söndag 24 april 2011

Underbaraste påskhelg!

Vi har haft en helt perfekt påsk i paradiset! Lilla Julia kom inte för hennes mor o far ville vara hemma i lugn och ro, hon är ju bara en vecka gammal. Men dotter och svärson kom på långfredag och vi har skrattat, ätit, druckit och umgåtts hela helgen, det har varit så underbart. När de kom hade de presenter med till oss för vi har hjälpt till med renoveringen av deras bostad. Maken fick en flaska god wiskey och jag fick......
Vilken lycka, jag ville börja sy min Tilda genast men jag har lovat mig själv att jag ska bli mer strukturerad så jag måste göra klart mormorsfilten innan jag börjar med något annat. Alla rutor är klara och här ser ni några och ni ser alla trådar som ska fästas.

Och tro det om ni vill - men jag har fäst varenda tråd nu (åh, så tråkigt det var!) så nu ska jag virka ihop rutorna. Men jag tror jag börjar med Tilda innan filten är klar, fniss!

Till påsk pyntar jag inte särskilt mycket men ni måste se min påskkäring som jag älskar och hon måste upp varje år.

Det har varit sommarväder hela helgen och vi har tillbringat all tid utomhus och njutit av fågelsång och sol. Och träffat många "sommarvänner" som kommit förbi hos oss, alla är så glada och förnöjda nu när det är fint väder efter den långa vintern.
Dottern tycker liksom jag om att pyssla så symaskinen kom fram och hon sydde gardiner och lite pyssel ur Tildaböckerna och vi kände oss väldigt kreativa och tillfreds när det ena efter det andra växte fram. Svärsonen tog hand om matlagningen, han är en fantastisk kock, det bara strömmar godsaker ur hans händer! Det är en lycka att jag fått denna svärson eftersom jag inte tycker om att laga mat!
Den som haft lite motgångar är maken, han var ute på fisketur och fick motorhaveri så han fick ringa Sjöräddningssällskapet för att bli bärgad hem. Men vädret var fint och havet lugnt och felet kommer att avhjälpas, det kunde varit mycket värre.
Käraste dotter o svärson på vårpromenad
Påskaftonskväll gick vi till påskelden och det var en härlig kväll, så ljust och stilla och varmt. Och jag kommer inte ihåg att det vait så mycket folk vid elden tidigare. Det var så mysigt och alla var så glada!

Ja, vilken underbar påsk, inte så mycket händelser men så mycket glädje och värme! Tack mina nära och kära för allt!

Och ni fina vänner här, er kommer jag att titta in hos efterhand nu efter påsk, har saknat er lite och funderat på hur ni haft det men ibland finns det inte tid eller lust för datorn.

Ha det riktigt fint mina vänner!
Kram
Eva

9 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Hahaha guud vilken söt påskkärring! Har du sytt den??
Men va kul att få en Tilda...Då har du lite o pyssla med sen...Kramis Gunilla

barbrok sa...

Vilken häftig påskkärring, vill också ha!! Anar en bedårande utsikt utanför fönstret där hon hänger!
Kram
Barbro

Lilla Brödhult sa...

Vilket härligt väder vi har helt underbart. Skönt med en svärson som lagar maten. Häftig påskkärring du har i fönstret.
Ha en go tisdag kram Helene

skifferhuset sa...

Så mysigt ni har haft det! Å din påskkärring den gillade jag skarpt! Så du virkar oxå mormors rutor, jag har påbörjat men jag har nog inte din struktur om att göra färdigt.... *ler* utan påbörjat en stickad filt på tvären å den var rolig att göra! Ha det skönt med nära å kära! Kram Iréne

Maria sa...

Vilken rar liten påskagumma... har en gumma som likar henne, en utan kvast! :)

Så söta mormorsrutor, hoppas att vi får se det färdiga resultatet sedan! :)

Ha det gott, hoppas att du får njuta av det vackra vädret!
KRAMAR♥ Maria

Inger sa...

Hej Eva!
Kul att du gillar mina bilder, det värmer:)
Ha det bra!

Hemma hos Märtha sa...

Mysigt att spendera påsken med de sina!! Filten kommer att bli jättefin....vilka härliga färger ihop!!
Kram
Anne-Lie

Birgitta sa...

Visst har påsken varit helt underbar och tänk att du har fått ditt efterlängtade barnbarn, vilken härlig upplevelse, verkligen grattis.

Tack så mycket för din fina award till mej, uppskattar det även om jag inte skickar dessa vidare.

Ha en fortsatt skön vecka med en varm sista april, kramar Birgitta

Fru C sa...

Jag hann aldrig riktigt med påsken...en del påskpynt kom som vanligt aldrig fram ;(

Nu är det sköna valborgshelgen som gäller....trevlig valborg på dig//