söndag 15 december 2013

Så mycket roligt

Denna helgen har varit fylld av trevligheter, man blir glad när man tänker tillbaka. Lilla Julia kom och hälsade på en stund på lördagen, denna lilla glädjespridare gör mig salig.
Sedan var det julbord med jobbet och inte ett enda bortfall denna gången, alla på företaget med respektive plus alla som varit oss behjälpliga under året så det var en rejäl samling som kom till restaurangen. På julbordet fanns verkligen allt, där behövde man nog vara en vecka för att orka smaka på allt. Trevligt hade vi och mycket galenskaper bjöds det på under kvällen.

Idag var det dags för granjakt och dessvärre var det några som inte kunde komma. Vi fick tag i våra granar och massor av pynt från naturen bar vi med oss hem. Som vanligt grillade vi korv på vår fina lägerplats i skogen. Där satt vi vid elden både länge och väl och då känns livet väldigt enkelt och behagligt.
Vännernas gran.

Livet är behagligt.
 Julen blir inte så röd här i år men någon fönsterstake och någon kudde blir det i rött. En röd duk hittade jag på loppis så den får ligga på ett litet bord och lysa upp. Några tomtar plockas nog fram för barnbarnens skull annars är det mest växter och ljus som ger julstämning här.
Här var det inte lätt att fota men men ....
Ja, så går vi då in på den sista veckan innan jul och julklappar ska fixas och julmaten planeras och inhandlas. Och jul blir det GARANTERAT!

Ta det lugnt, kära vänner, planera och skriv listor så känns det nog bra när julen kommer!

Kram
Eva

15 kommentarer:

Anneli sa...

Mysigt foto där ni sitter och grillar i skogen...........
Har det inte regnat hos dig idag?

Jag stressar inte så mycket faktiskt.......har inga barnbarn och inga stora julkalas så jag har det rätt så lugnt.

Önskar dig en bra vecka,
Kramar Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Roligt och äta julbord med alla arbetskamrater. Och roligt och ta gran, vi var iväg i lördags. Men det regnade så vi kom av oss i letandet. Köpte en på hemvägen.
Kramar/AM

Jenny sa...

Hej Eva!
Åh det låter som en riktigt mysig helg!!

Vi hade julfest med vårt jobb förra veckan. Jag och min sambo passar alltid på att boka in en hotellnatt i samband med det. Vi var lediga dan efter och kunde njuta av hotellfrukosten i lugn o ro:)

I år fick vi två granar som tack för att vi lånade ut vår släpkärra till en här på byn så det blev en både inne och i trädgården.

Ha en trevlig kommande vecka!

Kraam Jenny

Inger sa...

Ja nu är det mycket att göra, sista dagarna har bara försvunnit.
Kram

"Hemmet är min vrå" sa...

Vad mysigt ni har det. Ja snart är det jul, oj vad tiden går. Ha en ny fin vecka . Kram Mimmi

Monika sa...

Söta Eva!

Vilken fin helg du haft! Riktigt mysmys! :o) När jag får vara ute i naturen vid en brasa som sprakar då trivs jag nog som allra bäst. Det är något jag är uppväxt med och som också följt med genom hela livet även med min egen familj. Barnbarnen älskar också att var ute på upptäcktsfärd i skogen och att elda o grilla.

Någon lummer har jag inte använt i gruppen. Bara vanlig grön mossa.

Vi hade en sån mysig dag igår. Julpysseldag tillsammans med barn o barnbarn. Så här skapades verkligen. Helt underbart att se hur kreativa de är barnbarnen. Och inte tröttnar dom heller. I timmar satt vi och resonerade o filosoferade vid köksbordet. Ingen julstress här inte. Bara massor med mys :o)

Ha det gott nu och ta det lugnt dagarna framåt!

Kramar
Monika

Gunilla sa...

Mysiga bilder Eva! Tack för din omtanke.jajag ska inte tänka på det jobbigaste.ÄNHoppas jagklararmejhemma till jul! Kram på dej fina du♥Gunilla

Annas röda stol sa...

Jag förstår att du haft en mysig helg :) Här har vi inte hämtat hem granen ännu, det blir nog i slutet på veckan.En fin kväll till dig. Kram Anna

Melody and M.E sa...

Låter som en helt underbar helg! Hämta egen gran var det många år sedan jag gjorde.
Nu blir det paus den här veckan i julförberedelserna, tillträde i övernattningslägenhet i Västervik och fars begravning står på programmet. Och sedan får jag nog verkligen lägga band på mig för att inte börja stressa nästa helg då jag kommer tillbaka till huset i Skåne!
Kramar M.E

Maria sa...

Så mycket finheter ni har hunnit med i helgen... och vad härligt att du fått träffa Julia! Jag har också fått mysa med min lilla sötnosa. Vi har bla dekorerat pepparkakshus och körde då varannanvarianten, en godis i munnen och en på huset.

Er traditionella granjakt låter också som en himla trivsam syssla! Att få sitta kring en eld ute i skogen är ju underbart. Att dessutom få göra det tillsammans med fina vänner är ju ännu härligare!

Här hemma tar vi inte heller fram så många tomtar. I år kan vi ha hyacinter för första gången på länge, så jag njuter för fullt av dem. Och så gör vi (jag) som ni, julpyntar desto mer med det som naturen ger. Kanske att du visar oss någon bild på ditt naturjulpynt? Det vore kul, om du har tid... ;)

Nu kör vi måndag igen! Hoppas att du får en behaglig vecka raraste Eva! Ta väl hand om dig!
Kramar♥ Maria

Solstrimmor sa...

Du kan konsten att njuta av din tillvaro! Så mycket kul ni haft! Och det där med granletningen är ju superroligt, vilken fin tradition:)

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Rutiga pricken sa...

Vilken härlig helg Du har haft!! en sådan som man lever länge på...
Stress...förkylning...ja det blir nog jul ändå!! Rött kommer jag inte ifrån, jag älskar rött!! men däremot har vi skippat julklapparna...inte helt, men vi köper endast en var, till en lottad person och för en bestämd summa. Ska bli spännande och roligt!! Vi har ju inga småbarn kvar eller än...så därför kanske detta passar oss väldigt bra.
Ha en fin vecka!!
kram lisa

Yvonne Blom sa...

Så mysigt ni har som tradition att hämta det ni behöver från naturen och sedan ta er tid att njuta innan ni tar er hem. Låter som att du får en riktigt fin jul med lagom stök innan. Ha det riktigt härligt! Kram

A House With A View sa...

Men oj så himla mycket trevligheter du varit ute på! Smaskigt med julbord och vilken kul utflykt, mys!!

Många kramar i julstöket!

aka

Junitjej sa...

Så mysigt det är att sitta ute och grilla!