måndag 30 december 2013

Lite från julen

Eftersom bloggen är lite av en dagbok för mig - eller veckobok kanske man ska säga - lägger jag in bilder som kanske inte är så intressanta för er andra. Men för mig är de roliga att ha i framtiden.

Vi grillade ju korv på julaftonslunchen med barn och barnbarn. Det är något vi gör emellanåt under vintertid, vi vill lära barnbarnen att det är mysigt i naturen, stadsbarn som de är av födseln.
Snart fin glödbädd att grilla på.

Julia hittade var rumpnissarna bor.Maten är uppäten och jag tror det var den enda stunden på hela kvällen vi såg allvarliga ansiken.

Julia är lycklig över att få paket av tomten.

Så galet bilderna lägger sig men då får de väl göra det! Som tidigare nämnts var vår jul förträfflig och dagen efter hade vi bara dotter, svärson och lille Arvid kvar hos oss. Då spelade vi julklappsspelet, det var nytt för mig men så roligt.

I lördags var vi på kalas hos en granne som fyllde pensionär. Skratt och lekar under hela kvällen, vi har alltid så roligt när vi grannar träffas. Det är viktigt att hålla grannsämjan när man bor på landet.

Jobbar idag och det är lite skönt att få en mellandag som är som vanligt. Imorgon är det sista dagen på detta året, får se hur den dagen blir.

Ha det nu fint och bra, kära vänner!

Kram
Eva

14 kommentarer:

Monika sa...

Dina bilder är såååå himla mysiga! Jag är så glad över att du visar dem. Dom har faktiskt också något viktigt att förmedla. Just samvaron, naturen, familj o vänner. Det är ju det som är det som är självaste livet! Meningen med livet.

Det är på precis detta sätt jag själv har växt upp. Sedan har det gått vidare till våra barn. Nu tar våra barn det vidare till barnbarnen. Jag känner faktiskt lite stolthet över den saken :o)


Kram fina Vän!
Monika

Mina drömmars hus sa...

Mysigt!!
Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR
Kram
AC

Solstrimmor sa...

När jag ser dina bilder så är de mycket lik vår egen julafton, ja, bortsett från grillplatsbilden då! Vi hade också en jättefin jul med mycket skoj.

Nu är jag nyfiken på vilka kommentarer nya julgardinerna fick??

En fin fortsättning och ett gott nytt år önskar jag dig.
Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Snart får jag hänga med och leta rumpnissar också, det ska bli roligt. Korvgrillningen är redan lagd till att göra sakerna framöver.
Tack för att du är en fin bloggvän.
Stor kram och Gott Nytt År
AnnaMaria

Maria sa...

Personligen tycker jag att det är superkul med alla typer av foton! Och inte behöver du ursäkta eller förklara valet av bilder, det är ju din blogg och du gör ju precis som du vill (men det vet du ju)!!!

Så tack för att du delar med dig av både ord och bilder! Och vännen, vilken underbart vacker kakelugn ni har... lyllos er!!!

Nu hoppas jag att du får en fin måndag och att ditt Nyår blir fantastiskt och härligt och precis så som du vill ha det!!!

En stor kram♥ till dig du fina och underbart goa bloggvän!
Maria

Mormors Fint sa...

Gott Nytt År kära Eva
Kram/
Berit

Annas röda stol sa...

Gott Nytt År Eva!! Kram Anna

Äppelblom sa...

Så mysigt ni har haft det!
Gott Nytt År och varm kram till dig!

Hanna sa...

Gott nytt år!
Önskar jag dig
Kram
Hanna

Home2tiny sa...

Mysiga bilder. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År. Kramisar Tina

Mycket annat & lite betong sa...

Åh, så mysigt med korvgrillning i skogen. En härlig julafton!

Gott Nytt År önskar jag!
Kram Agneta

Åke och Tanterna sa...

Hej och innerligt tack för de vänliga orden på min blogg.

För att inte bilderna ska lägga sig "galet"... markera bilden och klicka på "centrerat" så lägger sig bilden i mitten *tipsar vilt*

Hoppas Ni får en god fortsättning och ett fantastiskt Gott Nytt År.

*KRAMAR om*
Fröken Tindra sa...

Härliga foton från en lika härlig jul!
Önskar dig och de dina ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt År!
Kram på dig!

G:a Affären sa...

Där har du fel seddu, jag "känner" Julia nu och tycker om att höra vad hon har för sig. Jag kommer ihåg att hon var glad i skiftnycklar ett tag. Rumpnissar är inte heller så dumt!
Och så kommer nya små dyrgripar som Arvid!
Det verkar som julen har gjort dig gott, skratt är den bästa medicinen mot allt!

Önskar dig ett Gott Nytt År!

Varma kramar
Cia