söndag 5 mars 2017

Skulle städa ...

 
Det har snöat inatt och det snöade på förmiddagen, men så slutade det och jag struntade i städningen och gick ut i skogen. Där var det skönt för blåsten kom inte åt och jag var ute i 2,5 timme, den sista halvtimmen var det snöyra igen så det var gott att komma in. Lite D-vitamin fick jag nog av promenaden men att städa hade jag ingen lust till. Sådde lite grann istället, bl a malaberspenat, tomat och klockranka. Jag sår i olika omgångar för att vara säker på att få några plantor som överlever min ibland sparsamma omvårdnad.


Får nog städa en annan dag ....
 
Måste visa ett troll som vi hittade långt in i skogen när vi var på promenad med vänner förra söndagen. Så fint ... och visst finns det troll!


Det finns troll!

 
Igår var Julia och William och deras mamma hos oss hela dagen. Vi var ute i skogen och grillade korv, byggde koja och lekte. Barnen har så mycket fantasi och gillar att vara ute med oss och smutsa ner sig, stadsbarn som de är.

Willie fick både napp och snutte för han hade ramlat och slagit sig.
 
Det är inte så ofta jag gör inlägg, jobb och barnbarn tar min tid och när det händer något annat roligt glömmer jag ta kort. Men bloggen slutar jag inte med, det är roligt att läsa tillbaka i inläggen. Och så har jag många härliga, rara bloggvänner!
 
Ha en fin ny vecka!
 
Kram
Eva

7 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Självklart finns det troll i skogen! Vilket fint ni hittade.
Angående vintergäcken gjorde tre försök med lök på olika ställen som inte gav nåt, sen bad jag en bybo om ett par tuvor och det lyckades bättre.
Ha det fint i veckan
/Anette

Solstrimmor sa...

Mycket bättre med skogspromenad än städning! Förresten ser det inte minsta ostädat ut hos dig! Passa på medan barnbarnen är små, bara "min" femåring ville vara hos mig under sportlovet i år! Både 10- och 12-åringen hade fullt upp med egna aktiviteter. De blir stora alldeles för fort, suck!

Njut av din vecka.
Kramar från Eva-Mari

Erikslundsliv sa...

Du har säkert så städat och fint så det inte behöver städas så mycket! Mycket bättre att komma ut i friska luften på en promenad.
I år sår jag inget, jag brukar inte lyckas så bra och jag tycker att det är mycket väsen för lite ull om man säger så. Jag har väl dåligt med kunskap och tålamod när det gäller odling tror jag.
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

Annika sa...

Vilket fint troll du hittade. Och härligt att vara i skogen både med och utan barnbarn. Ha en fortsatt fin måndag. Kram Annika

Annes vita rum sa...

Vilket fint troll👍🏼😄jag har fått rapport hemifrån, Kalmar län har riktigt snökaos😩Fy tusan.. varför nu när det ska vara vår.. ha de gott.. kramiz

Inger sa...

Finns viktigare saker än städning tänker jag, man behöver stimulans för att orka städa.
Kram

Anonym sa...

Det gjorde du rätt i, städa kan man göra en annan dag. Jag skulle gärna vilja så och driva upp plantor, men det är platsbrist. Det allra bästa är att vara ute med de små kompisarna och skogen är alltid en bra lekplats... speciellt om det finns troll i den.
Ha en underbar vecka!
Kram Birgitta