tisdag 3 januari 2012

För framtida bruk

Nu har jag inte så mycket att skriva om eller visa. Tomtarna är undanstoppade och det är inte mycket kvar av julen, men ljus och adventsstakar behövs i mörkret.
Jag sparar alla ljusstumpar och när jag fått en lagom laddning smälter jag ner dem och doppar tallkottar i det smälta. Jättebra att tända brasan med när vi är ute i skogen. När barnen är hemkomna från sina resor ska vi ha en skogsdag tillsammans och göra en del av maten över öppen eld (jag har nog gjort det mesta hemma så det ska bara värmas i skogen). Det är så härligt att sitta vid elden och mysa och vi berättar gärna minnen från när barnen var små. Så ljusstumparna sparar jag i en gammal mjölburk för framtida bruk.
Nu har förstås denna burken blivit full många gånger men hinken där jag förvarar de andra stumparna visar jag inte - för den är av plast!!
Dessa dagarna efter nyår har gått åt till att städa skåp och garderober och att röja efter stormar i trädgården och lite annat eftersatt trädgårdsarbete. Märkligt att jag alltid ska ligga efter - aldrig före!

Ha det riktigt fint kära vänner och än en gång tack för att ni hälsar på och FINNS här!
Kram
Eva

19 kommentarer:

Marie sa...

Som bloggare visar man bara det fina i tillvaron, inte en plasthink;)
Vad det låter mysigt med skogsäventyret, det blir fina minnen för barnen senare i livet!
Ha det bäst/kram♥

Mitt liv som förskollärare sa...

Jag skall också spara ljusstumpar tänkte jag, försöka göra nya fina ljus i glasburkar . Borde kanske jag klara:) Låter härligt med skogsäventyr. Gamla mjölburkar är charmigt , jag har en blåvit på landet.
Ha det bäst så länge.
Kram/ Berit

Gunillasljusglimtar sa...

hej Evagumman! Tack för det tipset om ljusstumparna..Fiin mjölburk du har...Ha det gott o tack för titten..Här bara slappar vi idag med ♥ Gunilla

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Visst är det bra med ljusstumpar! Jag har oxå sparat alla mina som gått åt nu i jul - och det är en hel del ;) Smart idé att doppa kottar i smält stearin!
Du undrade om mina linneservetter - nej, jag har inte fållat för hand. Jag klippte bort spetsen på hörnan, vek in så jag fick ett fint hörn, nålade ordentligt och sydde på maskin. Två sömmar runtom hela, en precis vid den invikta fållen och en i utkanten. Detta för att "hålla in" hörnen ordentligt!
Blev faktiskt helt ok, även om jag tror att handsydda fållar håller lite bättre - framförallt i hörnen!
Kramar Marie

Anonym sa...

SÅ smart att spara stumpar. Här sparar vi för fullt och som tur är så sparar andra åt oss med;) Så att vi kan tillverka massa härliga Majken;)

Önskar dig en härlig kväll

maria sa...

Vad mysigt det låter med skogsutflykt och "matlagning" tillsammans med familjen, ute i skogen!!! :)

Här är det fortfarande jul... vi brukar vara sist med att plocka fram julen och absolut sist med att städa undan den... :p

Ha det gott fina du och tack själv för att du bidrar på ett sådant trivsamt sätt med att förgylla bloggvärlden!
Kram♥

Rapport till Vänfors sa...

Får väl erkänna att jag också har plasthinkar och liknande som jag inte visar upp:)
Tipset med kottarna var smart.
Kram Annika

Bente`s Hobbyrom sa...

Så smart Eva , regner med at kottar er kongler :O) Rart det der med å være ute i siste liten...eller etter tidsfristen osv. Er nok det her også og da sier jeg bare ... Jeg jobber best under press , sånn er det bare :O)))Klem fra Bente :O)

Äppelblom sa...

Va´bra att du tipsade om kottarna doppade i stearin. Jag är också en så´n där som sparar ljusstumpar. Kottar har jag samlat i källaren, så nu blir det till att producera, så att jag har att tända med i både kaminen inne och brasorna i skogen.
Plasthinkar är väl inte så fina kanske, men praktiska. Jag har sänkt ner en plasthink med lock i en flätad korg och då "skämmer" den inte så mycket.

Kram och ha det gott!

Tre Tanter sa...

Vilken toppen idè tycker vi.

3 tanter

Inger sa...

Vilket bra tips med dina ljusstumpar:)
Kram

Vintage House sa...

Tack för tipset och mysigt med en dag i skogen
tack för dina ord på bloggen brukar ta barnen ut i skogen tycker själv det är helt underbart att vara där...
tyvärr är det så har stormen Emil hållt ett stort grepp om oss idag:(
kram
sandra

Pia sa...

Vad det låter härligt , det där, att ta en tur ut till skogen, äta och värma sig vid elden, berätta och minnas...ååh, om fler av oss gav sig tid till sådant, som VERKLIGEN är värt att upplevas!

Kram på dig!!!
-Pia-

Mormors gård sa...

Hej! Tack för tipset om ljusstumparna! Hörde av en bekant att hon brukar göra stearinrosor av gamla ljus och tomma äggkartonger...? Jag måste fråga henne närmare om det :)
Ha det bra!
Kram, Jessica

Patricia sa...

Det var ett fiffit tips med ljusstumparna o kottarna .. det ska jag försöka lägga på minnet, vi åker ju gärna ut och fri-campar i skogen och fiskar och då brukar vi ju tända en brasa då och då .. =)

Ha det bäst!
Kram Patricia

Black Iris sa...

Hoppas du fått en jättebra start på det nya året och jag måste säga att det är en underbar burk du samlar dina ljusstumpar i..

Kram Maidi

Anonym sa...

Nydelig mel krukke du har Eva!
Og for en herlig tradisjon dere har med skogsturen.. Er sikker på at dere har det kjempemorsomt :)
Tror faktisk du ligger foran mange av oss jeg Eva når det gjelder rengjøring av skap og garderober ;) Flink du er!
klem Laila

skifferhuset sa...

Hej vännen! Här har det oxå städats och rensas.... varför ska man spara på allt tro? Det slängs ju till slut! Härligt med utflykter och mat ute i skogen! Ha det nu fortsatt trevligt på kvällskvisten! Kram Iréne

Handgjorda drömmar sa...

Lycka till med linneservetterna!!!
Du har något att hämta på min blogg....
Ha nu en underbar helg och tack för att du FINNS!
Kram Marie