måndag 23 januari 2012

Loppis är kul

På vår lokala loppis har priserna stigit så mycket så det har känts lite fel. Men idag gjorde jag en snabbis in där och det fanns en hel del spännande. Jag köpte en såssnipan där jag satte mina vita pärlisar och även spetsglas med fin gravyr. Jag älskar gamla glas med vacker gravyr. Och så hittade jag två lakan med handbroderat monogram och handvirkad spets, de var lite gulnade men det fixar jag. Förmodligen ska jag ha dem som bordsdukar men man vet aldrig, kanske det blir nåt annat.
Ja, så skulle jag fota såssnipan och glasen men hur i hela världen gör man i detta mörker?

Ja, inte ser man nån vacker gravyr här! Ska göra ett nytt försök i dagsljus till helgen!

Imorgon bitti kommer son, svärdotter och lilla Julia hem från Kap Verde! Välkomna hem mina käraste, ni är så efterlängtade! Och imorgon fyller käre svärsonen år. Grattis på dig du fine, jag tycker så oändligt mycket om dig!

Ha en fortsatt fin vecka kära bloggvänner!
Kram
Eva

16 kommentarer:

Anki sa...

Nja, det kanske är så, dom skulle iaf höra av sig när dom hittat honom! Det är samma här, såå dyrt...fina fynd har du gjort iaf!

Ha en fin vecka!
Kram Anki

Miruschka sa...

Ja, det är jättesvårt att fota tidiga morgnar och sena kvällar! Glasen och såssnipan ser jättefina ut iaf:)

En av loppisarna i Ö-vik är också jättedyr, de sätter höga priser på det som är inne i inredningsvärlden. Det är synd och skam, jag blir så himla irriterad när jag går omkring där!!

Förstår att du längtar efter de dina:)
Kram♥

Mitt liv som förskollärare sa...

Ja jag hittar sällan något på loppisar, men auktioner älskar jag. Så mysigt att gå runt och titta på allt fint och tänka att det varit i någons fina hem och betytt något för dem som ägt det.Lite sorgligt samtidigt.
Härligt att få hem dina nära och kära.
kRam/ Berit

HOUSE of MANDY sa...

Jaa loppis är superskoj!

Och jag tycker också att det kan vara knepigt att fota sent på kvällen ocg riktigt tidigt på morgonen innan ljuset hunnit komma fram..

Ha det fint.
Kram Amanda

Solstrimmor sa...

Även om man bestämt innan att man inget ska ha så blir det alltid nåt fynd på loppisen!
Jaså, rödkål är ännu bättre? Kanske ska testa ett sånt huvud nästa vända?
Bra att du inte forcerar... det är ju förändring i det lilla gör stor förändring på sikt!

Sköt om dej!
Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Visst är det roligt med loppis priserna till trots. Vackra fynd du gjort;)

Önskar dig en ljuvlig onsdag

Maria sa...

Hej finaste!
Vilka underbara fynd... älskar både glasen och såssnipan, de är verkligen superrara! :)

Ett litet tips när du fotar utan dagsljus.... Använd ett stativ (om du inte redan gör det) och prova att fota utan blixt, det brukar bli ganska så bra bilder då. Sedan kan du ju använda Picasa (går att hämta gratis på nätet) där du kan ändra ton, ljus och skärpa, så att bilden blir lite tydligare. Om du inte redan använder Picasa kan jag verkligen rekommendera detta program, för det är mycket enklare än exempelvis Adobe Photoshop...

Ha det gott och fint!!!
Kram♥

(apropå din undran, jag läser till gymnasielärare i ämnena biologi, psykologi och naturkunskap)

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Jag håller med, det är den roligaste shoppingen man kan göra.
Fina fynd!
Kram Anette

Gunillasljusglimtar sa...

hej Eva! Vad fin du är som tänker så gott om dina käraste,den mågen har det bra!(tycker om mina med) Jaa detta NÄRminne är ibland lite dåligt men börjar bli som far 84 år,kommer ihåg mer o mer när man var liten eller yngre,konstigt! Ja du gillar glas oxå,fint det Kramis Gunilla

Bente`s Hobbyrom sa...

Flotte ting du har fått tak i Eva :O) Jeg liker ikke loppis fordi det luktet så utrolig vondt av de få jeg har vært på hihi. Men ser jo at det er masse fint å få tak i . Dessuten så har vel et eget loppis på loftet her etter foreldre og besteforeldre . Kos deg med tingene du har kjøpt , koselig at folk vil ta vare på gamle ting, klem fra Bente :O)

Vintage House sa...

Hej
Kanonfina fynd och visst har priserna gått upp...

ha en fantastisk dag
kram
sandra

Zinkhjärtat ♥ sa...

Jo jag ser gravyren! Glasen är jättesöta:)
Tycker att det är så vackert med vita pärlisar!
Stor Kram Annelie ♥

Lisa sa...

Tack för tassen du underbara. Ja nåt måste de bli vi får se.Blir så varm av dina fina ord. Men de är inte lätt. Oj så fina fynd du har gjort. Visst blir man kär i dessa underbara gamla saker. Och vackert med blomster i den söta snipan. Ha nu en fin vecka ..

Kram Lisa

Livet på Vestergård sa...

Så fina fynd du gjort!Det är sällan jag hittar något på de loppis vi har nära oss. Jag borde nog söka lite längre bort för att hitta några fynd.

Fru C sa...

Plötsligt händer det....tycker att du verkar ha hittat riktiga godbitar på loppisen ;) Håller med om att det är så svårt att få vettiga kort pga ljuset.

Kap Verde låter långt....skönt att dom snart är hemma.

Kram//Carolina

anna sa...

Älskar loppisar!