu står de i full blom när snön har försvunnit. Några snöklockor har jag inte men måste nog skaffa för de är så söta.
Men så svårt det är att förstå hur tiden gått! Nyss var våra älsklingar små och goa och nu är de fina vuxna människor med egna små raringar. Ofattbart!
Ha det riktigt fint i väntan på påsken och ledighet!
Kram

Anonym sa...

Det får bli ett försenat grattis till dottern, tänk vad tiden går. Visst är det underbart med nära och kära runt omkring en.
Ha en bra Påsk Helg!
Kram Birgitta

Mycket annat & lite betong sa...

Visst är det vackert när vårblommorna breder ut sig i trädgården! Det måste vara roligt att ha så mycket att man kan plocka in.
Och ännu ett barnbarn på väg, så kul! Grattis!
Boken Skillnadens Trädgård är säkert bra. Har läst lite om henne i Land.

Kram och Glad Påsk!
Agneta

Fröken Tindra sa...

Hoppas att du får njuta extra mycket av din fina familj nu i påsk.
Grattis i efterskott till dottern!
Underbara snödroppar. Såg att även mina gått i blom nu. Härligt!
Ha en riktigt Glad Påsk!

Inger sa...

Livets glädjeämnen, barn, barnbarn och vårblomster.
Glad Påsk!

Blommiga Rutan sa...

Vilken fin dotter du har. Född samma år som vår yngsta dotter, Karolina. Ja, så är det verkligen, man är som allra lyckligast tillsammans med sina kära. Så roligt med ett litet barnbarn till! Så fantastiskt det är, och så lycklig och tacksam man är över att få vara med om detta.
Önskar en skön påsk till dig
Kramar Anncathrine