söndag 18 september 2011

Hemma igen

Det har varit en trevlig helg trots att vädret inte varit så fint. Vi blev hämtade med en liten buss och styrde kosan söderut. Efter ett fikastopp hamnade vi i Landskrona där vi checkade in på Hotel Öresund, sen var det färja över till Ven. Vi hyrde cyklar och for runt på ön, lite regn och ganska mycket blåst men trevligt hade vi.
Jösse så många cyklar det fanns, och det var många vi mötte på vägarna. Undrar hur det är på sommaren? Hittade en butik som sålde getost och vi köpte några olika sorter, gott.
På kvällen åt vi middag på hotellet, till förrätt en helt gudomlig kantarellsoppa, huvudrätten var lammytterfilé som bara smälte i munnen. Desserten blev en jordgubbspanacotta som var lite smaklös.

Lammytterfilé
Vi hade en egen vinprovning där vi provade tre portugisiska viner och jag vann! Vi brukar alltid ha vinprovning på våra sammankomster, det är en kul grej.
På hemvägen idag var vi på outlet i Höganäs, blev inte mycket shopping men på Lager 157 köpte jag en jacka och ett par byxor till Julia.  Det regnade väldigt mycket på hemvägen så vi var inte så shoppingsugna utan det blev raka vägen hem.
Det var en fin helg med vännerna och nu ska jag bara jobba fyra dagar sen är det ytterligare en resa.
Ha det fint alla vänner!
Kram
Eva

17 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en ljuvlig helg, trots regnet... Men borta bra men hemma bäst;)

Önskar dig en härlig start på veckan/annie

Bente`s Hobbyrom sa...

Så herlig tur du har vært på :O) Stoff og Stil er en utrolig bra butikk , har en her også 20 min. unna der jeg bor . Der kan du få masse kreative ideer . Klem fra Bente :O)

Maria sa...

Så mysigt det lät med ett besök på Ven!!! Min mamma var där för ett par år sedan... hon blev fullständigt förälskad i ön!!!

Att få äta gott och umgås med fina vänner, vilken livskvalitet!!!

Ha en fin vecka!!!
Kram♥ Maria

Solstrimmor sa...

Den hemliga utflykten lät riktigt mysig! Synd på vädret... men vad gör det när man har kul med goda vänner!

Kram Eva-Mari

Vintage House sa...

Hej
Det låter som en toppen resa:)
ha en fin fin måndag
kram
sandra

Gunillasljusglimtar sa...

Du det lät trevligt det med du...Åsså har du en resa till att se fram emot?? Härligt! Hahaha nä strumporna blev kvar,men visst var dom fina! Ja nu lever man på denna helgen ett bra tag! Ha det gott du kram Gunilla

Fru C sa...

Mums.....ser inte dumt ut den där filén.

Ni verkar iaf haft lite tur med vädret, vilket ju är tur om man ska cykla på ven.

Kram//

Elsa och Helena sa...

Så trevligt du har haft, en av mina drömmar är att besöka Ven och cykla runt ön:) Ha det så mysigt på näste resa också!
KRAM Helena

Uttan sa...

Låter fantastiskt. Ja man måste skynda sig att njuta av hösten innan det blir för kallt.
I helgen var det ju så fint väder också.

Kram!

skifferhuset sa...

Å vad trevlig ni har haft det! Till Ven skulle jag vilja komma, låter så avslappnat där! Konstigt fenomen det där när man får barnbarn, då handlar man åt dom i stället, men det är ju så kul! Och så ger du dig av igen, förfärligt mycket resande nu ;)! Ha det såååå kul på nästa resa, vännen! Kram Iréne

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad mysigt ni verkar ha haft det! Jag tycker att just sådana resor där man får uppleva saker är bäst. Att ligga på en strand kan nog vara mysigt (i en dag med sedan skulle jag ledsna!). Spännande att se vart du styr kosan härnäst... ;0)

Kram/ Anna

Gunillasljusglimtar sa...

Hej Eva! Han skulle mer än gärna städa åt dej!hihihi...Nää sjuttan det är inte så att jag haft ångest under tiden precis MEN när det virvlar runt överallt DÅ känns det ej bra..(gubben är en riktigt städtant ska du veta) Ha det gött vännen Kramis Gunilla

Black Iris sa...

Vilken härlig utflykt du varit på. Oj vad jag blev sugen på getost nu. Getost på ett kex toppat med hjortronmarmelad. Mums..

Kram Maidi

Hemma hos Märtha sa...

Synd att det regnade! Maten ser väääääldigt god ut!
kram
Anne-Lie

Källeboda lantliv sa...

så mysigt du haft det ..kram jeanette.kallebodalantliv

C h a r m i g t L a n t l i g t sa...

Hejsan!

Låter som att du haft en fantastisk helg med getost lamm och massa gott.

Ha det gott!
Kram på dig

Gunillasljusglimtar sa...

Haha Eva tror inte ett dugg på att dDU behöver lyfta maggen för att få igen byxerna...Du jag hoppas det kommer på platss i helgen annars blir jag besviken,ett gammalt som vi ska pluttra ihop...Växthus alltså Kramis Gunilla